• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
10

آنچه از آنفلوآنزا و درمان آن باید بدانیم

  • کد خبر : 89712
  • 06 دی 1401 - 9:15
آنچه از آنفلوآنزا و درمان آن باید بدانیم
یاز اکو - یک متخصص بیماریهای عفونی در خصوص بیماری آنفلوانزا و راههای درمان آن توضیح داد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، دکتر سید جلیل موسوی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا به نوع A,B,C تقسیم می‌شود که نوع B و C در انسان بیماری خفیف ایجاد می کند و آنفلوآنزایی که ایجاد بیماری جدی می‌کند و گاه منجر به عوارض می گردد و سبب اپیدمی می‌شود نوع A است، گفت: اپیدمی آنفلوآنزا ادامه دارد و در سه تا چهار ماه آینده ویروس در چرخش خواهد بود و تا پایان این اپیدمی یک الی دو موج دیگر خواهیم داشت. البته دامنه موج ها از موج اول که یک پشت سر گذاشتیم کمتر خواهد بود.

وی ادامه داد: بیماری آنفلوآنزا را نباید دست کم گرفت چرا که میلیون ها انسان را مبتلا کرده و هر سال موجب مرگ حدود ۵۰۰ هزار نفر در دنیا می شود،اظهار کرد: سهل انگاری و کم توجهی به این بیماری می‌تواند عوارض جدی و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

علائم بیماری آنفلوآنزا

دکتر موسوی اظهار کرد: شروع ناگهانی تب و لرز، سردرد نسبتاً شدید، درد های عضلانی به ویژه کمر درد شدید و درد شدید عضلات ساق، خستگی و ضعف و ناتوانی، تب های بالا و..حکایت از ابتلا به آنفلوآنزا دارد که علائم گوارشی شامل استفراغ، تهوع، درد شکم، اسهال در کودکان شایع است.

وی خاطر نشان کرد: استراحت، مصرف مایعات گرم و ولرم،غرغره، پرهیز از مصرف خوراکی های تند و محرک به همراه درمان های عمومی و اختصاصی در کاستن شدت علائم و کوتاه کردن دوره بیماری و کنترل اپیدمی بسیار مؤثر است.

سرفه و خستگی بعد از اتمام دوره حاد بیماری مدتها ادامه دارد

این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: بعد از اتمام دوره حاد بیماری حدود ۵ الی ۷ روز برخی علائم جمله سرفه، خستگی و بی حوصلگی می‌تواند هفته‌ها و ماه‌ها ادامه داشته باشد، چرا که آنفلوآنزا یک بیماری عمومی است که می‌تواند اعضای مختلف بدن را درگیر کرده و گاه سبب عوارض جدی می شود که ذات الریه یکی از آنهاست.

وی تصریح کرد: عوارض اکثراً در گروه‌های پرخطر و یا افرادی که بیماری را کم اهمیت قلمداد می‌کنند، ایجاد می شود، لذا یادآوری می‌شود آنفلوآنزا یک بیماری جدی و در گروه‌های پرخطر، خطرناک است و کم توجهی به آن شرط عقل نیست.

این متخصص یادآور شد: راه پیشگیری از ابتلاء و کنترل اپیدمی انجام واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است.

دکتر موسوی با بیان اینکه نمونه گیری از بیماران آنفلوآنزا به صورت تصادفی است و تنها از بخش بسیار کوچکی از آنها نمونه برداری می شود و وقتی اپیدمی تأیید و سویه‌ها شناسایی شد چندان توصیه به نمونه گیری نمی شود، افزود: از ۱۸۴ نفر با تست مثبت آنفلوآنزا در استان، ۵۹ درصد سرپایی یعنی( ۱۰۹ نفر) و ۴۱ درصد (۷۵ نفر ) بستری شدند که از ۷۵ بیمار بستری نیز ۶۴ درصد زن و ۳۶ درصد مرد بودند.

وی ادامه داد: ۹۷ درصد از بیماران بررسی شده آنفلوآنزای نوع A و تنها ۳ درصد نوع B و تمام بستری نیز از نوع A بودند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=89712

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});