به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این همایش گفت: امسال ۳۸۰ هزار هکتار کشت دیم را برای زراعت گندم برنامه ریزی نموده ایم و حدود ۷۰ هزار هکتار اراضی زراعی آبی را به کشت گندم آبی و حدود ۶۰ هزار هکتار هم به کشت جو اختصاص می دهیم.
اکبر فتحی اضافه کرد: امنیت غذایی در دنیا به یک اصل تبدیل شده است. جنگ اوکراین و روسیه و متزلزل شدن شرایط، اهمیت امنیت غذایی را نشان داد. آن زمان بود که تمام ملت ها به این موضوع توجه کردند که چقدر ما باید به امنیت غذایی و بالاتر از آن اقتدار غذایی اهمیت بدهیم.
وی افزود: کشاورزان ما با کمترین امکانات، امنیت غذایی را برای ما فراهم میکنند، با فداکاری کشاورزان که سختی ها را تحمل کردند با تمام محدودیتها ما توانستیم سربلند باشیم که ما دست بوس این عزیزان هستیم.
فتحی اظهار کرد: علیرغم اینکه طرح مردمی سازی یارانه ها یک طرح اقتصادی بود، تولیدکنندگان ما در دام و طیور به عنوان رزمنده واقعی در جبهه مقاومت کردند و به تولیدشان ادامه دادند. این تولیدکنندگان با کمترین امکانات و با ایثار و روحیه اطاعت پذیری از ولایت با وجود ضرر و زیان به تولید ادامه دادند و باعث شدند تا بخش کشاورزی سربلند از این طرح بیرون بیاید.
وی به هدف برگزاری همایش کشت پاییزه استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت این کاشت، ما جمع شدیم تا اهمیت این موضوع را به یکدیگر یادآور شویم و تمهیدات و پشتیبانی لازم را در این ارتباط انجام دهیم. کود، سم و تسهیلات بانکی مورد نیاز برای این کشت فراهم شده و پشتیبانی های لازم صورت گرفته تا کشت پاییزه به خوبی آغاز شود.
فتحی گفت: علیرغم اینکه ما با شرایط نامساعد جوی مثل کاهش بارندگی ها، افزایش دما مواجه بودیم ولی موفق شدیم تا خرید گندم را نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد افزایش دهیم و این نشان می دهد که اقدامات انجام شده برای کشت تاثیرگذار بوده است و راهنمایی های کارشناسان پهنه و رعایت اصول فنی باعث شده است تا ما این کارنامه موفق را داشته باشیم و این اقدامات باید تداوم یابد تا امسال هم شاهد نتایج خوبی باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: در طرح جهش تولید، اقدامات خوبی در مراحل کاشت و داشت از جمله بذر و آبیاری و … انجام می شود ولی برای حصول نتیجه بهتر نیاز است تا در مرحله برداشت نیز به اصول فنی توجه شود و در این طرح برای مرحله برداشت هم برنامه داشته باشیم و محصول آماده را به راحتی از دست ندهیم.
فتحی تاکید کرد: علاوه بر اینکه ما باید برای مراحل کاشت و داشت و برداشت محصول برنامه داشته باشیم باید از ظرفیت بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی، کارشناسان بسیجی که قرار است در این ارتباط به ما کمک کنند استفاده بکنیم.
وی با بیان اینکه طرح جهش تولید بیشتر از آن که اجرایی باشد، کار ترویجی است افزود: در گذشته ما ارزیابی آنچنانی در این ارتباط نداشتیم، ولی امسال ما باید به صورت سه ماهه برای تمامی کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی، کارشناسان پهنه و … ارزیابی سه ماهه داشته باشیم بر اساس تعریفی که از فعالیت ها می کنیم، عملکرد این فعالان بررسی شود.
فتحی ادامه داد: کشت پاییزه آنچنان اهمیت دارد که رئیس جمهور کشورمان در همایش آن حضور پیدا کرده است و این نشان از اهمیت این کشت هست.
وی با بیان اینکه ما در استان ۷۰ درصد اراضی را زیر کشت دیم می بریم افزود: با توجه به اینکه در طرح جهش تولید برای دیمزارها برنامه داریم ولی نباید از اراضی آبی غفلت کنیم. در استان ۷۰ هزار هکتار اراضی آبی داریم که در آنها کشت در شرایط کنترل شده انجام می شود و به همین دلیل باید عملکرد را در این اراضی بالا ببریم و به ۱۰ تن برسانیم.
در استان ما کشاورز پیشرو در سال گذشته ۱۵ تن محصول برداشت کرده است و این حاکی از آنست که در صورت تلاش افزایش عملکرد قابل تحقق است.
فتحی با بیان اینکه افزایش تولیدات کشاورزی مانع خروج ارز از کشور می شود و ثبات قیمت و کاهش تورم را به دنبال دارد گفت: رسالت اصلی ما تولید محصولات کشاورزی است و باید با جدیت به این رسالتمان عمل کنیم.
وی به اهمیت بیمه محصولات کشاورزی در کشت پاییزه اشاره کرد و افزود: برای بیمه محصولات کشاورزی ما باید به سراغ کشاورز بریم و شرایط را فراهم کنیم تا هم سطح پوشش بیمه ما افزایش یابد و هم کشاورزان از این بیمه استفاده لازم را در شرایط خشکسالی و …ببرند.
فتحی تاکید کرد: ما باید از ظرفیتهای بخش دولتی و بخش خصوصی و تمامی امکانات استفاده بکنیم تا کشت پاییزه را با قدرت آغاز کنیم و در این کار نیز باید هماهنگی های لازم را با ستاد فرمان امام (ره) داشته باشیم تا از ظرفیت این ستاد و پشتیبانی های آنها بهره ببریم.