به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از حریت وی در یک کنفرانس خبری مجازی گفت: با توجه به دیدار نمایندگان دو کشور ارمنستان و ترکیه برای عادی سازی روابط و در صورت تداوم روند فعلی احتمال شرکت ارمنستان در مجمع دیپلماسی آنتالیا بسیار زیاد است.
وی با یادآوری مذاکرات عادی سازی بین ارمنستان و ترکیه، گفت :از دست دادن فرصت گفتگو غیرمنطقی است.
مجمع سالانه دیپلماسی آنتالیا در تاریخ ۱۱ تا ۱۳ مارس با موضوع “بازنویسی دیپلماسی” برگزار می شود.
فرستادگان ویژه ترکیه و ارمنستان به ترتیب سردار کیلیچ و روبن روبینیان اولین دیدار خود را در ۱۴ ژانویه در مسکو برای عادی سازی روابط بین دو کشور از طریق برقراری روابط دیپلماتیک و باز کردن مرزهای مهر و موم شده برگزار کردند.
دو طرف دیدار اول را مثبت و سازنده توصیف کرده و موافقت خود را برای ادامه گفتگو اعلام کردند.
به موازات این مذاکرات، ترکیه و ارمنستان از ، از سرگیری پروازهای چارتر بین استانبول و ایروان خبر داده اند و به این ترتیب اولین پروازها در ۲ فوریه انجام خواهد شد.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در اواخر ۱۸ ژانویه پس از جلسه کابینه به خبرنگاران گفت: ترکیه و ارمنستان درباره اقدامات بعدی پس از از سرگیری پروازهای چارتر به عنوان بخشی از روند جاری برای عادی سازی روابط گفتگو خواهند کرد.
در اولین نشست نمایندگان ویژه، اهداف این روند و انتظارات از روند پیش رو گفتگو ها، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی تاکیدکرد:«هدف گفتگو ها [فرآیند] عادی سازی کامل روابط است.
چاووش اوغلو گفت: ارامنه نیز از این موضوع بسیار راضی هستند و دو فرستاده ویژه به بحث در مورد اقدامات اعتمادساز دیگری برای تقویت روند سیاسی موجود ادامه خواهند داد.
ترکیه و ارمنستان به دلیل اشغال سرزمین های آذربایجان در قره باغ در اوایل دهه ۱۹۹۰، روابط دیپلماتیکی نداشته اند.
دو کشور در سال ۲۰۰۹ تلاش خود را با امضای دو سند موسوم به پروتکل زوریخ برای برقراری روابط دیپلماتیک و همچنین بهبود روابط در اقتصاد، حمل و نقل، تجارت و موارد دیگر با احیا روابط آغاز کردند.