به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از فارس، عباس معروفی که نویسندگی را با شاگردی هوشنگ گلشیری و محمدعلی سپانلو آغاز کرده بود، با رمان «سمفونی مردگان» به شهرت رسید و هرچند مجموعه داستانهایی چون «آخرین نسل برتر» از او به جا مانده اما او را به عنوان رماننویس در ادبیات ایران میشناسند.
معروفی که از سالها پیش به آلمان مهاجرت کرده بود، در آنجا هم نویسندگی را ادامه داد، اما هیچ گاه نتوانست به عنوان یک نویسنده سرشناس، روند داستاننویسی خود را ادامه دهد.
حتی گفته میشد که او با وجود افتخارات بزرگی که در ادبیات ایران به دست آورده، در پذیرش هتلی در یکی از شهرهای آلمان مشغول به کار است و زندگی خود را با کارهای سادهای از جمله مدیریت شبانه هتل میگذراند.
معروفی، بارها به عنوان عضو کانون منحله نویسندگان ایران، علیه نظام جمهوری اسلامی موضع گرفته بود و به خاطر انتشار محتواهای ضداسلامی در مجله «گردون» محاکمه شده بود که نهایتاً به آلمان رفت و همین مجله را با مطالب نویسندگان فراری و معاند ایران منتشر کرد.
او چاپخانه و نشر گردون را هم در آلمان برقرار کرد و بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب از نویسندگان آثار ممنوع در ایران را به چاپ رساند.
در خاطرات این عضو کانون منحل شده نویسندگان از آخرین روزهای حیاتش، گفتوگو با یکی از دانشجویان مهاجر ایرانی است که در آن آمده: «دختری با فوق دکترا و شغل عالی میگفت: «دلم توی ایرانه. نمیدونم برگردم یا بمونم؟» بهش گفتم: «عزیزم! ایران تویی؟ برگردی که سر جای خودت نباشی؟ که تحقیرت کنند؟ کجا برگردی؟ ایران باید به ما برگرده. این هیاهو و جنگ و موشک و اتم برای مراسم جشن پایان هزار و چهارصد سال است. باور کن!»
معروفی در حالی عضویت ارشد کانون نویسندگان را بر عهده داشت که این تشکیلات منحله، حمله به سلمان رشدی را حمله به آزادی بیان و آزادی اندیشه میدانست!
عباس معروفی، نویسنده و مدیرمسئول مجله توقیف شده «گردون» که به سرطان مبتلا شده بود، سرانجام امروز دهم شهریور ۱۴۰۱ در حالی که ۶۵ سال از عمر خویش را پشت سر گذاشته بود، درگذشت.