به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه کتاب سال آذربایجانشرقی عصر امروز در ساختمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی برگزار شد.
این برنامه در شرایطی برگزار شد که مراسم تودیع سید قاسم ناظمی؛ مدیر کل فعلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی درست یک روز بعد برگزار خواهد شد. برخلاف دوره های گذشته اما این دوره جایزه کتاب سال استان در بیروحترین و بیبرنامهترین حالت ممکن برگزار شد. گویا ناظمی قصد داشت این برنامه را هم در کارنامه خود ثبت کرده و برود.
سید قاسم ناظمی ؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در این مراسم با تاکید بر اینکه تبریز یکی از خاستگاه های تاریخی و فرهنگی در تولید علم، فرهنگ و نشر کتاب است، گفت: علیرغم اینکه آذربایجان شرقی بعد از استانهای تهران و قم در رتبه سوم از نظر کمی در حوزه نشر قرار دارد، اما از نظر کیفی وضع مطلوبی نداریم.
ناظمی عدم حمایت جدی نهادهای رسمی از حوزه نشر و کمکاری ناشران بهخصوص در تولید محتوای باکیفیت را از چالش های این حوزه عنوان کرد.وی ادامه داد: برای رفع این مشکلات راه زیادی در پیش داریم وبخشی از این وظیفه قطعا بر عهده مؤلفین و مترجمان است که بایستی با شناخت سلیقه عمومی، بتوانند توجه مردم را به سمت کتابخوانی جلب کنند.
وی ابراز امیدواری کرد: با حمایت هرچه بیشتر نهادهای دولتی شاهد شکوفایی حوزه نشر در استان باشیم.
حذف کتاب از سبد اقتصادی خانواده نگرانکننده است
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم؛ امام جمعه تبریز در این مراسم با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم کتابخوانی را بین اقشار مختلف گسترش دهیم، باید نگاه و برنامه بلند مدت داشته باشیم، افزود: برنامه های کوتاه مدت و مقطعی راه به جایی نمی برد.وی تاکید کرد: مطالعه باید به صورت کیفی در نظر گرفته شده و به عنوان پایه و اصول در هر برنامهای مطرح شود، نه شعار گونه و تبلیغاتی؛ چرا که در این صورت به یک ضد ارزش تبدیل خواهد شد.
وی اهمیت برگزاری جایزه کتاب سال را در شناسایی استعدادهای جدید در حوزه نویسندگی، ترجمه و نشر ابراز امیدواری کرد: باید در سالهای آتی تلاش شود تا این برنامه تداوم یافته و پیش درآمدی برای توسعه هرچه بیشتر حوزه نشر در دست کشور باشد.
آلهاشم گفت: تبریز از دیرباز یکی از حوزههای مهم در مسائل علمی و ادبی بوده است. وی با اشاره به جمله حضرت علی « من در عجبم از مردمی که به غذای جسم خود بسیار اهمیت می دهند، اما نسبت به کتاب و مطالعه که برای تغذیه روح است، این چنین بیتوجه و اعتنا هستند»، اسلام را دینی از عجین با کتاب دانست که معجزه آن قرآن است و همواره در تشویق و ترغیب به کتابخوانی کوشا بوده است.
امام جمعه تبریز گفت: هنگامی که روح علم و معنویت در پیکر کتاب دمیده شود و کلمات به صورت هنرمندانه کنار هم قرار بگیرند، تاثیرگذاری و ماندگاری آن به شدت افزایش پیدا میکند.
وی اضافه کرد: جامعه برای ماندگاری نیاز به انتشار اندیشه و تفکر دارد و این اهل قلم هستند که باید برای احیای فرهنگ و حیات مادی و معنوی تلاش کنند.
آلهاشم دلیل اصلی پایین بودن آمار مطالعه در کشور را ناشی از ناآشنایی و عادت نداشتن مردم به مطالعه از دوران کودکی عنوان کرد و افزود: چنانچه فرزندان از کودکی شوق به مطالعه داشته باشند و مطالعه را جزئی از زندگی خود بدانند، قطعاً در آینده به دنبال یافتن منابع تغذیه فکری خود حرکت میکنند.
در پایان این مراسم نفرات برتر چهارمین دوره جایزه کتاب آذربایجانشرقی معرفی شدند.
اسامی برگزیدگان دوره چهارم جایزه کتاب سال استان آذربایجانشرقی:
آثار برگزیده:
- «مقدمه ای بر اختر فیزیک ستاره ای» اثر حسین عبادی و محمد احمدی
- «پاتولوژی خواب انسان» اثر شاهین اسعدی، گلعذار محمودزاده مندولکانی، یاسمن چاوشی، ساحل کثرت، بهارک شجاعی، لعیا السادات نقیبی، سعید جلوهدار و شراره اقتداری
- «اصول و مبانی پرستاری پاتر و پری» اثر اکرم قهرمانیان، امیررضا نبیقدیم، ناصر پریزاد، منصور غفوریفرد، زهرا شیخ علیپور، فاضل دهون، مصطفی قاسمپور و راضیه پریزاد
- «طب دامپزشکی؛ معاینه بالینی کنترل عفونت و بررسی وضعیتهای بالینی عمومی در دامهای مزرعه و تک سمیها» اثر محمدطلوعی
- «پستهای فشار قوی و مبانی طرح تجهیزات» اثر حسین صباوند منفرد و سیدحسین حسینی
- «بهینه سازی محدب کاربردها و الگوریتمها» اثر جعفر پوررستم، سید حسین موسوی و میرمهدی صفری
- مقدمهای بر آنالیز تصمیمگیری اثر جواد نعمتیان، میرصدرا باحجب و سیدرضا طباطبائی
- «شناخت طرح و نقش قالیهای کردی» اثر على وند شعاری، اکرم بخشیامقانی و عبدالله میرزایی
- «زندگی و آثار معمارعلی تبریزی: عجم علی- اسیر علی» اثر محمود قربانی
- «عموی خالد عموی من است» اثر غلامرضا قلیزاده
آثار شایسته تقدیر:
- «روابط سیاسی ایران و ترکیه در دوره رضاشاه و مصطفی کمال آتاتور» اثر مهدی فرجی
- «مدیریت پسماندهای جامد با روش ترموشیمیایی» اثر مرتضی قلیزاده، گلناز شجری، نگین تنباکوچی و فائزه خدایی
- «مقدمهای بر زیست فناوری کاربرد در علم فناوری و پزشکی» اثر معصومه فیروز امندی و منیژه ساریخانی
- «مدل سازی عددی و فیزیکی در مهندسی سواحل» اثر فرهود کلاته و علیرضا مجتهدی
- «عفونتها و مسمومیتهای غذایی باکتریایی» اثر میرحسن موسوی و سید امین خطیبی
- «انعطاف پذیری در معماری» اثر مازیار آصفی، شهین فرخی و محسن وفامهر
- «الگوهای هندسی اسلامی توسعه تاریخی و روشهای سنتی ساخت» اثر احمد نژاد ابراهیمی و عارف عزیز پورشویی
- «یوسف پسری از روستای کویوچاک» اثر نسیم صادق و راهب محمدی قنبرلو
- «سلجوقیان در تاریخ ایران» اثر ناصر صدقی
- «میهمان امالرصاص خاطرات خود نوشت غواص جانباز لشکر ۳۱ عاشورا» اثر سید جعفر حسینی و دیق