به گزرش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، عبدالرضا فلاح، سهشنبه، ۱۸ بهمنماه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای ساماندهی حوزه دانش بنیان، ستاد این حوزه در استان شکل گرفته و پنج کمیته آن در حال حاضر فعال شده است، همچنین سند توسعه به منظور مسیر در حرکت رشد، تعریف و تهیه شده تا راهنما و راهبر استان در حوزه دانش بنیان باشد.
وی خاطرنشان کرد: ماهیت حوزه دانش بنیان مدل اوپن است تا همه بازیگران بتوانند از فضای باز شده استفاده کنند و برای بخش خصوصی نیز این امکان فراهم شده تا در میدان حاضر شود و با حمایت از ایدهها و سرمایه گذاری در حوزه، هم سود خود را تضمین کند و هم به رشد این حوزه کمکی کرده باشد.
وی با بیان اینکه آخرین استانی بودیم که صندوق فناوری در آن شکل گرفت، افزود: بیشتر عقب ماندگی های این حوزه، نتیجه درنگ در سال های قبل و عدم تشکیل صندوق فناوری بود که سعی داریم با تعریف منابع مالی ملی و استانی، اکوسیستم دانش بنیان را در مسیر توسعه قرار دهیم.
وی گفت: همچنین برای فروش و بازاریابی و صادرات، برنامه ویژه ای داریم تا GDP ( درآمد ناخالص داخلی ) استان از محل شرکت های دانش بنیان را افزایش دهیم.
فلاح همچنین بر فرهنگ سازی در بین شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد و افزود: این شرکتها برای رشد و توسعه و جذب منابع مالی باید سرمایه پذیر باشند و در مسیر شفاف سازی عملکرد و سوددهی گام بردارند و پیشنهادات سرمایه گذاران برای تولید انبوه و یا خرید دانش تولید را رد نکنند.
مشاور استاندار در حوزه دانش بنیان با برنامه شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های شرکت های موجود در استان نیز اشاره کرد و گفت: شرکت هایی هستند که دانش بنیاناند اما از این موضوع اطلاعی نداریم و ما برای شناسایی آنها، فراخوان ها و بنرهایی در شهرک های صنعتی نصب کرده ایم تا آنها را جذب کرده و از ظرفیت ها و دانش آنها در جهت توسعه این حوزه بهره مند شویم.
وی اضافه کرد: در حوزه سلامت نیز، اقدامات خوبی صورت گرفته و و شرکتی که در حوزه سلول درمانی فعال است آزمایش خود بر روی انسان را با موفقیت پشت سر گذاشته و آماده ارایه خدمات است.
وی همچنین از ایجاد مرکز صادرات تولیدات فناورانه در استان خبر داد و گفت: ۲۸۳ شرکت دانش بنیان در استان فعال است و سعی داریم به منظور صادرات تولیدات این شرکت ها، تا پایان سال، این مرکز را بهره برداری کنیم.