به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، خانه پروین در تهران به شماره ۱۴۶۱۹ در تابستان ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. خانه تاریخی پروین اعتصامی که طبق آمارهای محلی قدرتی بیش از هشتاد سال دارد و در همسایگی مسجد قدیمی عبدالنبی نوری قرار دارد. این بنا به لحاظ تاریخی- فرهنگی حائز اهمیت می باشد و یادآور معماری اواخر دوره قاجاریه(معماری تلفیقی) است که در آن شاهد نفوذ معماری نئوکلاسیک غرب در معماری سنتی به جای مانده از عهد صفوی هستیم.
“حشمت آداب” از ساکنان خانه پروین اعتصامی با اشاره به اینکه این منزل، خانه پدری آنها است، گفت: ما همیشه احساس می کنیم روح پروین در این مکان حضور دارد.
وی افزود: هر کس هم به اینجا می آید از آرامش خاص این خانه سخن می گوید.و هر فردی وارد خانه می شود، روحیه عجیبی به دست می آورد.
نازی قاضی، از مالکان فعلی منزل پروین هم گفت: این خانه را ما در سال ۶۳ خریدیم و من در این خانه متولد شده ام.
وی ادامه داد: ما قصد داریم این خانه را به آن چیزی که لایقش هست، تبدیل کنیم. به همین منظور اقدامات اولیه انجام شده است و دنبال سرمایهگذار هستیم تا بتوانیم جایی را که متعلق به تاریخ ایران است را به بهترین وجه نگهداری کنیم.
نصرالله حدادی، نویسنده نیز در رابطه با جایگاه ادبی پروین در ادبیات کشور گفت: بدون شک پروین، اختر چرخ ادب ادبیات فارسی است.
وی با اشاره به اینکه زنده یاد پروین اعتصامی به مدت ۹ ماه کتابدار کتابخانه دانشسرای عالی تهران (دانشگاه تربیت معلم کنونی) بود، افزود: پروین از اواخر سال ۱۳۱۵ تا اسفند سال ۱۳۱۵ به عنوان کتابدار فعالیت داشت و استاد سعید نفیسی و استاد سید عبدالله انوار در این دوره پروین را دیده بودند.