• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
6

آژیر قرمز برنامه‌ریزی غلط در حوزه انرژی به صدا درآمده است

  • کد خبر : 91646
  • 24 دی 1401 - 14:30
آژیر قرمز برنامه‌ریزی غلط در حوزه انرژی به صدا درآمده است
یاز اکو - یک مدرس دانشگاه گفت: شرایط بحرانی حوزه انرژی که امروز شاهد هستیم نتیجه سال‌ها بی‌برنامگی یا بهتر بگویم برنامه نامناسب است.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، علی منشاری اظهار کرد: ظرفیت بیش از ۱۲ هزار مگاواتی نیروگاه‌های برق آبی در کنار بحران آب، گواهی بر این امر است.

وی با بیان اینکه حوزه انرژی، بر پایه علم و برنامه‌ریزی دقیق استوار است، اضافه کرد: به‌عنوان‌مثال وجود مشکلات فراوان در حوزه برق و ناترازی تولید و مصرف را از چندین سال قبل شاهد هستیم که با گذشت هرسال به دلایل افزایش مصرف ازیک‌طرف و بحران آب از طرف دیگر باتوجه‌به اینکه بخش عمده‌ای از تولید برق در کشور توسط نیروگاه‌های برق آبی است، با مشکل مواجه کرده است.

این کارشناس مهندسی سیستم‌های انرژی بیان کرد: اگر قرار بود اعمال راهکارهایی مانند اعمال خاموشی‌های با برنامه در حوزه مصرف برق یا افزایش قیمت انرژی به دلایل مختلف از جمله افزایش قیمت دلار یا تعریف پله‌های مختلف مصرف جهت کاهش مصرف برق مشکلات این حوزه را حل کند قطعاً تا کنون شاهد نتیجه مثبت آن بودیم.

به گفته منشاری، وضعیت کنونی نه‌تنها نشان از حل مشکلات ندارد؛ بلکه اوضاع بحرانی در حوزه انرژی را نه به‌عنوان هشدار بلکه به‌عنوان آژیر قرمز نتایج برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در مسیر غلط به صدا درآورده است.

وی با بیان اینکه ایران با حدود ۹ درصد از منابع جهان در مقابل یک درصد جمعیت جهان امروز نباید در این نقطه قرار می‌گرفت، افزود: شرایطی که امروز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم و به‌احتمال زیاد تشدید نیز خواهد شد، در حالت بدبینانه نشان از برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در مسیر نادرست یا عدم تحقق برنامه‌ریزی‌های صحیح و دقیق به دلیل عدم استفاده از ظرفیت بالای متخصصین در جایگاه خود است.

این مدرس دانشگاه افزود: از برنامه‌ریزی‌های چند سال قبل که در جهت مدیریت مصرف برق در ادارات دولتی انجام گرفت الزام وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و نهادها و شرکت‌های دولتی نسبت به تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمان‌های خود از انرژی‌های تجدیدپذیر بود که در سال ۱۳۹۵ و از سوی هیئت وزیران تصویب شد و متأسفانه علی‌رغم ابلاغ آن اقدام مؤثری صورت نپذیرفت.

به گفته منشاری، در کنار تأثیر منفی که شرایط فعلی بحران انرژی کشور دارد آسیب این بی‌تفاوتی ازبین‌بردن یک بازار بزرگ کسب‌وکار و رونق تولید کارگاه‌های فعال در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌توانست تأثیر بسیاری در زمینه اشتغال جوانان و بهبود شرایط داشته باشد به این موضوع اشاره کردم تا ابعاد وسیع برنامه‌ریزی غلط را درک کنیم.

این کارشناس مهندسی سیستم‌های انرژی اظهار کرد: باید از راهکارهای پیش پا افتاده ای که در جهت مدیریت مصرف برق در ادارات که به‌صورت بخشنامه، همایش یا برگزاری جلسات چند جانبه و سایر روش‌ها به آن پرداخته می‌شود، عبور کنیم البته این جمله باعث تفسیر غلط عدم تأثیر چنین مواردی نباشد؛ بلکه راهکارهای ارائه شده اعم از تعویض نسل مانیتورها، نوع چراغ‌های روشنایی، تنظیم خاموش شدن مانیتور یا کیس‌های کامپیوتری در صورت گذشت زمان خاصی در حالتی که استفاده نشود کاملاً در سطح کشور فرهنگ‌سازی شده است و اگر چنین موارد پیش پا افتاده ای هم جز مشکلات باشد که فاجعه بار خواهد بود.

منشاری تشریح کرد: امروزه باید با استفاده از تکنولوژی‌های روز به مقابله با بحران‌ها رفت؛ چراکه نوع مشکلاتی که با آن مواجه هستیم هم با پیشرفت تکنولوژی، پیشرفت کرده و پیچیده‌تر شده است.

این کارشناس مهندسی سیستم‌های انرژی اضافه کرد: به‌عنوان‌مثال طرح توسعه‌بخشی از یک شهر که با بررسی‌های انجام شده در زمان خود و با دید توسعه ۱۰ساله تصویب می‌شود و به دلیل عدم تأمین اعتبار اجرای آن محقق نمی‌شود قطعاً اگر بعد از گذشت ۲۰ سال بخواهیم آن را اجرا کنیم نه‌تنها تأثیری مثبتی نخواهد داشت؛ بلکه احتمال ایجاد مشکلات مضاعف به دلیل تفاوت شرایط زمان اجرا با بررسی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: باید باتکیه‌بر علم، نیروی متخصص و در نهایت تکنولوژی روز اقدام به رفع مشکلات حوزه انرژی کنیم که باید بخش قابل‌توجهی از مصرف برق ادارات توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود و بحث مدیریت مصرف را با ایجاد زیر ساخت‌های هوشمندسازی انجام داد.

منشاری با اشاره به مصوبه جدید مبنی بر اینکه «ارائه پایان‌کار به ساختمان‌های جدیدالاحداث از ابتدای سال ۱۴۰۲ منوط به رعایت مبحث (۱۹) مقررات ملی ساختمان است»، افزود: به‌منظور آگاهی مردم از تلفات انرژی در ساختمان‌ها، وزارت کشور از طریق شهرداری‌ها موظف است از ابتدای سال ۱۴۰۱ نسبت به درج رده انرژی در گواهی پایان‌کار ساختمان‌های جدیدالاحداث و نصب پلاک گواهی انطباق آن در ورودی در ساختمان‌ها اقدام کند.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: باید برای حرکت صحیح در این مسیر و مشاهده نتایج مطلوب، زیرساخت‌های لازم با تعریف پکیج‌های تشویقی جهت فرهنگ‌سازی انجام گیرد در غیر این صورت مانند سایر موارد کم‌رنگ و فراموش خواهد شد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت به درج رده انرژی به‌عنوان آیتمی بی‌تأثیر خواهد رسید.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=91646

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.