به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از حریت وی تاکید کرد: روسیه همچنان غرب را به دلیل افزایش تنشها بر سر اوکراین مقصرمی داند.
این دو رهبر پس از نشستی در کرملین که بیش از پنج ساعت به طول انجامید، ابراز امیدواری کردند: امیدواریم راه حلی برای بدترین بحران بین روسیه و غرب از زمان پایان جنگ سرد پیدا کنیم.
مسکو ده ها هزار نیروی نظامی را در مرزهای اوکراین مستقر کرده است و این نگرانی را در مورد تدارک تهاجم احتمالی به همسایه طرفدار غرب خود افزایش داده است.
غرب بارها درباره «عواقب شدید» حمله روسیه هشدار داده است و مکرون اولین رهبر بزرگ غربی بود که از زمان آغاز بحران در دسامبر با پوتین دیدار کرد.
پوتین در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت :مکرون چندین ایده ارائه کرده است که ارزش مطالعه دارد.
پوتین گفت: «تعدادی از پیشنهادهای، وی می تواند بهعنوان پایهای برای گامهای بعدی باشد.
وی جزئیاتی ارائه نکرد اما گفت: دو رهبر پس از دیدار ماکرون با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در روز سه شنبه در کیف، تلفنی گفتگو خواهند کرد.
ماکرون گفت: پیشنهادهای خوبی برای رسیدگی به نگرانی های روسیه و غرب ارائه کرده است.
مکرون گفت: رئیس جمهور پوتین به من از آمادگی خود برای تعامل اطمینان داد.
ریاست جمهوری فرانسه گفت: این پیشنهادها شامل تعهد هر دو طرف مبنی بر عدم انجام هرگونه اقدام نظامی جدید، آغاز گفتگوی راهبردی جدید و تلاش برای احیای روند صلح در درگیری کیف با جدایی طلبان تحت حمایت مسکو در شرق کشور است.
پوتین نیز گفت: وارد کردن این اتهام که روسیه تهاجمی عمل می کند غیرمنطقی است.
وی با اشاره به استقرار ناتو در شرق اروپا گفت: «این ما نیستیم که به سمت مرزهای ناتو حرکت می کنیم.
این نشست در مسکو در آغاز یک هفته دیپلماسی شدید بر سر بحران اوکراین برگزار شد و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نیز روز دوشنبه در واشنگتن میزبان اولاف شولز، صدراعظم آلمان بود.
بایدن در مذاکرات قاطعانه قول داد که اگر مسکو نیروها را به آن سوی مرز اوکراین بفرستد، خط لوله گازی جنجالی نورد استریم ۲ از روسیه به اروپا را خواهد بست، همانطور که این کار را در زمان الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ انجام داد.
بایدن در کنفرانس خبری مشترک کاخ سفید با شولز گفت: «اگر روسیه حمله کند – یعنی دوباره تانک ها یا نیروها از مرز اوکراین عبور کنند – دیگر نورد استریم ۲ وجود نخواهد داشت.
بایدن گفت: به شما قول می دهم که به آن پایان خواهیم داد.
مقامات آمریکایی می گویند مسکو ۱۱۰,۰۰۰ سرباز را در نزدیکی مرز با اوکراین مستقر کرده است و در تلاش برای استقرار نیروی بیشتر – حدود ۱۵۰,۰۰۰ سرباز – برای تهاجم تمام عیار تا اواسط فوریه است.
مکرون روز دوشنبه به آمار ۱۲۵۰۰۰ سرباز روسی اشاره کرد.
روسیه اصرار دارد که هیچ برنامه ای برای حمله ندارد و در عوض خواسته های خود را برای تضمین های امنیتی مطرح کرده است.
این کشور خواستار ممنوعیت دائمی پیوستن اوکراین، جمهوری شوروی سابق به ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده و لغو حضور نظامی خود در اروپای شرقی است.
مکرون که کشورش در حال حاضر ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، سعی کرده خود را به عنوان چهره کلیدی اتحادیه اروپا در مذاکرات با روسیه معرفی کند.