• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
9

رمزارز لایت‌کوین (LTC) چیست؟

  • کد خبر : 47052
  • 29 دی 1400 - 10:30
رمزارز لایت‌کوین (LTC) چیست؟
یاز اکو - بعد از پیدایش بیت‌کوین اولین مشکل این رمزارز زمان ۱۰دقیقه‌ای برای تایید تراکنش‌ها بود که زمان زیادی بود. لایت‌کوین از قدیمی‌ترین رمزارزهای بازار است که برای حل مشکل مقیاس‌پذیری بیت‌کوین در سال۲۰۱۱ ایجاد شد و به نوعی یک انشعاب جدید از بیت‌کوین محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اقتصادآنلاین؛ بیت‌کوین به عنوان اولین رمزارز بازار با الگوریتم اثبات کار در سال‌های ۲۰۰۹-۲۰۱۱ بازار غیرمتمرکز رمزارزها را به دنیا معرفی کرد، اندکی نگذشت که معلوم شد با افزایش تراکنش‌های شبکه ترافیک بلاک‌چین بیت‌کوین بالا می‌رود و سرعت تایید تراکنش‌ها به شدت پایین می‌آید به طوری که برای تایید هر تراکنش ۱۰ دقیقه زمان لازم بود. لایت‌کوین اولین فورک یا انشعاب بیت‌کوین و از قدیمی‌ترین رمزارزهای بازار است که توانست تایید تراکنش‌ها را از ۱۰ دقیقا به ۲.۵ دقیقه برساند. لایت‌کوین اکنون با ارزش بازاری حدود ۱۰ میلیارد دلار در رتبه ۲۲ بازار قرار دارد و سهم ۰.۴۸صدم درصدی بازار را در اختیار دارد.

در ادامه گزارش سابقه ساخت آوالانچ، اهداف، مهم‌ترین کیف پول‌ها و در نهایت بازدهی و نمودار تکنیکال رمزارز تا به امروز بررسی شده است.

۱. تاریخ خلق و تیم پروژه لایت‌کوین

در سال ۲۰۱۱ که بیت‌کوین با مشکل تاخیر در تراکنش‌ها دست و پنجه نرم می‌کرد آقای چارلی لی (Charlie Lee) معروف به Chocobo رمزارز لایت‌کوین را معرفی کرد. آقای چارلی، کارمند سابق گوگل و کوین بیس بوده و از فعالان بسیار پرتجربه حوزه رمزارز است. چارلی از محققین اولیه ساخت بیت‌کوین بود که به دنبال ساخت رمزارزی بود که بتواند همان کارهای بیت‌کوین را با هزینه ساده‌تر و سرعت بالاتری انجام دهد، لذا در سال ۲۰۱۱ لایت‌کوین را معرفی کرد و با عرضه این رمزارز به بازار در سال ۲۰۱۳ با جهش ۱۰۰ درصدی در همان روز عرضه اولیه، فعالیت خود را شروع کرد. علاوه بر چارلی لی، سه نفر دیگر در هیئت مدیره لایت‌کوین هستند که نام آنها (Xinxi Wang- Zing Yang- Alan Austin) است.

۲. اهداف شبکه لایت‌کوین

می‌توان گفت اهداف بیت‌کوین و لایت‌کوین بسیار نزدیک به هم است آقای چارلی هنگام ساخت لایت‌کوین دقیقا به دنبال این هدف بود که لایت‌کوین بتواند همانند بیت‌کوین به عنوان یک وسیله پرداخت جهانی مورد تایید قرار گیرد و در واقع بر خلاف رمزارزهای نوین امروزی صرفا نقش وسیله پرداخت دارد. همان‌طور که می‌دانید استخراج بیت‌کوین و فراهم کردن امنیت بلاک‌چین آن با حل یکسری معادلات ریاضی انجام می‌شود که بیت‌کوین برای حل آنها از الگوی SHA-۲۵۶ و الگوریتم اثبات کار POW استفاده می‌کند. در این روش زمان لازم برای تایید هر بلاک حدود ۱۰ دقیقا است که زمان به نسبت زیادی است و باعث کاهش مقیاس‌پذیری بیت‌کوین می‌شود، برای رفع این مشکل لایت‌کوین نیز از همان روش استخراج اثبات کار استفاده می‌کند ولی الگوی به کار رفته در لایت‌کوین Scrypt نام دارد که امکان محاسبه فرمول‌های ریاضی را به شیوه آسان‌تر و با حجم کمتر در زمان کوتاه‌تر فراهم می‌کند که در نتیجه آن سرعت تایید تراکنش‌ها به ۲.۵ دقیقه کاهش می‌یابد. در این روش نیز همانند بیت‌کوین، استخراج‌کننده‌ها با استفاده از ماینر و انرژی برق شروع به حل معادلات ریاضی با استفاده از الگو Scrypt می‌کنند و در ازای تایید تراکنش‌ها و تامین امنیت بلاک‌چین لایت‌کوین، پاداش دریافت می‌کنند.

