به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اکو ایران، صادرات و واردات بخش مهم دیگری است که در این سازمان همه روزه در حال اجرا است و علاوه بر تامین نیازهای جامعه باعث رشد و رونق اقتصادی و صرفه جویی در نبود امکانات و هزینه های هنگفت شده است. پس از واردات کالا به کشور، کالاها در انبار نگهداری میشوند تا زمانی که ترخیص گردند و به دست صاحبان خود برسند. ترخیص کالا یکی از فرایندهایی است که برای آزادسازی کالا انجام میشود که برای طی کردن این مراحل نیاز به دانش کافی و مجوزات و مدارک مورد نیاز است. برای ادامه مطالب با ما همراه باشید.
فهرست
ترخیص کار کیست؟
ترخیص کار یک شخص حقیقی یا حقوقی است که با داشتن وکالت از سمت صاحب کالا یا شرکت های تجاری میتواند برای ترخیص کالا از گمرک اقدام کند. این فرد با تخصص و مهارت خود و آگاهی به تمامی مسائل گمرکی و همچنین داشتن کارت بازرگانی کالای شما را در اسرع وقت آزاد میکند و از پرداخت هزینه های اضافی و زیان مالی شما جلوگیری میکند. کارت بازرگانی نشان دهنده اعتبار یک ترخیص کار است، بنابراین برای اخذ آن ترخیص کار باید دارای شرایط ذیل باشد:
دارای سن بالای ۲۵ سال باشد.
از اتباع ایرانی باشد.
عدم سو سابقه و عملیات های قاچاق
نباید دارای شغل دولتی باشد.
در گمرک آزمونی جهت دریافت کارت برگزار میشود که ترخیص کار باید آن را قبول گردد.
ویژگی های ترخیص کار ماهر!
توانایی جلب اعتماد تاجران و صاحبان کالا
دریافت مجوز در رابطه با صادرات و واردات کالا
یک ترخیص کار باتجربه باید بتواند پروسه ترخیص کالاها را در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه انجام دهد. برای مثال ترخیص فولاد که یک کالای پرکاربرد است، به دلیل استفاده بسیار در صنایع باید نسبت به سایر اقلام زودتر آزاد شود.
آگاه به شرایط و قوانین فرایند ترخیص کالا باشد.
صادق، امانتدار و مورد اعتماد باشد.
ارائه کلیه فیش های پرداختی و هزینه های انجام شده در گمرک
ارائه مشاوره رایگان به افراد در زمینه تعرفه کالاها، بررسی ارزش کالاهای وارداتی و صادراتی و…
اهمیت استخدام ترخیص کار برای ترخیص کالا از گمرک
در سراسر کشور گمرکات بسیاری هر روزه در حال فعالیت هستند که مهم ترین آن گمرک بازرگان است. این گمرک که در آذربایجان غربی، رشته کوههای آرارات شمالی واقع شده است دارای وسعتی با چهار هزار متر مربع میباشد. گمرک بازرگان تا ماکو ۱ کیلومتر فاصله دارد و برای تجارت های بین المللی مانند ترکیه، ارمنستان، آذربایجان و گرجستان، همچنین روسیه بسیار حائز اهمیت است.
با دانستن ویژگی های هر گمرک برای ترخیص همچون ترخیص کالا از گمرک بازرگان میتوانید نزدیکترین و بهترین آن را انتخاب کنید اگرچه قوانین و شرایط تمامی گمرکات اکثرا مشابه هم هستند. پس از واردات، کالاها در گمرک میمانند تا زمانی که فرد ترخیص کار برای آزادسازی آن ها اقدام کند. این روند تنها به دست یک فرد ماهر و متخصص امکان پذیر است زیرا با پیچیدگی های موجود در فرایند ترخیص همچون ترخیص مطمئن یک فرد ناآگاه متحمل ضرر بسیار میشود و کالای او مدت زمان بسیاری شاید چندین ماه تا سال ادامه دار در انبارها باقی بماند.
