به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان آذربایجان شرقی، احمد موقری در نشست تعاملی با هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان با بیان اینکه امروزه عصر تبلیغات و رسانه و ارتباطات است اظهار کرد: فضای مجازی در کنار دیگر مسایل ابزار و بستری ایجاد کرده تا فرد فرد مردم بر اساس توانمندی های خود در بطن جامعه حضور داشته باشند.
وی افزود: دیدگاه و فرهنگی که سالهای گذشته در دستگاه ها و مدیران وجود داشت موجب شده بود فاصله بین نهادهای دولتی و رسانه ها افزایش یابد، اما تغییر دیدگاه خصوصا در قوه قضائیه در سالهای اخیر، این انتظار از رسانه ها و دستگاه قضایی را ایجاد کرده تا متقابلا در راستای عمومی سازی دغدغه ها و گفتمان مسئولیت پذیری اجتماعی همگام و همسو باهم پیش بروند.
فهرست
رسانه ها ظرفیت بزرگی در آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دارند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی ادامه داد: تحولات اخیر قوه قضائیه که از بطن دستگاه قضایی و با استقرار تیم رسانه ای شروع شد نشان دهنده این موضوع بوده که دستگاه قضایی وارد جریانی شده که ضرورت می بیند تا نسبت به انعکاس فعالیتها و اقدامات و انتظارات خود در جامعه از این طریق اقدام نماید.
وی ادامه داد: انعکاس مطالبی که در رسانه ها در خصوص حوزه های مختلف مشاهده می شود نشان دهنده این است که انتظارات از رسانه در راستای آگاهی بخشی بیجا نیست، لکن از شروط و ارکان اساسی اطلاع رسانی عمومی، اشرافیت داشتن به واقعیت های جامعه است. در این میان رسانه ها با تولید محتوا و فرهنگ سازی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم می توانند نقش قابل توجهی داشته باشد. همچنین جامعیت، صحت، اتقان، واقع گرایی، پرهیز از تنش زایی و رعایت اخلاق حرفه ای از جمله موارد مورد تاکید در اطلاع رسانی است.
تحولات قوه قضائیه در جامعه منتقل نمی شود
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: دستگاه قضایی تلاش کرده تا با تشکیل روابط عمومی ها و ایجاد مرکز رسانه ای و دیگر مسایل این موضوع را به نوعی انجام داده و از تمام ظرفیت ها برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی استفاده کند، منتها آنگونه که باید و شاید تحولات قوه قضائیه در جامعه منتقل نمی شود و یکی از دلایل اصلی این موضوع مربوط به کاستی های دستگاه قضایی و مطالبات و انتظارات رسانه ها است.
موقری خاطرنشان کرد: در سال های گذشته بسیاری از مفاهیم ارزشی که تاثیر به سزا و مستقیمی در زندگی روزمره داشته و قدرت بازدارندگی ایجاد می کرد از بین رفته یا کم رنگ شده است. مفاهیمی از جمله صداقت، جوانمردی، مروت، تکریم و احترام به بزرگتر ، وفای به عهد، وجدان کاری که در ذات خود ماهیت فوق العاده پیشگیرانه دارد و باید در توسعه و نشر این ارزش ها اقدامات لازم را انجام داد. احیای این ارزش های فرهنگی یک ضرورت است و اصحاب رسانه می توانند در احیای این سرمایه اجتماعی اقدامات پیش برنده ای داشته باشند.
برگزاری جشنواره نقد برتر قوه قضائیه
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری جشنواره نقد برتر قوه قضائیه بیان کرد: در این جشنواره تلاش شده تا انتقادات در قالب های مختلف جمع آوری و جامعه دانشگاهی، فرهیختگان عرصه فرهنگ و هنر و عموم مردم در نقد دستگاه قضا مشارکت کنند که خروجی این جشنواره قطعا در حوزه های مختلف نسبت به اصلاح ساختاری کمک خواهد کرد.
در ادامه این نشست اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان بطور مشروح به ارائه نظرات و راهکارهای مورد نیاز پرداختند. برنامه ریزی برای ارتقای احساس امنیت روانی برای مراجعین، لزوم اقدامات عملیاتی برای آشنایی بیشتر مردم با قوانین، حرفه ای شدن شکل بیان مطالب و اخبار به رسانه ها توسط دستگاه قضایی، بیان سریع و به موقع اخبار و اقدامات بخصوص در حوزه مسایل اجتماعی که باعث همدلی جامعه میگردد، مشارکت معاونت پیشگیری در رویدادها و نمایشگاههای فرهنگی و برقراری کیوسک های اطلاع رسانی و مشاوره در نقاط پرتردد شهرها، تلاش برای ریشه یابی بی اعتمادی و شکاف سرمایه اجتماعی عمومی به قوه قضاییه از طریق واکاوی و حل و فصل مسایلی همچون اطاله دادرسی، اولویت بندی پرداخت به مسایل اجتماعی در حوزه اطلاع رسانی و پیشنهاداتی همچون ادامه تشکیل جلسات معاونت با انجمن بصورت فصلی و موضوعی، برگزاری دوره های دانش افزایی حقوقی برای اصحاب رسانه، تقدیر از رسانه های برتر در حوزه اطلاع رسانی قضایی در هفته قوه قضاییه و … از مواردی بود که توسط اعضای محترم هیات مدیره انجمن صنفی مطبوعات استان مطرح گردید.