به گزارش پایگاه خبری یاز اکو؛ در گیرودار افزایش شمار مبتلایان به کوویدـ۱۹ در اثر شیوع سویه اومیکرون در سراسر جهان، بیل گیتس درباره وقوع همهگیریهایی بدتر از همهگیری کنونی هشدار داد.
او این سخنان را در حالی مطرح کرد که بنیاد بیل و ملیندا گیتس و خیریه زیستپزشکی ولکام تراست (Wellcome Trust) بریتانیا روز سهشنبه متعهد شدند هرکدام مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار (۱۰۹ هزار و ۹۹۵ پوند) به ائتلاف آمادگی نوآورانه برای همهگیریها (CEPI) برای مبارزه با کووید و آمادگی برای رویارویی با همهگیریهای آینده کمک کنند.
اتحادیه جهانی سیاییپیآی پنج سال پیش در دوره همهگیری ابولا با همکاری چند شرکت پایهگذاری شد. این اتحادیه یکی از نهادهای مدیریت کوواکس است، برنامهای ابتکاری برای توزیع واکسن کووید در کشورهای درحالتوسعه جهان.
سیایپیآی حامی مالی ۱۴ پروژه تولید واکسن ازجمله آسترازنکا، مدرنا و نوواواکس نیز است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای گیتس گفت: «این واکسنها تحول بزرگی ایجاد کرد، جان بسیاری را نجات داد و خیلی هم سریع به بازار آمد.»
او افزود: «اما وضعیت پیچیدهای است… زیرا نتوانستیم همان مقدار واکسن را با سرعت دلخواهمان به کشورهای درحالتوسعه برسانیم.»
آقای گیتس از دولتها خواست میلیاردها دلار کمک کنند تا از وقوع همهگیریهای بعدی که ممکن است موجب مرگومیر بسیار بیشتری نسبت به همهگیری کووید شوند، جلوگیری شود.
او در ادامه افزود بار حذف نابرابریها در حوزه واکسن بر دوش نیکوکاران و دولتهای ثروتمند بود و از دولتها خواست بیشتر کمک کنند.
او گفت: «پولهای در معرض خطر بود که انجام آزمایشها را میسر کرد تا منفعت بزرگی نصیب جهانیان شود. اکنون همگی خیلی باهوش/ تر شدهایم و برای آینده به ظرفیت بیشتری نیاز داریم.»
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از آقای گیتس نوشت: «وقتی از هزینه میلیاردها صحبت میکنیم برای صرفهجویی در… تریلیونها [دلار] خسارت اقتصادی و نجات جان دهها میلیارد نفر… است. این سیاست بیمهای بسیار مطلوبی است.»
جرمی فِرار، مدیر موسسه ولکام، در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد: «واکنشی بهراستی جهانی» لازم بود و از دولتها خواست کمکهایشان را افزایش دهند.
ریچارد هچت، مدیرعامل سیاییپیآی هم گفت شیوع سویه اومیکرون «در دو ماه گذشته نمونهای است که نشان میدهد باید برای مقابله با تهدیدهای آینده سریع و گسترده عمل کنیم».