به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، مجید کیانی در همایش تجاری بانکی ایران و ارمنستان به میزبانی اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: در دنیا مناطق آزاد تواسنتهاند نقش مثبتی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها ایفا کنند و منطقه آزاد ارس نیز از این قاعده استثنا نبوده و شکلگیری آن موجب رونق اقتصادی و توسعه زیرساختهای منطقه شده است. امروز ارس در بین مناطق آزاد کشور رتبه صنعتیترین منطقه آزاد را به دست آورده و در عرصه کشاورزی نیز پیشتاز است.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه منطقه آزاد ارس تنها مرز زمینی ایران با ارمنستان و بازارهای ارتحادیه اوراسیاست اما در سفر اخیر به ارمنستان متوجه شدم یکی از عمده مشکلات کشور ما در توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ارمنستان، عدم شناخت و معرفی ظرفیتهای هر دو طرف بوده است. معتقدم هر دو کشور ایران و ارمنستان باید فورا ظرفیتهای خودشان را در گمرک نوردوز توسعه دهند.
آغاز اقدامات توسعهای در مرز نوردوز
وی از آغاز اقدامات توسعهای در مرز نوردوز خبر داد و تصریح کرد: در همین راستا و بر اساس برنامهریزیهای انجام گرفته هشت هکتار به محدوده گمرکی نوردوز اضافه خواهد شد که ۲/۵ هکتار آن انجام یافته است.
کیانی ادامه داد: طبق برنامهریزیها از ظرفیت جلفا برای دپوی کامیونها استفاده خواهد شد و امیدوارم با اقداماتی که در حوزه گمرک شکل گرفته شاهد رشد بیشتر تجارت شویم.
رشد ۳۰ درصدی تزانزیت کالا از مرز نوردوز
وی با بیان اینکه میزان صادرات و واردات انجام گرفته از مرز نوردوز منطقه آزاد ارس در سال ۱۴۰۰ بالغ بر بر ۲۷۳ هزار تن بوده است، یادآور شد: این حجم از تبادلات توسط ۲۴ هزار کامیون انجام گرفته است. ترانزیت خارجی از این مرز نیز در سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۶۴ میلیون دلار بود که این میزان طی پنج ماهه اول امسال نسبت به دوره مشابه ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی به تردد ۵۴ هزار مسافر از مرز نوردوز در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تراز تجاری منطقه آزاد ارس طی چند سال اخیر مثبت بوده و عمده فعالیتهای آن در چهار زمینه صنعت، کشاورزی، تجارت و گردشگری تعریف شده است. در حوزههای صنعت و کشاورزی عملکرد خوبی داشتهایم ولی درحوزه تجارت و گردشگری باید بیشتر کار شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس احداث بزرگترین مجموعه کشت و صنعت، شیلات و گاوداری سطح کشور در محدوده خداآفرین و جلفا را ارزشمند برشمرد و عنوان کرد: از این رو ضرورت احداث فرودگاه در ارس برای بهرهمندی از ظرفیت کارگو بیشتر احساس میشود.
در پایان این همایش تفاهمنامه همکاری سازمان منطقه آزاد ارس و اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی تهران امضا شد.