به گزارش یاز اکو به نقل از خبرگزاری مهر، جواد رحمتی، در خصوص استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز اظهار داشت: در رابطه با مصرف انرژی در بین دو راهی قرار داریم که یا باید آلودگی را تحمل کنیم و یا تولید برق را کاهش دهیم.
رحمتی ادامه داد: ما موافق این وضعیت نیستیم ولی افزایش حدود ۱۸ درصدی مصرف گاز در کشور به لحاظ روندی که در گذشته داشتیم روند طبیعی نبود به همین خاطر سهمیهای که وزارت نفت به وزارت نیرو داده بود اولویت به نیروگاههایی داده شد که سوخت دوگانه دارند تا سوخت غیر گاز را جایگزین کنند.
وی افزود: پیگیر سهمیه گاز برای نیروگاه تبریز بودیم ولی محقق نشد و مجوز استفاده از مازوت دریافت کردیم که به دنبال پایداری جوی هوا و استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز با آلودگی هوا در تبریز مواجه شدیم.
رحمتی گفت: از گذشته مصوباتی برای بهینه سازی مصرف سوخت در تمام دستگاههای استان داشتیم که استفاده از انرژی تجدید پذیر در ادارات و نصب پنلهای خورشیدی به عنوان یک تکلیف قانونی به دستگاهها بخشنامه شد ولی متأسفانه اکثر ادارات به این مساله نپرداختند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اگر نیروگاه تبریز خاموش میشد با کاهش تولید برق مواجه میشدیم و سیستم گرمایش در اکثر خانهها پکیج میباشد که با خاموشی برق سیستم گرمایش نیز از کار میافتد از این رو ناچار بودیم نیروگاه فعال بماند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان به لحاظ بحثهای زیرساختی در تولید انرژی در وضعیت سربه سر قرار دارد، گفت: ۱۷۰۰ مگاوات قبل از دولت تدبیر و امید در استان تولید میشد که اکنون به ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش یافته که تقریباً برابر با مصرف استان است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل تصمیمات غلط در دولت گذشته متأسفانه به جای صرف بودجه به توسعه زیرساختها باید یارانه پرداخت شود، افزود: در پستهای برق استان با مشکل مواجه هستیم و برق اکثر شهرکهای صنعتی تأمین نمیشود.