• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
11

بازارها در هفته‌ای که گذشت/ تمایلات صعودی نرخ دلار در پی افزایش تنش‌ها

  • کد خبر : 66137
  • 21 خرداد 1401 - 17:22
بازارها در هفته‌ای که گذشت/ تمایلات صعودی نرخ دلار در پی افزایش تنش‌ها
یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این گزارش روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان بررسی شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

یازاکو؛ جعفر ساعی‌نیا – یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این گزارش روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان بررسی شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار ارز/ قیمت دلار

قیمت دلار در هفته سوم خرداد، ۳/۱۴ درصد رشد داشت. این بیشترین بازدهی مثبت در میان بازارهای مالی در هفته اخیر محسوب می‌شود. صرافی ملی، روز پنجشنبه ۱۹ خرداد، نرخ فروش دلار را ۲۶ هزار و ۸۹۲ تومان اعلام کرد. این در حالی است که این رقم پنجشنبه ۱۲ خرداد، ۲۶ هزار و ۷۴ تومان ثبت شده بود. قیمت فروش دلار در بازار آزاد نیز در کانال ۳۱ هزار تومان ثبت شد.

بازار سکه و طلا/ روند متعادل سکه و طلا

بازار طلا و سکه طی معاملات هفته اخیر روند متعادلی را پشت سر گذاشت. به‌طوری‌که سکه امامی از سطح ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و به زیر مرز ۱۵ میلیون تومان بازگشت. ضمناً در روزهای پایانی هفته برجسته شدن قطعنامه شورای حکام علیه ایران و احتمال فعال شدن بازگشت تحریم‌های سازمان ملل و افزایش تنش‌ها و محدودیت‌ها باعث شد تا تمایلات صعودی نرخ دلار در بازار آزاد افزایش یابد. همین امر موجب شد تا نگاه سرمایه‌گذاران از بازار طلا و سکه به بازار ارز معطوف شود و معامله‌گران سکه در موقعیت فروش قرار بگیرند. بر این اساس مسکوک گرانبهای داخلی هفته گذشته عملکرد منفی ۲/۹۲ درصدی را به ثبت رساند. به عقیده برخی از کارشناسان با توجه به فضای ایجاد شده در بازار ارز و طلا، برای معاملات هفته جاری انتظار می‌رود که قیمت‌ها نوسانات صعودی به همراه داشته باشند. قیمت طلا نیز در روز پنجشنبه، یک میلیون و ۴۴۲ هزار و ۳۵۰ تومان اعلام شد. در حالی که بازار در روز ۱۲ خرداد، به قیمت یک میلیون و ۴۲۸ هزار و ۹۶۱ تومان رسیده بود.

بازار سهام/ روند تعادلی بازار سهام

در هفته گذشته بورس تهران پس از تعطیلات دو روز ابتدایی، معاملات کم رمقی را پشت سر گذاشت. به‌طوری‌که برآیند روند نزولی شاخص کل در هفته سوم خرداد تداوم یافت. بر این اساس نماگر اصلی تالار شیشهای با تقویت فروشنده‌ها عملکرد منفی ۱/۴ درصد را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. علاوه بر این، ارزش معاملات در هفته گذشته کاهشی بود و در پایین‌ترین سطح از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ قرار گرفت. به عقیده برخی از کارشناسان بازار سهام با توجه به شرایط ایجاد شده در بازار ارز و سکه این احتمال وجود دارد که این پول حقیقی‌های خارج شده از بورس به منظور جبران زیان‌ها یا خارج شدن از خواب سرمایه به سایر بازارها جاری شده باشد. بنابراین انتظار می‌رود بازار سهام معاملات هفته جاری را متعادل دنبال کند و نوسانات محدودی را در بالای سطح حمایتی ۱/۵ میلیون واحد داشته باشد.

بازار طلای جهانی/ قیمت طلا باز هم صعودی شد

قیمت طلا در بازارهای جهانی در آخرین روز معاملاتی هفته بیش از ۱/۳ درصد رشد قیمت داشت و به نزدیکی مرز ۱۸۸۰ دلاری رسید.
روز جمعه طلا تحت تأثیر انتشار گزارش تورم آمریکا اوج گرفت. موضوعی که البته احتمال ادامه سیاست افزایش نرخ بهره نیم درصدی توسط فدرال رزرو را نیز افزایش خواهد داد. در حال حاضر با توجه به رشد مجدد تورم پیش بینی می شود فدرال رزرو تا ماه سپتامبر به افزایش های نیم درصدی نرخ بهره ادامه دهد. طلا هم سوار بر موج نگرانی‌های اقتصادی بخشی از ضررهای چند وقت اخیر خود را جبران کرده است. با احتساب این رشد قیمتی، بازدهی هفتگی طلا از محدوده منفی وارد محدوده مثبت شد و مقدار ۱/۲ درصد را به ثبت رساند.

بازار اوراق مسکن/ عملکرد مثبت تسه

صعود هفتگی قیمت اوراق تسهیلات
اوراق تسهیلات بانک مسکن که در بازار فرابورس مورد معامله قرار می‌گیرد، طی دادو ستدهای هفته گذشته با افزایش نرخ همراه بودند. به‌طوری‌که اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۹ جایگاه خود را از محدوده ۱۳۰ هزار تومان افزایش داد. بر این اساس «تسه۹۹۱۲» عملکرد مثبت ۴/۰۲ درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که با توجه به اینکه بازار ساخت‌وساز به دنبال استمرار روند تورمی در بازار مصالح ساختمانی، با افزایش هزینه تولید روبه‌رو بوده است، واحدهای مسکونی نیز متناسب با آن افزایش قیمت را نسبت به ماه‌های گذشته شاهد بودند. حتی اجاره‌بهای این واحدها نیز تا حدودی شاهد رشد بودند. علاوه بر این گفته می‌شود که نوسان برخی کالاهای مصرفی باعث تغییر قیمت‌های پیشنهادی مسکن شده و عده‌ای از مالکان به نرخ‌های دلخواه روی آوردند.

بازار نفت/ نفت همچنان در اوج

بهای شاخص‌های نفتی در روز جمعه کاهش یافتند اما با وجود افت قیمتی در فاصله نزدیک به بالاترین حد سه‌ماهه خود باقی ماند. زیرا نگرانی‌ها در مورد اقدامات قرنطینه جدید ویروس کرونا در شانگهای و همچنین تقاضای سوخت در ایالات متحده که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده جهان است، غلبه کرد و باعث عقب‌نشینی قیمت‌ها شد. با این حال طولی نکشید که این روند معکوس شد و نفت خام برنت روز جمعه در سطح ۱۲۱ دلار و ۷۱ سنت قرار گرفت. علاوه بر این نفت WTI در قیمت ۱۲۲ دلار و ۴۱ سنت به ازای هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. با این حال همراه با افزایش کلی قیمت‌ها در دو ماه گذشته، نفت برنت در مسیر چهارمین افزایش هفتگی متوالی قرار گرفته است. نفت WTI نیز برای هفتمین افزایش هفتگی متوالی تعیین شد. بنابراین به عقیده برخی از تحلیلگران این بازار انتظار می‌رود که معاملات نفت برای هفته آتی بر مدار نسبتا صعودی دنبال شود و قیمت‌ها نوسانات محدودی را تجربه کنند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=66137

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});