به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، مسعود پورغلام، با اشاره به نبود توازن در بهرهبرداری و نگهداری از این منابع، اظهار کرد: این بیتوجهی باعث به خطر افتادن حیات تالابها شده است؛ در واقع تالابها مجموعهای منسجم و به هم پیوسته از گیاهان آبزی و جانوری وابسته به آب هستند که دخالت عوامل طبیعی و غیرطبیعی میتواند این انسجام را برهم بزند.
وی افزود: در بسیاری از مجامع علمی، استفاده مناسب از منابع طبیعی و مدیریت اراضی، حفظ اکوسیستمها به منظور کاهش اثرات مخرب محیطزیست این ذخایر تاکید میشود.
پورغلام ادامه داد: به طور کلی هر اکوسیستم آبی تا حدی میتواند تنشهای زیستمحیطی و هیدرولوژیکی وارده بر پیکره خود را تحمل کند و باکمترین تغییرات به حیات خود ادامه دهد.
این کارشناس آبیاری با اشاره به اینکه محققان به محدودهای که در آن یک اکوسیستم آبی میتواند تنشهای زیستمحیطی و هیدرولوژیکی وارد بر پیکره خود را تحمل کند، آستانه تحمل اکوسیستم آبی میگویند، خاطرنشان کرد: برای حفظ شرایط استاندارد هیدولوژیکی و زیستمحیطی خود، نیازمند مقدار معینی آب است که آن جریان زیستمحیطی است، لذا اگر میزان این تنشها بیش از حد مجاز شود، اکوسیستم آبی دستخوش تغییرات شدید شده و به طور کامل نابود میشود.