به گزارش یاز اکو، بهمن نقی پور، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در هشتاد و سومین جلسه علنی شورای شهر تبریز اظهار کرد: حفظ سلامتی یکی از اساسی ترین ارکان زندگی بشریت به شمار می رود.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی بزرگترین تجربه ای که در حوزه سلامت داشتیم این بود که در هر زمینه ای که مردم پای کار آمده اند تمامی امورات با موفقیت به سرانجام رسیده است.
نقی پور با بیان اینکه متاسفانه در سال های گذشته شاهد یک بیماری منحوسی به نام کرونا شدیم که در طول تاریخ اتفاق چنینی را شاهد نشده بودیم، ادامه داد: این ویروس در ابتدا چنان بود که ما از تمامی عزیزانمان دور مانده بودیم که مدافعان سلامت در این حین در خط مقدم قرار گرفته و به درمان مردم پرداختند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ابراز کرد: خوشبختانه اکنون با همکاری مردم و کادر درمان در جهان در مورد کرونا وضعیت بهتری را داریم.
وی با بیان اینکه شورای شهر و شهرداری مهمترین یاوران دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت هستند، گفت: با کمک همدیگرمی توانیم برای سلامتی مردم اقدامات مفیدی انجام دهیم.
نقی پور مطرح کرد: متاسفانه در حوزه سلامت موضوع بهداشت در جامعه ما مغفول مانده و تمرکز ما بیشتر بر روی درمان است که سیاست اشتباهی است، خواهشمندیم مدیریت شهری در این مسیر ریل های جدیدی ایجاد نماید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: مشکل اصلی ما در برخی از شهرکهای جدید این است که زمین کافی برای امر بهداشت و پیشگیری پیشبینی نشده است، مسولین شهری برای نوسازی و بازسازی یبیمارستانهای شهربه ما کمک کنند و همچنین در کنار این موضوع شورا و شهرداری در احداث بیمارستان های جدید کمک حال ما باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین مولفه های افزایش فرهنگ در سطح جامعه آموزش است، بیان کرد: نهادینه کردن ورزش را باید از مدارس شروع کنیم، ما آماده ایم در این راستا با شورا و شهرداری همکاری کنیم تا آموزش این موضوع مهم را در جامعه نهادینه کنیم.
نقی پور با اشاره به نقش موثر رسانه ها در راستای سواد سلامتی و آموزشی اظهار کرد: نقش رسانه ها در افزایش آگاهی موثر بوده و نیازهای موضوعات مهم در حوزه سلامت به مردم منتقل شود.
رییس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شهر تبریز که شهر اولین ها می باشد چرا باید از لحاظ سلامت اولین نباشد!، اضافه کرد: بهتر است همه کمک کنیم تا بهداشت محیط جامعه بهتر شود، دست در دست هم دهیم تا تبریز را به سمت شهر سالم هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه سلامت روانی یکی از موضوعاتی است که مورد غفلت قرار گرفته است، ادامه داد: مشکلی که وجود دارد در کاربری های جدید و در مناطق حاشیه نشین مکان مناسب برای بهداشت تخصیص نیافته است، با هماهنگی همدیگر می توانیم در این محدوده ها به فکر ایجاد مراکز درمانی بیشتر باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به کمبودهای موجود حوزه بهداشت و درمان توضیح داد: کمبود تخت بیمارستانی وجود دارد و باید افزایش بدهیم، کمبود تجهیزات در برخی بیمارستان ها وجود دارد و باید تمامی مدیران در این حوزه کمک کنند.
نقی پور افزود: با تمامی مشکلات بیمارستان مردانی آذر را راه اندازی کردیم و راه دسترسی این بیمارستان با همراهی مدیریت شهری آسان شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد: ما روز گذشته برای اولین بار پیوند پان کراس در تبریز را انجام دادیم که این یکی از مهم ترین اتفاقات به شمار می رود.
وی در ادامه با بیان اینکه ما تا سال ۱۴۰۴ باید ده هزار تخت داشته باشیم، ادامه داد: نیاز است در راستای بهداشت و درمان ساخت و سازهای جدیدی صورت گیرد و برخی ها نیز نوسازی شوند.
این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت عظیم بیمارستان کودکان مطرح کرد: این مرکز می تواند مرکزی جامع برای درمان کودکان در کل خاورمیانه باشد.
