به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، نشست بررسی راهکارهای جذب گردشگر به استان آذربایجانشرقی با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، مدیران و فعالان ملی و استانی صنعت گردشگری در هتل گسترش تبریز برگزار شد.
احمد حمزهزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی با اشاره به سیاستهای دولت در استان، افزود: آموزشهای گردشگری در دو بخش همگانی و تخصصی همچنین توسعه زیرساختهای استان جزو سیاستهای اصلی استان است.
او با بیان اینکه آذربایجان شرقی دارای ۷۸ هتل با ۱۳ هزار تخت است، افزود: ۱۰۰ پروژه فعال با حجم سرمایهگذاری ۲۶ هزار میلیارد تومان در استان در حال ساخت است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی تصریح کرد: ۳۶ هتل در حال ساخت است که با بهرهبرداری از آنها در طول سه سال شش هزار تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه میشود.
او با اشاره به تشکیل شورای ویژه سرمایهگذاری در استان از تهیه بستههای سرمایهگذاری خبر داد.
حمزهزاده از بازاریابی و تبلیغات بهعنوان دیگر رویکرد اساسی استان نام برد و ادامه داد: در این راستا شناسایی بازارهای هدف داخلی و خارجی، تولید محتوای متناسب با نیاز بازارهای هدف، برگزاری جشنوارههای موضوعی و شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی همچنین برگزاری هفتههای فرهنگی در دستور کار است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی ادامه داد: در شش ماه ابتدای سال ۵۰ جشنواره با همکاری دستگاههای مختلف در استان برگزار شده است و تقویم رویدادهای سال آتی را نیز تدوین کردهایم.
حمزهزاده از برگزاری تورهای آشناسازی بهعنوان دیگر سیاست در حال اجرای استان نام برد و افزود: اولین تور هماکنون در حال اجرا است و بهمن ماه نیز تور آشناسازی را برای کشور ترکیه و بعد از آن برای کشور ارمنستان برگزار میکنیم و این سیاست را ادامه خواهیم داد.
در نظر گرفتن تخفیف ویژه برای تورهای ورودی
جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران ایران ظرفیت اقامتی استان آذربایجان شرقی را مناسب عنوان کرد و افزود: بیش از پنجاه درصد هتلها استاندارد سازی شدهاند و گواهی کیفیت استاندارد دریافت کردهاند و مابقی نیز در پروسه استانداردسازی قرار دارند.
او با اشاره به اینکه احداث تاسیسات گردشگری از الزامات توسعه گردشگری است، ادامه داد: گران بودن زمین یکی از مشکلات اساسی در این زمینه است که امیدوارم با حمایت استاندار و همچنین در اختیار گذاشتن تسهیلات کمبهره و تنفس طولانی این مشکل برطرف شود.
حمزهزاده با بیان اینکه منابع استانی و ملی محدود است، افزود: بسیاری کشورها از جمله ترکیه برای تهیه هتلهای استاندارد زمین در اختیار سرمایهگذاران میگذارند و یا وامهای کمبهره با تنفس طولانی پرداخت میکنند.
رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری به مطالعات نیازسنجی نیاز است، افزود: به دلیل نداشتن مطالعات نیازسنجی، در بسیاری از استانها توسعه بیرویه انجام شده و در مقابل در برخی استانها به شدت نیاز به توسعه وجود دارد.
او همچنین گفت: در جامعه هتلداران ایران آمادگی داریم برای دفاتر خدمات مسافرتی که اور وارد کشور میکنند تخفیفات ویژه قائل شویم و براساس امضای تفاهمنامه میزان تخفیفات مشخص شود.
حمزهزاده ادامه داد: در شرایط فعلی کشور که برای تورهای ورودی مشکل داریم باید روی تورهای داخلی برنامهریزی جدی انحام شود.
رئیس جامعه هتلداران ایران همچنین از رفتارهای سلیقهای و جزیرهای سازمانهای مرتبط با گردشگری از دیگر مشکلات این حوزه نام برد و بر حمایت مسئولان استانی تاکید کرد.