به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، تور خبری بازدید از مرکز جامع توانبخشی فاطمه زهرا (س) برگزار شد.
مرکز جامع توانبخشی فاطمه زهرا واقع در دانشگاه صنعتی سهند تبریز،مرکزی است که توانسته است تعداد زیادی از معلولین ذهنی و جسمی را به کار بگیرد.
مدیر و موسس مرکز جامع توانبخشی فاطمه زهرا در گفت و گو با خبرنگاران گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ نفر مددجوی بهزیستی در این مرکز مشغول به آموزش و کار هستند.
زهرا پورفرج ادامه داد: بخش عمده فعالان در این کارگاه را معلولان جسمی- حرکتی و ذهنی تشکیل می دهند.
وی هدف از احداث این مرکز را آموزش و آماده سازی معلولین جسمی- حرکتی و ذهنی برای اشتغال و حضور در جامعه عنوان کرد.
پورفرج با اشاره به محدودیتهای مددجویان مشغول در این مرکز از لحاظ جسمی و روحی گفت: در این کارگاه هیچ محدودیت زمانی برای کار وجود ندارد و ساعات کاری هر کس بسته به توانایی وی است.
وی بیان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا این مرکز با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت دارد، با این حال اگر طی سالهای آتی حمایت ها از این مرکز بیشتر شود ظرفیت ایجاد اشتغال برای ۳۰۰ نفر معلول نیز فراهم می شود.
پورفرج گفت: در این کارگاه علاوه بر فعالیت های کاری، خدمات روانشناسی، مشاوره، کاردرمانگری، فعالیت های هنری و ورزشی نیز انجام می شود.
کیفیت بالای محصولات تولیدی علیرغم محدودیتهای جسمی
مسئول فنی مرکز جامع توانبخشی فاطمه زهرا (س) در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه این مرکز از سال ۱۳۸۷ تأسیس شده است، گفت: علیرغم اینکه کارگران در این مرکز افراد معلول هستند اما از نظر کیفیت محصولات تولیدی هیچ تفاوتی با سایر کارگاه ها نداریم. احد جودی، عمده تولیدات این کارگاه را لوازم جانبی و مصفری خودرو از قبیل فیلترها، انژکتور و… عنوان کرد.
وی بیان کرد: متوسط درآمد این مرکز در ماه ۵۰ میلیون تومان است، البته امیدواریم پس از اتمام شیوع ویروس کرونا با جذب افراد بیشتر در کارگاه و همچنین تلاش برای توسعه فعالیت ها و صادرات به سایر کشورها این میزان را افزایش دهیم.
حمایت بهزیستی برای جذب افراد معلول در بازار کار
مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در بازدید از مرکز جامع توانبخشی فاطمه الزهرا (س)گفت: ایجاد چنین مراکزی بهترین فرصت برای ممانعت از زمینگیر شدن و گوشهگیر شدن معلولین جسمی- حرکتی و ذهنی است که علاوه بر آموزش مهارت های حرفه ای، فرصت حضور این افراد در جامعه را فراهم می کند.
فرگل صحاف، از حمایت بهزیستی استان در رابطه با بهکارگیری افراد معلول در مراکز تولیدی و ایجاد اشتغال برای آنها با اعطای یارانه و تسهیلات کم بهره خبر داد.
صحاف ادامه داد: در حال حاضر در استان ۱۰ کارگاه حمایتی در زمینههای مختلف تولید لباس، وسایل چوبی، لامپ ال ای دی، فیلتر و… وجود دارند که توانسته اند جمعاً برای ۵۷۰ معلول اشتغالزایی کنند.
وی ضمن قدردانی از فعالیت های مرکز جامع توانبخشی فاطمه زهرا (س) از حمایت همه جانبه بهزیستی از این مرکز و سایر مراکز مشابه خبر داد و افزود: بهزیستی استان می تواند به عنوان پل ارتباطی بین خیرین و سرمایهگذاران با مرکزهای این چنینی از فعالیت این مراکز حمایت کند.