• امروز : جمعه - ۱۵ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 5 July - 2024
7

نمک پاشی بر زخم طبیعت؛ دردی که درمان می شود

  • کد خبر : 90789
  • 17 دی 1401 - 12:00
نمک پاشی بر زخم طبیعت؛ دردی که درمان می شود
یاز اکو - پس از گذر از پاییزی خشک و بی باران، در پانزدهمین روز از زمستان بلاخره چشم شهر تبریز به برف سفید، روشن شد. اتفاق مبارکی که به رسم معمول و نبود آمادگی ها از سوی مردم و متولیان شهر در چنین شرایطی، ذائقه برخی را تلخ کرد و به بحران در ترافیک تبدیل شد. تبریز اما امسال شاهد یک نگاه و اقدام ارزشمند از سوی شهرداری برای صیانت از محیط زیست بود. وعده عدم نمک پاشی برای یخ زدایی از ماه ها قبل از سوی متولیان شهر تبریز به شهروندان داده می شد.

یاز اکو، افخم ابراهیمی_ پس از گذر از پاییزی خشک و بی باران، در پانزدهمین روز از زمستان بلاخره چشم شهر تبریز به برف سفید، روشن شد.

اتفاق مبارکی که به رسم معمول و نبود آمادگی ها از سوی مردم و متولیان شهر در چنین شرایطی، ذائقه برخی را تلخ کرد و به بحران در ترافیک تبدیل شد.

تبریز اما امسال شاهد یک نگاه و اقدام ارزشمند از سوی شهرداری برای صیانت از محیط زیست بود.

وعده عدم نمک پاشی برای یخ زدایی از ماه ها قبل از سوی متولیان شهر تبریز به شهروندان داده می شد.

معاون شهردار تبریز بابیان اینکه به دستور شهردار کلانشهر تبریز از امسال در مواقع بارش برف، نمک پاشی اجرا نخواهد شد و با این کار از ورود حجم عظیمی از نمک به سطح شهر و ایجاد مشکلات زیست محیطی جلوگیری خواهد شد گفت: استفاده از ۵۰ هزارتن نمک تنها در سال گذشته در مواقع بارش برف قطعا اثرات مخربی بر محیط زیست داشته است که با جایگزینی محلول پاشی به جای نمک پاشی به دنبال کاهش و رفع اثرات تخریبی نمک پاشی هستیم.

جواد صدیقی با اشاره به دستور شهردار تبریز مبنی بر استفاده از روش های علمی در خصوص حذف نمک پاشی گفت: با مذاکرات متعددی که با پارک علم و فن آوری آذربایجان شرقی و تعدادی از اساتید دانشگاه داشتیم خوشبختانه با تامین زیرساخت های لازم در سالجاری با تکیه بر محلول سازی، ذخیره و استفاده از محلول خواهیم توانست به شکل اصولی عملیات زمستانی را اجرا و مدیریت کنیم.

وی افزود: قطعا موفقیت هر برنامه و طرحی نیازمند مشارکت و همراهی شهروندان است.

طرح نو و مشکلاتی که همیشه هست

بارش رحمت الهی بلاخره شامل حال این کهن شهر شد و البته کارزاری برای شهرداری تبریز در میدان عمل به وعده زیست محیطی خود فراهم‌ کرد.

در نخستین ساعات، نخستین روز برفی تبریز رییس کمسیون محیط زیست و خدمات شهری از غافلگیری شهرداری خبر داد.

احد صادقی با ابراز نارضایتی از وضعیت ترافیک و محلول پاشی، خیابان های اصلی و فرعی در سطح شهر گفت: به دلیل زمان بر بودن تولید محلول، میزان محلول کم است و شهرداری غافلگیر شده است ولی باید فعالتر عمل کنیم.

وی گفت: شهرداری مناطق در تلاش هستند هم برف روبی و هم محلول پاشی انجام شود باید مردم کمی حوصله به خرج دهند.

وی تاکید کرد: برای عملکرد بهتر شهرداری، مردم از سفرهای غیر ضروری اجتناب کنند تا شهرداری بتواند کارش را انجام دهد با این حجم ترافیک نه برف روبی و نه محلول پاشی بدرستی انجام نمی شود.

وی از شهروندان خواست تا با اندکی صبر و فرصت بخشی روند این اقدام ارزشمند و نو در شهر را تداوم بخشند.

مرهم بر زخم شهر، زمان می طلبد یا اهتمام؟!

بی شک نگاه جدی و دغدغه مدار به محیط زیست شهری در نظر شهروندان ارزشمند است، ولی به طور حتم اهتمام جدی برای پیش بینی شرایط و آمادگی قبلی و مدیریت بهتر چنین فضای انتظار بی جایی نیست‌.

حجم بالای استفاده از نمک و شن برای یخ زدایی در طول سالیان گذشته آثار مخرب زیست محیطی و اقتصادی بر شهر و شهروندان بدنبال داشته است.

اما نباید فراموش کرد به کار گیری شیوه های نو، نیازمند تامین بسترها و سخت افزارهای است که لازمه اثربخشی روش های نو و فناورانه هستند.

باید دید شهرداری تبریز چه تعداد دستگاه برای محلول پاشی مکانیزه و خروج از شکل سنتی برای تحقق این مهم بدون رویداد بحرانی در ترافیک محیا کرده است.

مهناز اسلامی از فعالین محیط زیست معتقد است: به کارگیری شیوه های نو در حمایت از محیط زیست زمانی موثر است که به جزییات کار توجه شود، چرا که به باور کارشناسان محیط زیست اگر توجه به جزییات و بایدها همانند نسبت مواد در ساخت محلول با دقت مورد توجه قرار نگیرد علاوه بر عدم کارایی موثر خود می تواند به عاملی برای تخریب محیط زیست تبدیل شود.

احمد بایبوردی از دیگر صاحب نظران حوزه محیط زیست نیز معتقد است: باید نگاه مثبت به این رویکرد شهرداری تبریز در توجه به فناوری های نوین به مدد شرکتهای دانش بنیان و به حداقل رساندن عواقب منفی شیوه های مرسوم یخ زدایی داشت.

وی افزود: می بایست این اقدام را گامی مهم برای حفاظت از محیط زیست شهری و کاهش خسارات اقتصادی بر شهر و شهروندان حتی با وجود تحمیل بار اقتصادی بر شهرداری دانست.

نخستین حرکت ها همیشه سخت و چالش برانگیزاند ولی می شود به مدد مدیریت درست و شکیبایی سرآغاز رویدادهای بزرگ و تاثیر گذار باشند بی آنکه با انتقاد های صرف زمینه در نطفه کشی آنها را فراهم کرد.

مرهم بر زخم طبیعت اتفاق مبارکی است و امید می رود تبریز همیشه پیشگام بتواند الگوی خوبی برای سایر شهرهای استان که همچنان با تکیه بر روشهای سنتی یخ زدایی پیش می روند، باشد.

گذشته از تنوع ترکیب محلول ها با هدف یخ زدایی و با در نظر گرفتن این مهم که نمک پاشی روشی منسوخ در تمام دنیا است لازم است تا گذری به تاریخچه نمک پاشی و راهی که دنیا برای بازگشایی و یخ زدایی معابر در پیش گرفت داشته باشیم.

روشی که از سال ۱۹۳۰ آغاز شد و بیست سال بعد با توسل به روشهای نوین در اروپا به سمت منسوخ شدن حرکت کرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=90789

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});