• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 2 February - 2025
5

جایگاه دوم آذربایجان شرقی از نظر افزایش دمای کشور

  • کد خبر : 108780
  • 29 خرداد 1402 - 13:15
جایگاه دوم آذربایجان شرقی از نظر افزایش دمای کشور
یاز اکو - مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی با اشاره به روند افزایش دمای استان در سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری ۳۰ ساله، گفت: این استان به طور میانگین با افزایش دمای ۱.۶ درجه سانتی گراد در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، حبیب عبدلی، روز دوشنبه افزود: خراسان شمالی با افزایش دمای ۱.۷ درجه سانتی گراد در رتبه اول و استان های گلستان، گیلان و اردبیل نیز با افزایش دمای ۱.۶ درجه سانتی گراد با آذربایجان شرقی در یک رده قرار دارند.

وی اظهار کرد: در بین شهرهای استان، در سال زراعی جاری خداآفرین با افزایش دمای ۲.۶ درجه ای و هریس با افزایش دمای هشت دهم درجه ای در مقیاس سانتی گراد نسبت به دوره آماری ۳۰ ساله به ترتیب بیشترین و کمترین میزان افزایش دما را به خود اختصاص داده اند.

کاهش ۵۹ درصدی بارش در شرق دریاچه ارومیه

مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی، میانگین افزایش دمای کشور در سال زراعی جاری را ۱.۱ درجه سانتی گراد اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود تا نیمه دوم مرداد امسال دمای هوای این استان به همراه قسمتی از خراسان جنوبی، شمال کرمان و شمالغرب سیستان و بلوچستان با افزایش دمای یک تا ۲ درجه سانتی گرادی نسبت به میانگین بلند مدت مواجه شود.

عبدلی، با بیان اینکه در سال زراعی جاری ( اول مهر سال گذشته تا ۲۸ خرداد امسال) میزان بارش در استان ۲۱۱.۴ میلی متر ثبت شده است، ادامه داد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۱.۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد و شرق دریاچه ارومیه با کاهش ۵۹ درصدی نسبت به دوره آماری بیشترین کاهش بارش را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارش در سطح کشور نسبت به دوره نرمال (یک دهه) ۴۴ میلی متر کاهش یافته است، یادآور شد: آذربایجان شرقی با کاهش ۶۶.۸ میلی متری بارش نسبت به دوره نرمال، در رتبه دهم کشور قرار دارد.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: سال زراعی ۸۶ -۸۷ جزو کم بارش ترین سال های استان بود و در سال زراعی جاری و تا نیمه دوم اسفند، میزان بارش نسبت به سال زراعی ۸۶-۸۷ نیز کمتر شد ولی از نیمه دوم اسفند با شروع بارش ها، میزان بارش استان به بارش های میانگین نزدیک تر شد.

عبدلی، افزود: میانگین بارش در سال زراعی جاری در حوزه دریاچه ارومیه ( استان های کردستان، آذربایجان شرقی و غربی) نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۲ دهم کاهش یافته و تقریبا معادل مدت مشابه سال زراعی گذشته است.

وی با بیان اینکه از نیمه دوم اسفند سال گذشته شاخص سبزینگی محیط استان با افزایش میزان بارش ها هشت درصد نسبت به دوره نرمال افزایش یافت، اظهار کرد: میزان تبخیر در آذربایجان شرقی نیز نسبت به دهه گذشته سه درصد کاهش یافته که این اتفاق، نشانه خوبی برای استان است.

وی خاطرنشان کرد: عوامل مختلفی مانند ابرناکی، رطوبت و وزش باد به غیر از دما در میزان تبخیر موثر است.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: وضعیت خشکسالی هواشناسی ( شاخص بارش) آذربایجان شرقی نشان می دهد که ۶ درصد استان در حال نرمال و بقیه مناطق استان در شرایط خشکسالی های بسیار شدید، شدید، متوسط و ضعیف قرار دارد.

عبدلی، ادامه داد: در مناطق شمالی استان، خشکسالی هواشناسی محسوس تر از مناطق جنوب است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=108780

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});