• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
6

چرا سازمان بهداشت، وضعیت اضطراری را برای آبله میمونی اعلام کرد

  • کد خبر : 71959
  • 04 مرداد 1401 - 11:00
چرا سازمان بهداشت، وضعیت اضطراری را برای آبله میمونی اعلام کرد
یاز اکو - آبله میمونی همچنان در حال گسترش در بسیاری از کشورهای جهان است. تعداد مبتلایان در کشورهای اروپایی نیز رو به افزایش است. سازمان بهداشت جهانی در سراسر جهان وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده است. تفاوت بین "اپیدمی جهانی" و "اورژانس جهانی" چیست؟

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تی آر تی خبر، پروفسور بولنت ارطغرول متخصص بیماری های عفونی به این سوال پاسخ می دهد.

آبله میمون در حال حاضر در ۷۵ کشور دیده شده و حدود ۱۶ هزار بیمار در جهان وجود دارد.

اروپا یکی از مناطق پرخطر و مهم ترین آن است و در سایر نقاط جهان، وضعیت خطر متوسط ​​است.

سازمان بهداشت جهانی اپیدمی آبله میمون را یک «اورژانس جهانی» اعلام کرد.

بنابراین “اورژانس جهانی” چیست؟

و تفاوت آن با “اپیدمی جهانی” چیست؟

یکی از مهمترین مسائل این است که چرا ویروس زیستگاه خود را ترک کرده و به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. اساساً دو دلیل می تواند وجود داشته باشد. مهمترین دلیل این است که با تغییر ایجاد شده توسط گرمایش جهانی، حیوانات ناقل ویروس می توانند در مناطق دیگر زندگی کنند.

پروفسور ارطغرول ادامه داد: بر اساس آیین نامه سازمان جهانی بهداشت، معیارهایی برای اعلام وضعیت اضطراری جهانی وجود دارد، یکی از موارد مهم در این آیین نامه این است که بیماری در مکان هایی غیر از جایی که به طور معمول رخ می دهد، شروع به انتشار کند، این برای ما مهم است، آبله میمونی یک بیماری در آفریقای مرکزی بوده است واین اولین بار در چند گذشته اسا که آبله میمونی در مناطق دیگر نیز دیده شده است.

در مورد اپیدمی یا بیماری همه گیر،شرایط متفاوت است، برای مثال کووید-۱۹، وضعیتی بود که صدها هزار نفر را در مناطق مختلف جهان تحت تأثیر قرار داد. به همین دلیل همه گیری اعلام شد. ولی  هنوز نمی‌توانیم درباره همه‌گیری این بیماری صحبت کنیم.»

آیا انتظار می رفت آبله میمون جهش پیدا کند؟

پروفسور با بیان اینکه ویروس آبله میمون از دیرباز شناخته شد است ،گفت: “از دهه ۱۹۵۰ مطالعاتی بر روی این ویروس انجام شده است. این ویروس در واقع یکی از خویشاوندان ویروسی است که باعث آبله می شود. ما می دانیم که از سال ۱۹۷۰ درمیان انسان وجود داشته است.

ویروس های DNA مانند این ویروس مانند ویروس کرونا جهش نمی یابند و به شکل تکامل یافته به زندگی ادامه می دهند.

دلیل گسترش ممکن است گرم شدن کره زمین باشد

پروفسور ارطغرول گفت: “اساساً دو دلیل برای گسترش آن وجود دارد. یکی از آنها ممکن است تکاملی باشد که ویروس طی کرده است، اما معتقدم ، تغییرات فصلی ناشی از گرم شدن کره زمین ازدلایل گسترش آن در جهان است.

در واقع این بیماری، یک بیماری منطقه گرمسیری است. اروپا در سال های اخیر شدیدترین گرمای هوا را تجربه کرده است و کل جهان تحت تأثیر تغییرات آب وهوایی قرار دارد.

 بولنت ارطغرول گفت: یکی دیگر از دلایل شیوع این است که افراد مناطق مبتلا به این بیماری به اروپا سفر می کنند و ویروس راهمراه خود به تمام دنیا می برند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=71959

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});