به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تی آر تی ورلد یک مطالعه جهانی نشان داده است که تغییرات آب و هوا خواب را از مردم سراسر جهان می گیرد.
این مطالعه توسط دانشگاه کپنهاگ که توسط مجله یک زمین منتشر شد، از مچ بندهای ردیابی خواب برای ثبت الگوهای خواب ۴۸۰۰۰ نفر در ۶۸ کشور از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ استفاده کرد.
سپس دادههای جمعآوریشده با دادههای آبوهوای محلی جفت شد تا نشان دهد که شبهای غیرمعمول گرم باعث میشود افراد دیرتر به خواب بروند و زودتر از خواب بیدار شوند. به طور متوسط، در شرایط فعلی مردم سالانه ۴۴ ساعت خواب خود را از دست می دهند که اگر میزان انتشار گازهای گلخانه ای در سطح فعلی باقی بماند، تا سال ۲۱۰۰ به ۵۸ ساعت افزایش می یابد.
این میزان در آینده با آلایندگی کمتر به ۵۰ ساعت کاهش می یابد.
تحقیقات قبلی نشان داده است، رابطه نزدیکی بین خواب و سلامت روانی و همچنین جسمانی وجود دارد. خواب کوتاه می تواند بر بهره وری، سیستم ایمنی فرد، افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و همچنین افسردگی، عصبانیت و رفتار خودکشی تاثیر بگذارد.
کم خوابی حتی بر حافظه تأثیر می گذارد و در شروع و پیشرفت بیماری های عصبی نقش دارد.
گروه های آسیب پذیر بیشترین آسیب را دیدند
بر اساس این مطالعه، افراد در کشورهای کم درآمد، زنان و افراد مسن بیشتر با کاهش خواب مرتبط با دمای بالاتر از میانگین شبانه مواجه بودند.
افراد ۶۵ ساله و بالاتر دو برابر بیشتر از گروه های جوان تحت تاثیر افزایش ۱ درجه سانتی گراد در حداقل دمای شبانه قرار گرفتند.
از آنجایی که بدن افراد هر شب قبل از به خواب رفتن باید خنک شود، بدن زنان کندتر خنک میشود، زیرا چربی زیر پوستی بالاتری دارد که گرما را حفظ میکند. افراد مسن ممکن است به دلیل تنظیم ضعیف تر دمای بدن بیشتر تحت تأثیر قرار گیرند.
کلتون مینور از دانشگاه کپنهاگ، یکی از نویسندگان این گزارش، میگوید: «بدن ما برای حفظ دمای مرکزی بدن بسیار سازگار است، چیزی که زندگی ما به آن بستگی دارد.
مینور میگوید: «برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در مورد سیاستهای آب و هوایی، باید طیف کاملی از تأثیرات احتمالی آب و هوایی آینده را بهتر در نظر بگیریم.