به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مدیر بزرگترین سردخانه سیب مراغه گفت: ساخت این واحد را به ظرفیت ۸ هزار تن و پیشرفت ۶۵ درصد از ۳ سال پیش آغاز شده است.
رضی افزود: برای ساخت این سردخانه ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده، اما به علت پرداخت نشدن وام ۱۰ میلیارد تومانی یک و نیم سال است که این طرح نمیه تمام مانده است.
وی اضافه کرد: برای دریافت تسهیلات به بانک عامل در شهرستان، مرکز استان، فرمانداری و استانداری مراجعه کرده ام اما نتیجهای نگرفته ام.
به گفته رضی دستگاههایی را که برای این سردخانه خریدای کرده است در محوطه و جلوی آفتاب، برف و باران و خاک میخورند.
منصوری از دیگر صاحبان سردخانه در این شهرستان گفت: برای ساخت سردخانه ۲ هزار تنی ۶ میلیارد تومان هزینه کرده و ماهها است برای دریافت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در بانک پرونده تشکیل داده ام، اما بانک برای پرداخت تسهیلات امروز و فردا میکند.
وی افزود: اگر این واحد تا مرداد تکیمل نشود بارگیری آن یک سال دیگر به تعویق خواهد افتاد و خسارت جبران ناپذیری برایم خواهد داشت.
پرداخت نشدن تسهیلات بانکی
راشدی هم که یکی دیگر از سردخانه داران مراغه است اظهار کرد: سردخانه ام ۶۰ درصد پیشرفت دارد و به علت پرداخت نشدن تسهیلات نیمه تمام مانده است.
وی افزود: برای دریافت تسهیلات بارها به بانک عامل مراجعه کرده، اما نتیجه نگرفته ام.
راشدی خاطرنشان کرد: مسئولان جهاد کشاورزی استان پرداخت نشدن تسهیلات را زیاد بودن تعداد سردخانهها در شهرستان اعلام میکنند.
کریمی صاحب یکی دیگر از سردخانه های این شهرستان گفت: ۲ سال برای اخد مجوز و ساخت سردخانه ۱.۵ میلیارد تومان هزینه کرده ام ولی به علت پرداخت نشدن تسهیلات، سردخانه در پیشرفت ۳۰ درصد متوقف شده است.
وی افزود: علاوه بر این سردخانه در مراغه ۲۰ واحد سردخانه به دلیل پرداخت نشدن تسهیلات بانکی نیمه تمام مانده است.
مراغه قطب تولید میوه در آذربایجان شرقی است و سالانه در این شهرستان بیشتر از ۳۵۰ هزار تن میوه تولید و در بازار عرضه میشود.
ظرفیت سردخانههای مراغه ۱۵۰ هزار تن است و زمان برداشت محصول بخشی از این تولیدات به سردخانههای شهرهای همجوار و دیگر استانهای کشورمنتقل میشود.