به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از فرانس ۲۴، معترضان لبنانی در اعتراض به کاهش ارزش پول ملی، بحران مالی و افزایش فقر با آتش زدن تایر خودرو و سطلهای بزرگ زباله خیابانهای بسیاری از شهرهای لبنان را بستند .
“رابین خالد” شهروند لبنانی که در ماههای گذشته بیکار بوده به عنوان یکی از معترضان میگوید: ما دیگر نمیتوانیم تحمل کنیم. قیمت دلار هر روز در حال افزایش است و آنها (مقامات) به ما اهمیتی نمیدهند.
لبنان زیر کوهی از بدهیها خرد شده، با بحران مالی دست به گریبان است و اشتغال در این این کشور شرایط وخیمی دارد. هشدارهای گرسنگی در این کشور افزایش و سود سپردههای بانکی کاهش یافته است.
معترضان لبنانی در اعتراض به کاهش ارزش پول ملی و افزایش مشکلات اقتصادی در دهکده “جل ال دیب” (جل ادب- جل الدیب) تجمع کردند/ عکس: رویترز
در روز سه شنبه ارزش لیره لبنان به کمترین حد خود رسید و یک دلار آمریکا با ۱۰ هزار لیره لبنان برابری کرد. با این اوصاف لیره لبنان ۸۵ درصد از ارزش خود را در ۶ ماه گذشته از دست داده است. این در حالی است که اقتصاد لبنان به شکل جدی به واردات متکی است.
لبنان در ماههای اخیر و پس از شروع بحران مالی شاهد کاهش شدید ارزش پول ملی خود بوده و قیمت کالاهای مصرفی مانند پوشک یا غلات در این کشور سه برابر شدهاند.
تجمع معترضات لبنانی در اعتراض به مسائل اقتصادی در بیروت/ عکس: رویترز
“توفیق مارعی” ۴۳ ساله در این باره گفت: آنها عزت را از ما گرفتهاند. ما امروز به اینجا آمدهایم تا بگوییم شان و مقامی داریم. ما حشره نیستیم. آنها دلار را کنترل میکنند تا از مردم پول بدزدند.
معترضان در شب گذشته بزرگراه اصلی بیروت و خیابانهای منتهی به فرودگاه را بستند. مردم در سایر شهرها نیز به خیابانها ریختند.
یک معترض به کاهش ارزش پول ملی لبنان پرچم کشورش را در تظاهرات دهکده “جل ال دیب” (جل ادب- جل الدیب) حمل میکند / عکس: رویترز
هزینه دلار کمیاب در بازارها به ۱۰ هزار لیره لبنان رسیده است.
کاهش ۸۵ درصدی ارزش پول ملی در لبنان حداقل دستمزد ماهانه در این کشور را به ۶۷ دلار آمریکا میرساند.
رویترز نوشت: مقامات و رهبران سیاسی از زمان شروع بحران این کشور در سال ۲۰۱۹، در دستیابی به توافق در مورد برنامه نجات ملی، ناکام ماندهاند. این ناکامی ریشه در دههها سوء استفاده، اختلاس دولتی و خشکاندن جریان دلار به بازارها دارد.
یک معترض به کاهش ارزش ملی پول لبنان در شهر “حاصبیا”/ عکس: رویترز
اعتراضات سیاسی- اجتماعی لبنان از مشکلات اقتصادی و برنامه جدید مالیاتی آغاز شد. در آن زمان تعیین هزینه ۲۰ سنتی برای تماسهای روزانه واتسآپی مردم لبنان را بسیار خشمگین کرد.
ارزش لیره لبنان برای آخرین بار در تابستان سال ۲۰۲۰ و هفتهها قبل از انفجار بندر بیروت در مرداد گذشته به کمترین میزان خود رسید.
معترضان به کاهش ارزش پول ملی در “جل ال دیب” (جل ادب- جل الدیب) لبنان تجمع کردند/ عکس: رویترز
“کاتیا باسیل” یک طراح گرافیک در مرکز بیروت روز سه شنبه گفت: من از رئیسجمهور میخواهم که وجدان داشته باشد و از وضعیت غم انگیزی که برایمان پیش امده آگاه باشد”.
نوجوان لبنانی معترض به بی ارزش شدن پول ملی، با لاستیک های شعله ور خیابانی را در بیروت مسدود می کند
یک لبنانی در اعتراض به کاهش ارزش پول ملی کشورش در شهر بیروت روی زمین و در کنار آتش نشسته است/ عکس: رویترز