به همین خاطر برای رفع مشکلات جدی و احتمالی باید از یک شخص مسئول کمک بگیرید. این فرد با داشتن کارت بازرگانی که نشان دهنده اعتبار اوست، به شما این اطمینان را میدهد که تا پایان مسیر و رسیدن محموله به مقصد کالا در ایمنی و سلامت کامل باشد.
اسناد ضروری برای ثبت اطلاعات در گمرک
قبض انبار
ثبت سفارش
لیست عدل بندی
پروفورما
مجوزهای قانونی مانند استاندار
فاکتور
اعلامیه تامین ارز
بیمه نامه
بارنامه
ترخیصیه
گواهی مبدا
مدارک لازم جهت ثبت شرکت ترخیص کالا
زمانی که قرار است یک شرکت تاسیس شود باید مجوزاتی را دریافت کند و توسط سازمان های مختلف به تایید برسد. بنابراین وجود تمامی مجوزات ضروری است. با ارائه تمامی مدارک، شرکت این اطمینان را میدهد که طبق قوانین جلو میرود و دارای اعتبار بسیاری است. پس از این که شرکت در سامانه گمرکی به ثبت رسید نیازمند استخدام افرادی با عنوان ترخیص کار است که آزادسازی کالاها را به آن ها بسپارد و نگرانی های تاجران و افراد را کاهش دهد. مدارک نام برده الزامات ثبت شرکت است:
داشتن تعهد رسمی برای انجام فعالیت های مربوطه
اجراى کلیه دستورالعملهاى صادره از طرف سازمان حمل و نقل
مدیرعامل و هیئت مدیره نباید در هیچ سمت شغلی دولتی مشغول به کار باشند.
دارای عضویت در اتاق بازرگانی، صنایع و معدن ایران
ارسال سه نسخه اساسنامه
ارسال سه نسخه اظهارنامه
ارسال سه نسخه شرکتنامه
نوشتن نام شرکت در دو طرف وسیله نقلیه شرکت الزامی است.
ارسال تصویر کلیه صفحات شناسنامه اعضا
ارائه اسناد رسمى دفتر کار
دفتر کار مربوطه باید تجاری باشد.
ارسال یک نسخه کامل از مدارک و آگاهی تاسیس شرکت
تعهد رسمى هیئت موسس طبق فعالیت شرکت هر شش ماه یک بار
شرکت باید دارای نام ایرانی باشد و مشابه شرکت های دیگر نباشد.
ارسال مشخصات شامل نشانى دقیق محل سکونت فعلى مدیرعامل، سهامداران و اعضاى هیئت مدیره و شماره تلفن آنها
مراحل دریافت پروانه ترخیص کاری
قدم اول برای دریافت پروانه، ارائه درخواست کتبی به گمرک است که ثابت میکند فرد در هیچ فعالیت کیفری و قاچاق کالا دست نداشته است. پس از آن متقاضی باید اظهارات خود را بنویسد و بعد از تکمیل فرم آن را امضا نموده به دفتر اسناد تحویل دهد و برای صدور تاییدیه صبر کند.
اگر این فرد بخواهد که در گمرک فعالیت داشته باشید باید در اظهارنامه خود، نوع فعالیت در تمامی بخش ها و ارتباط با سازمان های مربوطه را ذکر کند. پس از انجام مراحل فوق و دریافت تاییدیه از سازمان های ذی ربط شخص میتواند پروانه ترخیص کاری خود را دریافت و شروع به کار کند. همچنین در شرکت های تجاری استخدام گردد و نماینده صاحبان کالا باشد.
تاجران بسیاری هرساله در گمرک های سراسر کشور در حال صادرات و واردات کالا هستند که برای سودآوری شخصی و رفع تقاضاهای جامعه بسیار مفید است. بنابراین بازرگانان برای افزایش سرعت در مراحل، ترخیص کار استخدام میکنند تا محمولهها زمان کمتری در انبارها باقی بمانند و سریع آزاد شوند.