لایت‌کوین نیز همانند بیت‌کوین یک سقف محدود برای عرضه دارد که برابر ۸۴ میلیون واحد است و عملا ۴ برابر عرضه ۲۱ میلیونی بیت‌کوین است، به همین دلیل به خاطر خاصیت ضد تورمی لایت‌کوین به دلیل عرضه محدود آن می‌توان انتظار داشت این رمزارز در بلندمدت رشد قیمتی داشته باشد. از طرفی چون تعداد کوین‌های لایت چهار برابر بیت‌کوین است، نظر بسیاری از تحلیل‌گران این است ارزش لایت‌کوین در نهایت ۱/۴ بیت‌کوین می‌شود. در حال حاضر از این ۸۴ میلیون کوین حدود ۷۰ میلیون عدد آن در گردش است.

لایت‌کوین به دلیل اینکه بعد از بیت‌کوین ایجاد شده و قابلیت عملی کردن تمام وظایف بیت‌کوین را دارد، به نقره دیجیتال معروف است. اما در کنار تمام مزیت‌های بهتر لایت‌کوین نسبت به بیت‌کوین می‌توان گفت هنوز این رمزارز مانند بیت‌کوین مورد استقبال و پذیرش جهانی قرار نگرفته است و از طرفی الگوریتم اثبات کار آن به دلیل مشکلات زیست‌محیطی و اتلاف انرژی باعث می‌شود در بلندمدت نتواند مقابل رمزارزهای جدید مثل سولانا، کاردانو و اتریوم دوام بیاورد.

در شکل زیر یک مقایسه کلی از بیت‎کوین و لایت‎کوین انجام شده است.

مقایسه بیت کوین و لایت کوین

معرفی بهترین کیف پول‌ها و صرافی‌های لایت‌کوین

از آنجایی که لایت‌کوین شباهت بسیار زیادی به بیت‌کوین دارد و عملا بر روی بلاک‌چین آن فعالیت می‌کند، تقریبا تمام صرافی‌ها و کیف پول‌های فعال بیت‌کوین، برای لایت‌کوین نیز کاربرد داد و معامله‌گران می‌توانند از آنها استفاده کنند.

بهترین کیف پول‌های لایت‌کوین

کیف پول سخت‌افزاری Ledger Nano S

https://www.ledger.com/

کیف پول سخت‌افزاری Ledger Nano X

https://www.ledger.com/

کیف پول سخت‌افزاری ترزور Trezor

https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id=1165

کیف پول نرم‌افزاری Trust wallet

https://trustwallet.com/

کیف پول نرم‌افزاری Litewallet

https://litewallet.io/

کیف پول نرم‌افزاری Atomic

https://atomicwallet.io/

کیف پول نرم‌افزاری Electrum-LTC

https://electrum-ltc.org/

کیف پول کاغذی LiteAddress

https://electrum-ltc.org/

کیف پول متامسک

https://metamask.io/

حال که با کیف پول‌های مورد استفاده در شبکه لایت‌کوین آشنا شدید بهتر است نگاهی به فعال‌ترین صرافی‌های این حوزه داشته باشید. همان‌طور که گفته شد به دلیل قدیمی بودن و شباهت زیاد این رمزارز به بیت‌کوین، در اکثر صرافی‌های که توانایی معامله بیت‌کوین وجود دارد، لایت‌کوین نیز قابل معامله است. صرافی‌هایی که در بستر این رمزارز خدمات ارائه می‌دهند شامل Binanc، COINBASE، ftx، EtherFlyer، Huobi Global، Gate.Io و غیره هستند. در این صرافی‌ها می‌توانید رمزارز لایت‌کوین را با جفت ارزهای USD، USDT،BTC و غیره مبادله کنید. مطابق شکل زیر که از وب‌سایت رسمی کوین مارکت کپ گرفته شده است بیشترین سهم معاملات لایت‌کوین مربوط به صرافی بایننس است که با سهم حدود ۷ درصدی و حجم معاملات ۶۸ میلیون دلاری در رتبه اول این لیست قرار دارد. بقیه صرافی‌ها نیز مطابق شکل زیر به ترتیب لیست شده‌اند.

2

بازدهی توکن لایت‌کوین

همان‌طور که گفته شد لایت‌کوین شباهت بسیار زیادی به بیت‌کوین دارد و همین مسئله باعث شده که همگرایی و توازن بسیار زیاد بین نوسانات قیمت بیت‌کوین و لایت‌کوین وجود داشته باشد. جهت تایید این ادعا نمودار دو رمزارز بیت‌کوین و لایت‌کوین در نمای ماهانه مطابق شکل زیر آورده شده است.

3

در اواخر سال ۲۰۱۷ برای اولین بار قیمت بیت‌کوین محدوده ۲۰ هزار دلار را تجربه کرده دقیقا در همین زمان بود که لایت‌کوین توانست رکورد تاریخی ۳۷۴ دلاری خود را بزند و تا زمان تنظیم این گزارش لایت‌کوین فقط یک‌بار توانسته دوباره به این رکورد دست یابد. ممنوعیت فعالیت ماینرها در همین سال توسط چین باعث افت ۷۴ درصدی بیت‌کوین و در نتیجه ریزش ۹۲ درصدی لایت‌کوین تا ۱ ژوئن ۲۰۱۹ شد. در سال ۲۰۱۸ گوگل و فیس‌بوک تمام تبلیغات مربوط به ارز دیجیتال را ممنوع اعلام کردند و همین مسئله به رکورد و ریزش بازار در این سال دامن زد.

