• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
6

میلیونرها به کدام کشورها مهاجرت می‌کنند؟

  • کد خبر : 89597
  • 05 دی 1401 - 8:45
میلیونرها به کدام کشورها مهاجرت می‌کنند؟
یاز اکو - مهاجرت نیروی انسانی از جمله مهاجرت‌هایی است که طی سال‌های گذشته با رشد فزاینده‌ای مواجه بوده است. کدام کشورها توانستند نیروی کار و سرمایه بیشتری جذب کنند؟

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تجارت‌نیوز، طی سال‌های اخیر مهاجرت نیروی کار به کشورهایی که شرایط اقتصادی مناسبی دارند، افزایش چشمگیری داشته است. یکی از روش‌های جذب مهاجران اقتصادی ارائه برنامه‌های اقامتی و تابعیت توسط این کشورها است.

کشورهای مورد علاقه میلیونرها

معرفی چنین برنامه‌هایی هم‌اکنون در صد کشور جهان رواج دارد و ۳۰ کشور به موفقیت‌های قابل توجهی در این زمینه رسیده‌اند. به طوری‌که ۹ کشور اول در برنامه‌های مهاجرت با سرمایه‌گذاری رسمی میزبان بیشترین میلیونرها بوده‌اند. طبق آمارهای سالنامه مهاجرت ایران در سال ۱۴۰۱ کشور امارات با جذب ۴ هزار میلیونر (با ثروت یک میلیون دلار و بیشتر) در رتبه اول قرار دارد. در این میان روسیه نیز با دفع ۱۵ هزار میلیونر در صدر کشورهایی قرار دارد که بیشترین خروج میلیونر را داشته‌اند.

چه عواملی بر جذب و دفع نیروی کار تاثیرگذار است؟

تحولات و بحران‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اثرات قابل ملاحظه‌ای بر مهاجرت سرمایه انسانی دارند. برای مثال اثرات جنگ روسیه و اوکراین تاثیرات زیادی بر مهاجرت اقتصادی سرمایه‌‌داران گذاشته است. این درحالی است که در سال‌های اخیر کشورهای حاشیه خلیج فارس عملکرد خوبی در جذب نیروی انسانی داشته‌اند. طبق آمارهای سالنامه رصدخانه مهاجرت ایران در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲ خرید دارایی در دوبی توسط ثروتمندان روس با افزایش ۹۷ درصدی روبه‌رو بوده است. بسیاری از شرکت‌های روسی نیز امارات را برای استقرار برگزیدند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد شرکت‌های روسی در امارات ۴ ماه بعد از آغاز جنگ ۱۰ برابر شد.

کشور ایران اما از نظر جذب نیروی کار خارجی اوضاع مطلوبی ندارد. چندی پیش، حامد بیدی، کارشناس فناوری درباره موانع جذب سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران به تجارت‌نیوز گفته بود: ناپایداری زیرساخت مورد نیاز برای شکل‌گیری و توسعه استارتاپ‌های ایرانی، اختلالات اینترنت، فیلترینگ و موانع حقوقی و قانونی از عوامل داخلی جلوگیری از جذب سرمایه خطرپذیر به شمار می‌روند. قوانینی که اجازه نوآوری را به استارتاپ‌ها نمی‌دهند و با محدود کردن آنها، ریسک موفقیت استارتاپ‌ها را بالا می‌برد.

بیدی با اشاره به اینکه عوامل اقتصادی هم در این مسئله تاثیر زیادی دارند، ادامه داد: باید بدانیم که اقتصاد ایران کوچک‌تر شده و رفته رفته هم کوچک‌تر می‌شود. در این شرایط سرمایه‌گذارها با محافظه‌کاری بیشتری عمل می‌کنند و ترجیح می‌دهند که سرمایه‌شان را در حوزه‌های کم‌خطرتری هزینه کنند.

این کارشناس فناوری پیرامون موانع خارجی جذب سرمایه خارجی گفت: وقتی ما راه را برای سرمایه‌گذاران خارجی می‌بندیم و از طرفی هم به خاطر تحریم‌ها امکان ورود سرمایه‌گذاران خارجی وجود ندارد، در چنین شرایطی بازار ایران که یک بازار سنتی است، نمی‌تواند سرمایه خارجی جذب کند.

این درحالی است که در سال‌های اخیر در ایران با موج عظیم مهاجرت نیروی کار و استارتاپ‌ها مواجه بوده‌ایم، موجی که با اختلالات اینترنت افزایش چشمگیری داشت.

چه تعداد ویزا برای استارتاپ‌های ایرانی صادر شده است؟

جذب کارآفرینان و سرمایه‌گذاران همواره برای کشورهای مهاجرپذیر اهمیت ویژه‌ای داشته است. در سال‌های اخیر ویزاهای زیادی در حوزه کارآفرینی و خوداشتغالی برای کارآفرینان صادر شد. در چنین شرایطی کارآفرینانی که به دنبال تاسیس یک استارتاپ بودند با وجود مزایای متعدد در اولویت قرار نمی‌گرفتند. به این منظور از سال ۲۰۱۰ ویزای جدیدی با عنوان استارتاپ ویزا به سایر انواع ویزا اضافه شد و تاکنون بیش از ۲۵ کشور این ویزا را ارائه می‌دهند.

جالب است بدانید تعداد ویزاهای صادرشده برای ایرانیان از ابتدای سال ۲۰۲۲ تنها در دو کشور کانادا و بریتانیا ۳۰۸ عدد بوده است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=89597

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});