به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی صبح امروز در جلسه تعیین تکلیف سد دوش بناب که با حضور نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی، یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی، احمد حمزهزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی و رضا لعلی، فرماندار بناب در سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی برگزار شد، اظهار کرد: در بررسی این سد بهتر است آن را به سه حوزه اراضی پایاب سد، سد و گردشگری آن تفکیک کنیم و در ابتدا به تعیین تکلیف سد بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه متولی سدها در کشور وزارت نیرو است، گفت: بعد از اتمام پروژه و بهرهبرداری از آن اختلافی در این خصوص وجود ندارد که شرکت آب منطقهای استان بعد از اتمام پروژه آن را به متولی مربوطه تحویل دهد و در این خصوص نیز مدیریت سد به یک تعاونی یا تشکل داده میشود تا توسط بخش خصوصی اداره شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به واگذاری بهرهبرداری سد دوش بناب به شورای اسلامی روستای دوش افزود: متاسفانه تعهدات و برنامهای که مقرر بوده است شورای اسلامی روستای دوش در خصوص این سد انجام دهد ایفا نشده است.
فتحی ادامه داد: در حال حاضر اما یک شرکت تعاونی از بطن روستای دوش و تشکیل شده از مردم همین روستا پیشگام شده است که تقاضای مدیریت بهرهبرداری از این سد را داشته و میتواند همه سیاستهای مدنظر شرکت آب منطقهای استان را اجرایی کند و فرماندار محترم بناب نیز توانایی این شرکت تعاونی در مدیریت و بهرهبرداری از این سد را تأیید میکند.
لزوم خلع شورا و واگذاری به شرکت تعاونی
وی با اشاره به لزوم خلع شورا و واگذاری آن به شرکت تعاونی مدنظر یادآور شد: با انعقاد یک تفاهمنامه بین شرکت آب منطقه ای استان، جهادکشاورزی آذربایجانشرقی و شرکت تعاونی، مدیریت آب سد را واگذار کنیم و بر اجرای سیاستهای مدنظر و نظارتهای لازم در این خصوص نیز تاکید کنیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی، افزود: شورای حفاظت شهرستان بناب باید در خصوص عدم اجرای سیاستها و وظایف محوله توسط مدیریت سد و لزوم خلع ید و واگذاری آن مصوبه ای تصویب کند و موضوع را به استان ارجاع دهد تا ادامه روند کار در سطح استان پیگیری شود.
فتحی ادامه داد: در بخش بعد باید به این سوال پاسخ دهیم که قصد داریم چه بهرهبرداری از این سد داشته باشیم که در مرحله اول استفاده از آب سد و اراضی پایاب آن در بخش کشاورزی مد نظر خواهد بود.
ضرورت تشکیل یک کمیته برای بررسی نواقص سد
وی با تاکید بر ضرورت تشکیل یک کمیته برای بررسی نواقص سد در راستای استفاده بهینه از آن تصریح کرد: در این سد با آبیاری مدرن ۲ میلیون مترمکعب مدول نیم لیتر در ثانیه برای آبیاری ۴۰۰ هکتار کافی میباشد اما در آبیاری سنتی بیشتر از ۲۰۰ هکتار را نمی توان آبیاری کرد حتی اگر از کل حجم آب سد استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان این سازمان را مکلف به اصلاح و ترمیم شبکه آبیاری سد دوش بناب دانست و متذکر شد: زمینه بهره برداری دیگر از این سد در حوزه گردشگری است که میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در نظر دارد از ظرفیت گردشگری این سد استفاده کند که ما از همکاری این سازمان استقبال میکنیم اما تصمیم گیری در خصوص آن با شرکت تعاونی است که بهره برداری سد را بر عهده خواهد گرفت.
فتحی با اشاره به اینکه هدف اصلی از احداث سد بهرهبرداری از آن در زمینه کشاورزی است، افزود: اگر در بهرهبرداری گردشگری از این سد استفاده از آب آن نیاز باشد، با هماهنگی شرکت تعاونی مزبور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو، مشکلی در خصوص بهرهبرداری گردشگری وجود نخواهد داشت اما اگر نیاز به استفاده از ذخیره آب سد وجود داشته باشد یا با کمک شرکت آب منطقهای این آب را تامین خواهیم کرد و یا با منابع آبی موجود طرح گردشگری را اجرا خواهیم کرد.