به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت یک تیم علمی به سرپرستی محقق گونری در چارچوب پروژه “منابع باستان شناسی فرهنگ ترکیه در آسیای مرکزی” (OTAK) که از سال ۱۹۹۵ انجام شده است، مطالعات خود را در صحرای گوبی انجام داده اند.
گونری اظهار داشت : این تیم سه سکونتگاه جدید پارینه سنگی را در منطقه شناسایی کرده اند.
وی افزود: نمونههای ابزار سنگی جمعآوری و تجزیه و تحلیل شده حاکی از قدمت آنها بین ۱۵۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ قبل از میلاد نشان می دهد.
محققان پیکرهای ماموت متعلق به ترکهای آلتای را در دورههای مختلف به همراه آثاری از عصر پارینه سنگی فوقانی، بخش فرعی عصر حجر قدیم، سکونتگاههایی در این منطقه یافتند.
گونری خاطرنشان کرد: «دو پیکر ماموت که در منطقه Gurvan Sayhan Uul پیدا کردیم برای ما بسیار شگفتانگیز بود.
وی افزود: «نقاشیهای صخرهای این پستانداران بزرگ که در آخرین عصر پارینه سنگی فوقانی منقرض شدهاند، جالبترین تصویر آن زمان است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه سنگ نگاره ها که همان نقاشی ها و نقش برجسته های روی صخره هستند، معادل شواهد تاریخی مکتوب نیستند، اما از نظر بازآفرینی زندگی روزمره جوامع محلی، آداب و رسوم تدفین، سبک های مسکن و … منبع عالی اطلاعاتی هستند.
گونری تصریح کرد: «این خط از نقاشیهای صخرهای که از صحرای گبی نیز عبور کرده است، مهمترین شاهد حضور ترکهای آلتای در این منطقه است.
این دانشمند افزود: «ما مطالعات نقاشیهای صخرهای را که در منطقه وسیعی از قلههای کوههای آلتای وجود داشت، در طی ۱۳ سال تحقیق تکمیل کردیم.
گونری با اشاره به اینکه قطعه گم شده گوبی بود، اظهار داشت : این تیم در تابستان امسال مسیر جدی را در این زمینه طی کرد.
گونری همچنین اظهار داشت :آنها سنگ نگاره هایی را در منطقه گوبی بسیار جلوتر از تخمین های خود ثبت کرده اند.
گونری بیان کرد : این تیم قبلاً توسعه روابط فرهنگی بین سیبری و گوبکلتپه هزاران سال پیش را با شواهد مادی رمزگشایی کرده بود.
وی افزود: ما به عنوان یک تیم علمی ترکیه قصد داریم صدمین سالگرد جمهوری خود را هم در مغولستان و هم در سیبری طی حفاری ها جشن بگیریم.