• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
10

تسهیلات ۲۰ میلیارد تومانی برای تولیدکنندگان کشمش

  • کد خبر : 5376
  • 08 اسفند 1399 - 12:15
تسهیلات ۲۰ میلیارد تومانی برای تولیدکنندگان کشمش
یاز اکو - مرتضی معتمد معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی از پرداخت تسهیلات ۲۰ میلیارد تومانی به کارخانه‌ها برای مدیریت مازاد تولید کشمش خبر داد. به گفته این مقام مسوول امسال سال‌آور باغات کشمش بود به‌طوری که تولید کشمش به ۲۸۵ هزار تن رسید و برآوردها حاکی از این است که تا پایان سال صادرات کشمش کشور به ۱۴۰ هزار تن برسد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از مهر، وی میزان تولید کشمش در سال ۹۷ را ۲۱۲ هزار و ۱۵۰ تن و میزان تولید آن در سال ۹۸ را ۲۷۳ هزار و ۱۶۵ تن اعلام و اضافه کرد که سال گذشته ۱۲۰ هزار تن کشمش با ارزشی بالغ بر ۱۶۴ میلیون و ۲۷۱ هزار دلار صادر شده است.

معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه امسال تولید کشمش فرآوری‌شده به ۲۸۵ هزار تن رسیده است، گفت: مازاد تولید امسال به ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول باقی‌مانده از سال قبل اضافه شد و عرضه بالا در مقابل تقاضای ثابت، منجر به افت قیمت شد، به همین دلیل دولت مجبور به دخالت در بازار این محصول شد.

به گفته معتمد در گذشته شیوه مداخله سازمان مرکزی تعاون روستایی بر پایه خرید تضمینی یا خرید حمایتی بود یا اینکه کارخانه‌ها اقدام به خرید محصول از کشاورزان می‌کردند و سازمان مرکزی تعاون روستایی مابه‌التفاوت قیمت کارخانه و قیمت حمایتی را به کشاورزان می‌داد که در حال‌حاضر اجرای این دو روش برای مدیریت ۲۰ هزار تن کشمش به اعتبارات قابل‌توجهی نیاز دارد.

 او با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با صادرکنندگان برای صادرات کشمش مازاد از کشور، گفت: ما به دنبال به حداقل‌رساندن دخالت‌های دولت هستیم و به همین منظور با اتحادیه خشکبار توافق کردیم که تسهیلات ۹ ما‌هه یا یک ساله با نرخ ۱۰ درصد برای این منظور در اختیارشان قرار دهیم. همینطور برای این موضوع ۲۰ میلیارد تومان بودجه از سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم که در برابر اعتبار ۱۲۰‌میلیارد تومانی خرید تضمینی رقم بسیار کمتری است.

معتمد همچنین با بیان اینکه بازار کشمش با پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان مدیریت می‌شود، گفت: مازاد تولید امسال نباید به سال آینده منتقل شود و از آنجا که امکان تازه خوری محصول در بازار وجود ندارد، از این‌رو باید این محصول مازاد جذب صادرات و صنعت شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=5376

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});