به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی این استانداری، عابدین خرم روز شنبه در دیدار با وزیر مدیریت منطقهای ارمنستان با اشاره به برنامههای سفر هیأت اقتصادی و تجاری آذربایجان شرقی به این کشور اظهار کرد: برنامههای مفید و سازندهای در این سفر داشتیم و درک متقابل و اراده ۲ طرف برای توسعه همکاریها کاملاً ملموس بود.
وی با اشاره به گشایش کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر کاپان، مرکز استان سیونیک، گفت: این اقدام با یک نگاه راهبردی و برای کمک به توسعه روابط ۲ کشور انجام شده و ایجاد کنسولگری جمهوری ارمنستان در تبریز هم میتواند کمک بیشتری به این موضوع کند.
تقویت شبکه منتهی به مرز ارمنستان
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر توسعه همکاریهای دوجانبه بویژه در حوزه حمل و نقل و زیرساختهای ارتباطی، گفت: ما شبکه گستردهای از ریل و جاده در استان داریم و تصمیم دولت ایران این است که این شبکه منتهی به مرز ارمنستان به صورت اساسی تقویت شود.
خرم افزود: در این راستا، پروژه بزرگراه تبریز – ورزقان – نوردوز در حال اجراست که مسیر کنونی تبریز تا مرز ایران و ارمنستان را ۱۰۰ کیلومتر کوتاهتر میکند.
وی خواستار اهتمام دولت ارمنستان برای تکمیل زیرساختهای جادهای و گمرکی در مرز با ایران شد و گفت: شرکتهای باتجربه و قدرتمند آذربایجان شرقی آماده مشارکت در اجرای پروژههای راهسازی در استان سیونیک هستند.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری مسئولان، شاهد گشایشهای خوبی در رابطه با مسائل گمرکی و رفع موانع و تسهیل تردد بازرگانان و تجار در مرز دو کشور باشیم.
خرّم همچنین بر توسعه مبادلات دو کشور در حوزه انرژی، دسترسی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا از طریق ارمنستان، استفاده از ظرفیت منطقه آزاد ارس در همسایگی دو کشور و اهتمام جدی دولت ارمنستان به حل مسأله آلودگی آب رودخانه ارس بر اثر پساب کارخانههای معدنی این کشور تأکید کرد.
وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت جمهوری ارمنستان هم در این دیدار، سفر هیأت اقتصادی و تجاری آذربایجان شرقی به این کشور را بسیار مهم و اثرگذار دانست و گفت: نقش آذربایجان شرقی را در روابط دو کشور مهم میدانیم.
توسعه زیرساختها در جهت توسعه روابط دو کشور
گنل سانوسیان با تأکید بر توسعه زیرساختها در جهت توسعه روابط دو کشور، گفت: در حال حاضر پروژههای مختلف راهسازی در استان سیونیک در حال اجراست و یکی از اهداف دولت ارمنستان از اجرای پروژههای راهسازی، ایجاد مسیری باکیفیت، امن و سریعالسیر برای ارتباط با ایران است که در این راستا از مشارکت شرکتهای ایرانی هم استقبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه روابط ایران و ارمنستان با سرعت در حال توسعه است، افزود: افزایش حجم مبادلات تجاری، اراده جدی مسئولان دو کشور است و قطعاً این هدف دستیافتنی است به شرطی که زیرساختهای کافی وجود داشته باشد.
سانوسیان با اشاره به هممرز بودن استانهای آذربایجان شرقی و سیونیک، بر پیگیری اجرای تفاهمنامه همکاری میان این دو استان تأکید کرد و گفت: دو استان میتوانند با ارتباط نزدیک، مسائل فیمابین دو کشور را حل کنند و ظرفیتهای بزرگی در این زمینه نهفته است.
وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت جمهوری ارمنستان همچنین با ابراز خرسندی از ایجاد کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر کاپان، خواستار همکاری طرف ایرانی برای ایجاد کنسولگری ارمنستان در تبریز شد.
در این نشست که جمعی از مسئولان دولتی آذربایجان شرقی و ارمنستان و فعالان بخش خصوصی دو طرف حضور داشتند، در مورد محورهای همکاری دوجانبه و رفع موانع توسعه روابط بحث و تبادل نظر شد.
استاندار آذربایجان شرقی در دومین سفر خود به کشورهای همسایه پس از سفر به جمهوری آذربایجان، در رأس هیأتی متشکل از فعالان اقتصادی و تجاری استان، به ارمنستان سفر کرده است.