نقی پور خاطر نشان کرد: امیدوارم با کمک مدیریت شهری وظایف محولمان به به سرانجام برسانیم تا شهروندان در رفاه و آسایش از امکانات استفاده کنند.
حجت الاسلام رسول برگی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص بیان کرد: : حاج آقا مردانی آذر بابت احداث خیابان منتهی به بیمارستان کودکان به نام بلوار سلامت، قدردان شهرداری بودند.
روح الله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص بیان کرد: از هئیت رییسه شورا تشکر می کنیم که امروز یکی از ارگانها مهم
را دعوت کرده اند تا در صحن شورا گزارش ارائه دهند.
وی در ادامه سخنان خود مطرح کرد: توزیع عادلانه خدمات بهداشتی درمانی در شهر یکی از موضوعات مهم و عمده بوده که متاسفانه در دهه های گذشته در این حوزه سیاست گذاری ناعادلانه صورت گرفته که نیاز است سیاست گذاری به سمت عدالت محوری حرکت کند.
رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز ،اظهار کرد: متاسفانه در بحث گردشگری سلامتی بخاطر عدم سیاست گذاری صحیح ظرفیت را از دست دادیم ومی توان گفت میزبانی ارزنده ای در این راستا صورت نگرفت، این مورد باعث از بین رفتن این پتانسیل شد چون در چند سال گذشته از کشور های همسایه برای درمان به تبریز مراجعه می کردند.
رشیدی افزود: اگر میخواهیم در این حوزه موفق شویم باید مشکلات و موانع را حل و رفع کنیم سپس به فکر گردشگری سلامت باشیم.
وی با اشاره به موضوع ترافیک مراکز درمانی توضیح داد: عمده موضوع ما در محدوده مراکز درمانی، ترافیک دیوانه کننده ای است که مردم از این وضعیت آزار می بینند، این موضوع نوعی ناعدالتی است و باید به سمت توزیع متوازن هدایت شود.
رشیدی خاطر نشان کرد: برای بیمارستان مردانی آذر ، هزاران بار شکرگزار وقدردانیم ولی مراجعه افراد بهمشکل برخوردهاست چون از شرق تا غرب مراجعه کننده داریم از این رو نیاز است به فکر جایگزین های دیگر نیز باشیم
شهرام دبیری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص بیان کرد: یک تعداد از وظایف شورای شهر بحث سلامت و بهداشت است و باید در بحث بهداشت شهر نظارت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در دوره گذشته هم با دانشگاه علوم پزشکی همکاری خوبی داشتیم، ادامه داد: نیاز است در این دوره هم با همراهی در راستای بهداشت و درمان شهر اقدامات ارزنده ای انجام دهیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از بیمارستان رازی ، بارها بازدید شده و مسایل و مشکلات را بررسی و رسیدگی کردیم و حتی عوارض را به صفر رسانده ایم.
دبیری افزود: شهرداری تهران طرح سنجش عدالت در سلامت شهروندان را انجام داده بوده که طرح بسیار خوبی بود، ما میتوانیم این طرح را در تبریز هم فعال کنیم.
وی در خصوص گردشگری سلامت یادآور شد: گردشگری سلامت مسله مهمیاست و برای شهر آورده زیادی دارد، ما میتوانیم خدمات پزشکی به عراق و آذربایجان ارائه دهیم که لازم است علوم پزشکی باید نظارت داشته باشد تا دلالها وارد این موضوع نشوند.
دبیری خاطر نشان شد: ما در هر حال آمادگی خود را برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کنیم.
حکیمه غفوری، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این باره بیان کرد: تا زمانیکه طب سنتی و اسلامی را به رسمیت نشناخته ایم سلامت جامعه با این شرایط پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه نمی دانیم چرا طب سنتی به رسمیت شناخته نشده است، ادامه داد: طب نوین باید وشاید جوابگو نیست طب سنتی در کنار طب پزشکی باید قرار بگیرد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در مورد جابجایی کلی بیمارستان کودکان به شخصه با این موضوع مخالف هستم چراکه اگر در منطقه ارم یک کودکی تب کند و تمام موارد محیا باشد تا رسیدگی کودک به بیمارستان مردانی اذر زمان برای احیا آنکودک هدر می رود.
غفوری ادامه داد: لازم است راه های دسترسی را در نظر بگیریم و برنامه هایی در جهت بهداشت و سلامت جامعه در نظرداشته باشیم.
