به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از عصرایران، مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل کردستان در سفر به تهران، توسط گشت ارشاد بازداشت و به مقر نیروی انتظامی در خیابان وزرا منتقل می شود اما در مقر پلیس، از حال می رود و به بیمارستان کسری منتقل می شود و چهار روز بعد فوت می کند. این اتفاق باعث شد انتقادات از گشت ارشاد و عملکرد آن به شدت افزایش یابد. همچنین اعتراضات گسترده ای علیه گشت ارشاد به راه افتاد.
در این بیانیه پزشکی قانونی آمده است: با استناد به مدارک پزشکی بیمارستانی، بررسی سی. تی اسکن مغز و ریه، نتایج معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی، آزمایشات آسیب شناسی، فوت نامبرده ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است.
کانال تلگرام یاز اکو
بیانیه پزشکی قانونی
متن بیانیه سازمان پزشکی قانونی کشور به شرح زیر است:
بیانیه سازمان پزشکی قانونی در خصوص علت فوت مرحومه مهسا امینی شرح مختصری از گزارش علت فوت مرحومه مهسا امینی ارائه شده به مرجع قضائی که بر اساس پرونده بیمارستانی عمل جراحی کرانیوفارنژیومای مغز در بیمارستان میلاد در سال ۱۳۸۶، پرونده درمانی بیمارستان کسری در زمان منتهی به فوت، شرح معانیه ظاهری جسد و کالبدگشایی، نتایج آزمایشهای سمشناسی و آسیبشناسی، تحقیقات قضایی و کمیتههای کارشناسی متعدد تخصصی و فوق تخصصی تنظیم یافته است به شرح ذیل اعلام میشود:
متوفیه پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن ۸ سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیروئید) شده است. به علت این بیماری زمینهای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.
بیانیه خانواده مهسا امینی: معرفی ۱۲ پزشک برای بررسی علت مرگ مهسا / بدون حضور این پزشکان نظریه “پزشکی قانونی” را نخواهیم پذیرفت
وکیل خانواده امینی: خانواده مهسا خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب مستقل با حضور پزشکان معتمد هستند / ماموران دستگیرکننده دوربین روی لباسشان داشته اند/ پرونده با عنوان “قتل” به دادسرا ارجاع شده
ایشان در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۲ از ساعت ۱۹:۵۶ بطور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین میافتد که با توجه به بیماری زمینه ای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجاد شده را نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده که به دلیل انجام عملیات احیای قلبی ـ تنفسی غیرموثر در دقایق حساس اولیه، دچار هیپوکسی شدید و در نتیجه آسیب مغزی شده است، علی رغم برگشت عملکرد قلبی متعاقب عملیات احیای پرسنل اورژانس، حمایت تنفسی انجام شده کارساز نبوده و با وجود انتقال ایشان به بیمارستان و زحمات کادر درمانی بیمارستان کسری، بیمار به علت نارسایی چند ارگانی (M.O.F) ناشی از هیپوکسی مغزی در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۵ فوت مینماید.
لازم به ذکر است با استناد به مدارک پزشکی بیمارستانی، بررسی سی. تی اسکن مغز و ریه، نتایج معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی، آزمایشات آسیب شناسی، فوت نامبرده ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است.