• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
13
نشست رئیس اتحادیه کارفرمایان ارمنستان با فعالان اقتصادی استان؛

ظرفیت های ویژه آذربایجان شرقی برای ارتباط تجاری با ارمنستان

  • کد خبر : 5694
  • 11 اسفند 1399 - 12:00
ظرفیت های ویژه آذربایجان شرقی برای ارتباط تجاری با ارمنستان
یاز اکو - گاگیک ماکاریان در ادامه سفر خود به ایران، ظهر امروز در اتاق بازگانی تبریز حضور یافته و در خصوص زمینه های همکاری با تجار استان، سخن گفت.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، ابوالفتح ابراهیمی، نائب رییس اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های بالای استان در حوزه صنعت و صادرات گفت: یکی از بزرگترین معادن مس ایران در استان آذربایجان شرقی قرار دارد که با توجه به وجود معادن مس و مولیبدن در جنوب ارمنستان می تواند همکاری های خوبی در این حوزه شکل گرفته و در زمینه استخراج و بهره برداری از این معادن می توانیم نقش آفرین باشیم.

وی ادامه داد: همچنین وجود منطقه آزاد ارس در استان آذربایجان شرقی به لحاظ نزدیکی به ارمنستان می تواند راهکار بسیار از مسائل و مشکلات تجاری بین دو کشور باشد.

ابراهیمی با پیشنهاد ساماندهی پایانه مرزی نوردوز به عنوان تنها مرز رسمی بین دو کشور گفت: افراد زیادی حاضر به سرمایه گذاری در این خصوص هستند.

وی افزود: برگزاری اجلاس همکاری های بین بخشی مابین جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان می تواند در راستای افزایش همکاری های بین بخشی موثر باشد.

نائب رییس اتاق بازرگانی تبریز، برقراری پرواز مستقیم از تبریز به عنوان تنها استان هم مرز با ارمنستان به دلیل مشکلات مربوط به جاده های دسترسی در سمت ارمنستان و تاسیس مرکز تجاری ایران شامل نمایشگاه و فروشگاه در ارمنستان و ایروان را از دیگر زمینه های همکاری عنوان کرد.

وی همچنین اعزام هیات ویژه و تخصصی برای بررسی امکان کشت فراسرزمینی در ارمنستان، اعزام هیات ویژه بازارشناسی جهت بررسی فرصت های صادراتی به ارمنستان، اعزام و پذیرش مستمر هیات های سیاسی و اقتصادی بین ارمنستان و استان آذربایجان شرقی، تلاش برای رفع مشکلات مرتبط با نقل و انتقال پول و مسائل بانکی و تلاش برای انتخاب استان به عنوان پایلوت همکاری های استانی با ارمنستان را از دیگر پیشنهادات لازم برای گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور دانست.

پیشنهاد اجرایی نمودن طرح بندر خشک

علیرضا نظیف، دبیر میز ارمنستان نیز در این جلسه با ارائه پیشنهاد اجرایی نمودن طرح بندر خشک گفت: بندر خشک یک بندر درون سرزمینی چند منظوره است که به طور مستقیم توسط جاده یا راه آهن به بندر دریایی وصل است و مرکزی برای انتقال کالاها به مقاصد دیگر محسوب می شود.

وی ادامه داد: با توجه به عدم دسترسی ارمنستان به آب های آزاد و استفاده این کشور از بندرعباس برای ترانزیت کالا، استان آذربایجان شرقی می تواند نقش بندر خشک را برای ارمنستان ایفا کند.

نظیف همچنین خواستار برگزاری مستمر وبینارهای تخصصی مابین اعضای انجمن کارآفرینان با اتاق بازرگانی تبریز و فعالان اقتصادی استان شده و گفت: بازرگانان ما در ارتباط با طرف های ارمنی مشکل دارند که در این راستا خواستار ایجاد سامانه مشترک اطلاع رسانی تجار و اطلاعات اقتصادی و تجاری هستیم.

رییس دفتر نمایندگی شمالغرب انجمن دوستی ایران و ارمنستان همچنین خواستار توجه بیشتر به موضوع کشت فراسرزمینی و عملیاتی نمودن پروژه های مربوط به این موضوع گفت: استان آذربایجان شرقی ظرفیت های قابل توجهی در حوزه کشاورزی دارد که با توجه به مزیت های کشور ارمنستان در فرآیند کشت فراسرزمینی، باید شاهد اقدامات عملی در این زمینه باشیم.

همچنین در این جلسه، فعالان حوزه اقتصادی استان به بیان نظرات خود در راستای افزایش همکاری های اقتصادی دو جانبه پرداختند. گفتنی است این جلسه در راستای اجرای مصوبات شورای گفتگوی استان مبنی بر بررسی ظرفیت کشورهای همسایه برگزار شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=5694

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});