• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7

گردشگری سلامت آذربایجان شرقی بدون نقشه راه

  • کد خبر : 65959
  • 20 خرداد 1401 - 9:00
گردشگری سلامت آذربایجان شرقی بدون نقشه راه
«متاسفانه طی چند سال اخیر و به خصوص پس از شیوع بیماری کرونا، ورودی گردشگران سلامت به استان روند کاهشی داشته است» این جمله بخشی از یادداشت طاهر خیری روزنامه نگار تبریزی است.

یازاکو؛ طاهر خیری – برخورداری از امکانات و تجهیزات درمانی و وجود پزشکان متخصص، تبریز و آذربایجان شرقی را در سالهای اخیر به یکی از قطب های گردشگری سلامت در ایران و منطقه تبدیل کرده است و هر سال مسافرانی از کشورهای همسایه با هدف دریافت خدمات درمانی به این استان سفر می کنند.

واقعیت این است که گردشگری سلامت می تواند به بازوی قدرتمند در رونق اقتصادی استان و اشتغالزایی برای جوانان جویای کار تبدیل شود. با توجه به ظرفیت های فراوان درمانی و جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی، اگر موانع و کاستی های این حوزه رفع گردد بدون شک شاهد ورود روزافزون مسافران کشورهای خارجی برای بهره مندی از امکانات درمانی استان خواهیم بود.

مراکز درمانی و بیمارستان های تبریز از استانداردهای لازم برخوردار هستند و در صورت بهبود وضعیت خدمات درمانی و پزشکی در این مراکز شاهد افزایش تعداد گردشگران سلامت خواهیم بود. در سال های گذشته غالب گردشگران سلامت از کشورهای آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق بوده اند و اگر تسهیلات لازم در این زمینه برای مسافران خارجی مهیا و در کنار آن موانع توسعه گردشگری سلامت رفع شود گردشگرانی از کشورهای عربی و آفریقایی نیز به استان خواهند آمد.

متاسفانه طی چند سال اخیر و به خصوص پس از شیوع بیماری کرونا، ورودی گردشگران سلامت به استان روند کاهشی داشته است به طوری که طبق آمار ۲۵۸۲ گردشگر سلامت در سال ۹۱ از امکانات درمانی استان استفاده کرده اند. این در حالیست که در سال ۹۸ این عدد به ۶۴۴ گردشگر رسیده است.

ترسیم نقشه راه گردشگری سلامت آذربایجان شرقی و لزوم نگاه راهبردی به این حوزه از طرف مسئولان اجرایی استان ضروری است و به نظر می رسد علیرغم وجود مراکز درمانی و پزشکان متخصص آنچنان که باید از این ظرفیت ها برای افزایش ورودی گردشگران سلامت به نحو مطلوب استفاده نشده است و باید آسیب شناسی شود.

از طرف دیگر با وجود داشتن دانش طب سنتی، آب های گرم معدنی و دیگر داشته های درمانی طبیعی در استان، تاکنون اقدامی در جهت برندسازی حوزه گردشگری سلامت صورت نگرفته است تا اقتصاد آذربایجان شرقی همچنان از مزایا و تاثیرات این حوزه بی نصیب بماند.

برای بهره مندی بیشتر اقتصاد آذربایجان شرقی از ظرفیت های گردشگری سلامت، فعال شدن بیش از پیش کارگروه توسعه گردشگری سلامت ضروری است تا با برقرای ارتباط و هماهنگی میان مراکز اقامتی و درمانی و نیز افزایش تعداد دفاتر ارائه دهنده خدمات گردشگری سلامت در تبریز شاهد رونق اقتصادی، توسعه کسب و کارها و اشتغالزایی در استان باشیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=65959

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});