• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 22 May - 2025
11

بازارهای مالی در هفته سوم دی‌ماه/ تلاش برای برقراری تعادل

  • کد خبر : 46508
  • 25 دی 1400 - 12:45
بازارهای مالی در هفته سوم دی‌ماه/ تلاش برای برقراری تعادل
یاز اکو - بازار سرمایه، در حالی معاملات هفته گذشته را به پایان رساند که طی ۲۰ هفته متوالی شاهد خروج حقیقی‌ها از بازار بوده است. همچنین بازگشت نرخ دلار آمریکایی در بازار آزاد به زیر سطح ۲۸ هزار تومان و داشتن نوسانات ناقص جزئی به سمت عبور از این مرز عاملی است که سکه امامی را در فاز نزولی قرار داده است.

یازاکو؛ جعفر ساعی نیا – یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این گزارش روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان بررسی شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام/ نگاه بورس به سامانه کدال

بازار سرمایه، در حالی معاملات هفته گذشته را به پایان رساند که طی ۲۰ هفته متوالی شاهد خروج حقیقی‌ها از بازار بوده است. هفته قبل، شاخص کل تا سطح یک‌میلیون و ۳۳۴ هزار واحد عقب‌نشینی کرد و با افت هفتگی ۲/۱ درصد سومین هفته دی را پشت سر گذاشت. به گفته برخی از فعالان به نظر می‌رسد، در هفته جاری نیز وضعیت به همین منوال باقی بماند و روند با رنج منفی ادامه داشته باشد. فعالان بازار سرمایه اذعان دارند که در حال حاضر ترس سهامداران از انجام معامله، کل بازار را فراگرفته است؛ اما با وجود این تردیدها انتظار می‌رود به‌تدریج با رفع ابهامات از فشار فروش‌ها کاسته شود. طی هفته جاری گزارش عملکرد ۹ ماهه شرکت‌ها یک‌به‌یک روانه کدال می‌شود که میتواند محرکی جدی برای تقویت تقاضا باشد.

بازار سکه/ فاز نزولی قیمت سکه

بازگشت نرخ دلار آمریکایی در بازار آزاد به زیر سطح ۲۸ هزار تومان و داشتن نوسانات ناقص جزئی به سمت عبور از این مرز عاملی است که سکه امامی را در فاز نزولی قرار داده است؛ به‌طوری‌که هر قطعه از این سکه هفته گذشته با افت حدود ۵۰۰ هزار تومانی از قیمت ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به سطح ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کاهش یافت. بر این اساس، عملکرد هفتگی این فلز گرانبهای داخلی بالغ بر ۳ درصد منفی بوده است. گفته می‌شود با وجود تمایلات کاهشی در بازار طلا و سکه، در صورتی که مجدداً اخبار مثبتی از مذاکرات هسته‌ای منتشر شود و افت بیشتر دلار را در پی داشته باشد، احتمال افت پرشتاب قیمت‌ها در این بازار کمی دور از انتظار است و تصور می‌شود روند قیمتی طلا و سکه شیب ملایمتری داشته باشد.

اخبار برجامی همچنان در صدر بازار ارز

قیمت دلار در بازار ارز پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ بر روی ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان قرار گرفت. در بازار متشکل ارزی هم قیمت دلار نسبت به عصر روز چهارشنبه ۴۳۳ تومان پایین‌تر بود. قیمت دلار در انتهای معاملات نقدی این بازار بر روی ۲۶ هزار و ۲۵۹ تومان قرار گرفت.

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی چند؟

صرافی ملی هم در آخرین روز هفته گذشته قیمت خرید و فروش دلار و یورو را بر این اساس اعلام کرد. قیمت خرید دلار آمریکا ۲۶,۱۳۸ (بیست و شش هزار و صد و سی و هشت تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا ۲۶,۶۶۶ (بیست و شش هزار و ششصد و شصت و شش تومان) اعلام شد.
همچنین براساس اعلام صرافی بانک ملی ایران قیمت خرید یورو ۲۹,۴۰۱ (بیست و نه هزار وچهارصد و یک تومان) و قیمت فروش یورو ۲۹,۹۹۴ (بیست و نه هزار و نهصد و نود و چهار تومان) است.

رفت‌و‌برگشت قیمت درهم

قیمت درهم در بازار ارز پنجشنبه رفت‌وبرگشت قیمتی را تجربه کرد. قیمت درهم روز چهارشنبه با ۷ هزار و ۶۵۰ تومان بسته شد و در ابتدای بازار پنجشنبه اندکی رشد کرد و با ۷ هزار و ۶۶۰ تومان معامله شد. با ضرب کردن قیمت درهم در نرخ تبدیل درهم به دلار (۳.۶۷۳) عدد ۲۸ هزار و ۱۳۵ تومان به دست می‌آمد که اندکی نسبت به قیمت دلار در بازار بالاتر بود.