در سال ۲۰۱۹ بیت‌کوین با اعلام حمایت چین از صنعت بلاک‌چین، هدف ده‌هزار دلار را نشانه رفت و توانست ۲۰۰ درصد بازدهی داشته باشد. دقیقا در همین زمان بود که بسیاری از موسسات مالی در لس‌انجلس روی لایت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کرد و بعضی از سرمایه‌گذاران به اهمیت و همگرایی بین بیت و لایت‌کوین پی برده بودند. مجموع این اتفاقات باعث شد که لایت‌کوین بتواند بیش از ۴۵۰ درصد در سال ۲۰۱۹ بازدهی مثبت داشته باشد. اما با رسیدن بیت‌کوین به ۱۳ هزار دلار کمیسیون بورس اوراق بهادار امریکا etf بیت‌کوین را رد کرد و بارها اعلام شد که بیت‌کوین و دیگر رمزارزها جز دارایی‌های پرخطر هستند و گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیستند. این مسئله باعث اصلا دوباره لایت و بیت‌کوین تا ۱ مارس ۲۰۲۰ شد.

سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ را باید سال انفجار رمزارزها و آشنایی اکثریت جهان با این رمزارزها نامید. در این سال بود که شیوع ویروس کرونا باعث شد تمایل افراد به خرید رمزارزها زیاد شود و بازار رمزارزها بیشترین رشد تاریخی خود را تجربه کنند.

از اول ۱ مارس ۲۰۲۱ تا ۱ دسامبر ۲۰۲۱ بازار نوسانات زیادی تجربه کرد. در این بازه زمانی بیت‌کوین که به تازگی محدوده ۶۵ هزار دلار را تجربه کرده بود دچار فشار فروش‌های شدید شد، دلیل این فشارها ممنوعیت استخراج ارز دیجیتال در کشور چین بود و علاوه بر این از لحاظ تکنیکالی بازار در وضعیتی قرار داشت که تمایل خریداران به سیو سود به شدت بالا رفته بود، لایت‎کوین به پیروی از بیت‌کوین، از محدوده ۴۰۰ دلار که جدیدترین رکورد این رمزارز بود، دچار اصلاح ۷۷ درصدی تا محدوده ۱۰۰ دلار شد. فشار فروش بیت‌کوین باعث شده بود این رمزارز دوباره وارد محدوده ۳۰ هزار دلار شود، محدوده‌ای که بارها مورد حمایت بازار قرار گرفته بود و بسیاری از بزرگان بازار منتظر خرید بیت‌کوین در این قیمت‌ها بودند و دقیقا چنین اتفاقی افتاد. در این محدوده صندوق etf بیت‌کوین بالاخره در بورس آمریکا راه‌اندازی شد و شرکت‌های بزرگی مثل گری اسکیل و مایکروسافت انرژی دست به خرید سنگین بیت‌کوین زدند. این امر باعث ایجاد هیجان خرید شدیدی در کل بازار شد و بسیاری از رمزارزها بعد این اتفاق بزرگ‌ترین رکورد‌های خود را تجربه کردند. ناگفته نماند با وجود اینکه بیت‌کوین توانست برای اولین بار رکورد ۶۷ هزار دلار را تجربه کند اما صندوق etf بیت‌کوین توسط بورس امریکا دوباره رد شد، بسیاری از تحلیلگران شروع به انتقاد از مسائل زیست‌محیطی بیت‌کوین کردند و قانون‌گذاری رمزارزها تبدیل به بزرگ‌ترین چالش فعلی رمزارزها شد. تمام این مسائل در حال حاضر سبب ایجاد موج نزولی در لایت‌کوین، بیت‌کوین و دیگر رمزارزها شده است. لازم به ذکر است حدود چهار ماه پیش فروشگاه والمارت اعلام کرد که از لایت‌کوین به عنوان وسیله پرداخت استفاده می‌کند، اما چند ساعت بعد اعلام شد که این خبر جعلی و دروغین بوده و شرکت والمارت هیچ مسئولیتی در قبال این خبر ندارد، بعد از اعلام نظر والمارت، لایت‌کوین مجدد با چهل درصد اصلاح وارد همان فاز نزولی قبلی خود شد. روند نزولی لایت‌کوین همچنان ادامه دارد و در حال تنظیم این گزارش قیمت ۱۳۸ دلار لایت‌کوین به قیمت‌های سال ۲۰۱۸ برگشته است. تنها زمانی می‌توان به تغییر روند لایت‌کوین امیدوار بود که کلیت بازار و بخصوص بیت‌کوین مجددا با تقاضا جهانی روبرو شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=47052

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});