فریدون بابایی اقدم، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص اظهار کرد: پیشنهاد می کنم یک جلسه دیگر با دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی موضوعات بهداشتی و درمانی شهر داشته باشیم.
وی ادامه داد: خطر سازی زباله های عفونی یکی از موضوعاتی است که در مطب ها و کلینک ها وجود دارد، از این رو لازم است رسیدگی بیشتری برای این مهم صورت گیرد.
بابایی اقدم با تاکید بر اینکه بر بحث بیمارستان کودکان تجدید نظر شود، ابراز کرد: این مکان باعث ایجاد خطر بیشتر برای جان کودکان خواهد شد، چون دسترسی مناطق محروم به این بیمارستان سخت است.
وی ابراز داشت: دانشگاه علوم پزشکی باید زیرمیزیهای پزشکیها را در نظر داشته باشد و به این موضوع رسیدگی و نظارت بیشتری کند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: در حقوقها تاخیر وجود دارد و مبلغ دریافتی کادر درمان در مقایسه با مجموعههای دیگر و افراد فاقد صلاحیت خیلی کم است!
بابایی اقدم در بخش دیگری از سخنان خود افزود: یک سری از افراد در سطح شهر بدون مجوز اقدام به فعالیت های درمانی همچون کاشت مو و… می کنند که غیر قانونی است، از این رو خواشمندیم علوم پزشکی به این موضوع ورود پیدا کند.
وی گفت: خواهشمندیم در خصوص افزایش تخت بیمارستان ها نیز تمهیدات جدی صورت گیرد و یک سری تجهیزات لازم نیز در نظر گرفته شود، همچنین تبعیض در بخش های وی آی پی نیز مورد رسیدگی قرار گیرد.
بابایی اقدم تاکید کرد: موضوع دیگر هم وضعیت داروها بوده که لازم است به این حوزه نیز ورود شده و نظارت های جدی صورت گیرد.
سید کاظم زعفرانچیلر، رییس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز هم در این رابطه عنوان کرد: ظاهرا همچنان هئیت امنای بیمارستان مردانی آذر تشکیل نیافته و آقای مردانی آذر از این باب گله مند هستند.
وی در ادامه گفت: موضوع دوم اینکه صد میلیارد بودجه ای که به بیمارستان مردانی آذر در نظر گرفته شده بود به بیمارستان شهدا اختصاص یافته و منجربه گلایه شده است.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: موضوع دیگر مربوط به داروها بوده که اکثر داروخانه ها قیمت دارو ها را حذف کرده اند و قیمت های متفاوتی دارد، هیچ یک از ورقه ها دارای قیمت نیستند و لازم است به این مهم رسیدگی شود.
زعفرانچیلر نشان شد: ما در حوزه هوشمند سازی شهر در حال مطالعات طرح هایی هستیم که یکی از این حوزه ها مربوط به سلامت است، نیازمند آمار جامع و کامل هستیم که باید نهادها ما را همراهی کنند، از دانشگاه علوم پزشکی نیز می خواهیم در این راستا با ما همکاری کنند.
روح الله دهقان نژاد، رییس کمیسیون تحقیق، نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص بیان کرد: بحث پسماند عفونی را در کمیسیون بررسی کردیم و به موضوع بی خطر سازی پسماندهای عفونی مشکوک شدیم.
رییس کمیسیون تحقیق، نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ظاهرا سه شرکت در این حوزه فعالیت می کنند که باید هر هفته در این راستا به وظایف خود عمل کنند ولی ماهی یک بار این اتفاق می افتد.
دهقان نژاد افزود: طبق اعلام مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری، شهرداری برای این امر محلی در اختیارشان گذاشته است تا پسماندهای عفونی دفع شوند ولی فعالیت های به درستی انجام نمی گیرد، از این رو نیاز است به این مهم توجه ویژه شود.
علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص اظهار کرد: به نظر می اید ما این جلسه را اگر ادامه هم دهیم همچنان موضوعاتی مهم برای بحث خواهیم داشت.
وی گفت: متاسفانه ما در شورای شهر کمیسیونی با عنوان سلامت نداریم تا در راستای بهداشت و درمان شهری برای تصمیم گیری و پرداخت به موضوع بپردازند.
نوای باغبان در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: از این رو پیشنهادم این است کار مشترک بین این دو مجموعه صورت گیرد، تا بتوانیم همه جانبه حضور داشته باشیم و مشکلات را حل و رفع کنیم.