پنجشنبه هم اخبار برجامی در بازار ارز تهران برجسته بود. یک دیپلمات غربی درباره برجام گفت؛ از جدیت ایران در دستیابی به توافق مطمئن نیستیم. اول فوریه ضرب الاجل نهایی و واقعی برای مذاکرات هسته‌ای ایران است. بایدن نمی تواند تضمین کند که از هیچ توافقی با ایران در آینده خارج نخواهد شد.

وزارت خارجه آمریکا هم اعلام کرد؛ ما در مورد هفته‌ها برای ضرب الاجل مذاکرات با ایران صحبت می‌کنیم. شرکایمان را در کشورهای خلیج فارس از هرگونه پیشرفت در گفتگو با ایران مطلع می‌کنیم. ما با شرکای خود برای دستیابی به توافقی کار می‌کنیم که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای شود.

بازار طلای جهانی/ رشد طلا پس از استراحت کوتاه

شاخص دلار که معمولا در جهت عکس طلا حرکت می‌کند، روز جمعه کاهش یافت. علاوه بر این، شاخص بازدهی خزانه‌داری ۱۰ ساله ایالات‌متحده از بالاترین سطح دو سال اخیر که اوایل هفته به ثبت رسید، عقب‌نشینی کرد. بر این اساس، طلای جهانی روز جمعه پس از استراحت کوتاه، مجددا معاملات خود را با تمایلات صعودی پیش برد؛ به‌طوری‌که این فلز گرانبهای جهانی در مسیر ثبت بهترین رشد هفتگی خود از ماه نوامبر ۲۰۲۱ قرار گرفته است. به این ترتیب هر اونس طلا دیروز به قیمت حوالی ۱۸۲۲ دلار معامله شد. سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار آمارهای اقتصادی ایالات‌متحده هستند که می‌تواند در مورد سیاست پولی فدرال‌رزرو شفافیت‌هایی ایجاد کند. در حالی که تضعیف شاخص دلار و بازده خزانه‌داری آمریکا می‌تواند طلا را مورد حمایت قرار دهد.

بازار اوراق مسکن/ بیشترین رشد هفتگی تسه از دی ۹۹

تسه ۹۸۱۲ هفته گذشته را کاملا صعودی و سبز پشت سر گذاشت؛ به‌طوری‌که هر برگه از این اوراق، جایگاه خود را از قیمت ۱۰۵ هزار تومان تا سطح بیش از ۱۲۶ هزار تومان ارتقا داد. بر این اساس، اوراق تسهیلات مسکن طی معاملات هفته گذشته توانست عملکرد مثبت چشم‌گیری را به نمایش بگذارد، به‌طوری‌که رشد قیمتی معادل ۲۶ درصد را به ثبت رساند؛ رشدی که از دی‌ماه سال ۹۹ بی‌سابقه بوده است. این رشد قیمت هزینه متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن را به‌شدت افزایش داده است؛ به‌طوری که حتی تخفیف ۵۰ درصدی حجم خرید اوراق نیز نمی‌تواند این افزایش نرخ را پوشش دهد. تحلیلگران بورسی، رشد قیمت این اوراق را ناشی از محدودیت دامنه نوسان و تسری پیدا کردن معاملات هیجانی این اوراق به روزهای آینده قلمداد می‌کنند.

بازار نفت/ پیچ‌وخم قیمت در بازار نفت

نفت WTI در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت‌تاثیر عواملی همچون ابهامات موجود در عرضه و تقاضای نفت در کوتاه‌مدت و همچنین رشد قیمتی چشم‌گیر روزهای گذشته، مجدداً افزایش یافت؛ به‌طوری‌که هر بشکه نفت‌خام آمریکا به قیمت ۸۳ دلار معامله شد. گفته می‌شود کاهش ارزش دلار عامل اصلی افزایش قیمت‌ نفت است؛ به‌خصوص معاملاتی که در این زمینه با دلار صورت گرفته، کمترین سود را در مقایسه با دیگر ارز‌های رایج در قراردادهای نفتی در برداشته است. عدهای از تحلیلگران این بازار معتقدند ترکیب تقاضای بالا، سرمایه‌گذاری ضعیف و نبود ظرفیت مازاد باعث افزایش قیمت نفت شده است. علاوه بر این در عملی کردن عرضه نفت از سوی اوپک و متحدانش بر اساس ائتلاف صورت‌گرفته ابهاماتی وجود دارد که باعث افزایش بهای نفت شده است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=46508

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});