• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
7

شماره ۸ مجله «هنر و اقتصاد» در آستانه انتشار قرار گرفت

  • کد خبر : 921
  • 30 دی 1399 - 8:25
شماره ۸ مجله «هنر و اقتصاد» در آستانه انتشار قرار گرفت
شماره جدید مجله هنر و اقتصاد- که در حوزه های مربوط به 7هنر، اندیشه و اقتصاد منتشر می گردد- در آستانه نشر قرار گرفت.


«آشوب شدگی در فضاهای شهری» عنوان پرونده اصلی این شماره از مجله هنر و اقتصاد است. سیاست های شهری و شهرنشینی در تاریخ یکصد ساله ایران- به ویژه در عرصه معماری و فضاهای عمومی شهری- یک دوره تحول را پشت سر گذاشته است، اما آنچه که در این دوره تحول مد نظر است این می باشد که این تحول یک منشا درون زایی نداشته است تا بتواند عامل ایجاد نظم و هارمونی باشد. این امر در جوامع غربی منجر به سامان دهی، ساختارمندی و ایجاد نظم بیشتر می گردد، اما در جوامع شرقی می تواند بحران هایی را ایجاد کرده و سبب آشوب شدگی گردد. این آشوب شدگی می تواند در تمامی زمینه ها، از جمله معماری، فضاهای شهری، مفاهیم شهری و شهرنشینی و… اتفاق بیفتد. بر همین اساس، در این شماره از مجله، در بررسی سیاست های شهری در دو دوره قاجار و پهلوی (اول و دوم) طی میزگردی با حضور: دکتر مرتضی میرغلامی، دانشیار طراحی شهری دانشگاه هنر اسلامی تبریز- دکتر حسین اسمعیلی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و مدیر پایگاه میراث جهانی بازار تاریخی تبریز- کریم میمنت نژاد، پژوهشگر تاریخ و مولف کتاب های تاریخ حکم آباد تبریز، تاریخ شتربان تبریز، تبریز شکوه ایران- و سید مرتضی حسینی، دانش آموخته تاریخ و نویسنده کتاب «ساختار اجتماعی شهر تبریز از دوره سلجوقی تا عصر مشروطه بر اساس نظریه ماکس وبر» به بررسی این امر پرداخته شده است.
همچنین در ادامه این پرونده، سید مرتضی حسینی در یادداشتی تحت عنوان «وضعیت تجارت و مناسبات تجاری تبریز» به بررسی این امر از منظری دیگر نیز پرداخته است.
در ادامه نگاهی به سایر موضوعات این شماره از مجله هنر و اقتصاد می اندازیم
■ در بخش نگاه، دو ترجمه آمده است:
– غفلت از زیبایی‌‌‌شناسی روزمره!/ ترجمه و تلخیص فصل اول کتاب خانم «یوریکو سایتو» استاد فلسفه
– روان‎شناسی هنر، هنر به مفهوم ادراک/ ترجمه دکتر بهروز عزبدفتری از «لو لئون سیمونویچ ویگوتسکی»
■ در بخش اسناد، توحید خطیبی (مجموعه دار اسناد، تمبر، پاکت نامه و اسناد مالیه) با آوردن اسناد و تمبرهایی، برای اولین بار به بررسی تمبرها و اسناد مالیه دوره انجمن ایالتی و ولایتی آذربایجان پرداخته است.
■ در بخش تاریخ، دکتر رحیم شهرتی فر، طی یادداشتی به «سیری در زندگی و اندیشه های میرزا جواد ناطق (ناصح زاده) به عنوان عضو انجمن ایالتی تبریز» پرداخته است.
■ در بخش سینما، سه یادداشت آورده شده است:
– نقدی بر فیلم «داستان ازدواج»/ مریم اصغری
– بازنمائی اقوام ترک در سینمای داستانی ایران/ شهزاد قریشی
– کوتاه نوشت های سینمایی
■ در بخش معماری، مهندس هادی عبدالهی در یادداشتی تحت عنوان «انسان ها و بناها» به کاخ شهرداری تبریز پرداخته است. دکتر الهام کاظمی نیز به «راهکارهای حفاظت از مسجد کبود» پرداخته است.
■ در بخش ادبیات، ترجمه گفتگویی از «لوییز گلیک» برنده نوبل ادبی ۲۰۲۰ تحت عنوان «شادی بزرگ من نوای ِصدای توست» آمده است. و همچنین نمایشنامه ای تحت عنوان «استخوانِ لای زخم» از جهانگیر چالاکی.
■ در بخش «ادبیات و روانشناسی» دکتر حسین سلیمان پناه به عنوان یک روانکاو اگزیستانسیالیست، به بررسی رمان «نیچه گریست» اروین د. یالوم پرداخته است.
■ در «روایت دهه ۴۰» بخش پنجم خاطرات زندان دکتر فیض الهی وحید تحت عنوان «گزارش به خاک آذربایجان» منتشر شده است.
■ در سرویس اندیشه ترجمه یادداشتی مفصل از آدریان وولدریج، مدیر ویراستاری اکونومیست تحت عنوان «برنده ها و بازنده ها در آشوب های بزرگ کسب و کار» آورده شده است.
■ در بخش حکایت، حکایات طنز چندی از حبیب صیادی تحت عنوان «سئچیلمیش حیکایه‌لر»، و نیز داستان کوتاه «شبیه او بودن» از عدنان آوداگیچ منتشر گردیده است.
■ در حوزه گالری، به معرفی «موزه هنری ادبیات و تئاتر بوسنی و هرزگوین» پرداخته شده است.
■ در بخش شعر زنان ترکیه، گفتگوی «نورای سالمان» با سلطان کاراتاش و نیز ترجمه چندی از اشعار شاعران زن ترکیه ای با ترجمه مجتبی نهانی آورده شده است.
■ در حوزه نقاشی، علی صابونچی به بررسی خانواده هنری «پتگر» (علی اصغر پتگر، جعفر پتگر، نامی پتگر، نیما پتگر) پرداخته است.
■ در بخش موسیقی، گفتگویی مفصل با استاد «رسول داوودی» تنها سازنده هفت ساز آذربایجانی در زنجان منتشر گردیده است. و نیز گپی داشته ایم با دو نسل متفاوت از دنیای موسیقی، استاد سعید گوگردچی، به عنوان یک پیشکسوت، و ثنا شیری، به عنوان هنرمندی از نسل جوان.
۲۵۰ صفحه- ۳۵ هزار تومان

– نحوه تهیه مجله
با توجه به ضرورت های پیش آمده در نحوه توزیع نشریات، مجلات مختلف «گروه رسانه ای غروب» صرفا از طریق آبونمان توزیع و به فروش می رسد. برای دریافت نسخه کاغذی شماره ۸ مجله «هنر و اقتصاد» می توانید مبلغ ۳۵ هزار تومان به شماره کارت زیر واریز کرده و آدرس خود را برای ما ارسال دارید:
کارت بانک تجارت: ۹۲۹۲ ۶۵۸۲ ۸۳۱۰ ۵۸۵۹
به نام: علی حامد ایمان
– راههای ارتباط با نشریه:
تلگرام: ۰۹۱۴۷۷۶۰۳۶۶
دفتر: ۳۵۵۷۰۱۶۰-۰۴۱
وب سایت: www.goroobonline.ir
ایمیل: goroobonline@gmail.com
کانال تلگرام: t.me/goroobonline
صفحه اینستاگرام: @goroobonline

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=921

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});