به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از مهر، محمدعلی مجتهدینیا، اظهار کرد: در دولت سیزدهم و با تاکید رئیس جمهور و انتخاب نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر شرایط حساس و دقیق کاری را در این حوزه شاهد هستیم تا مسئولان با اشرافیت قانونی بتوانند منفذهای قاچاق کالا و ارز را بگیرند.
وی تصریح کرد: در کنار اصلاح قوانین، باید از ظرفیت فضای مجازی و رسانهها در ترویج و تبیین امر قاچاق و آثار و تبعات آن استفاده کنیم چرا که بر این باوریم استخراج حقیقت از دل واقعیت مهمترین رسالت در مسیر جهاد تبیین است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل ضرورت انجام تبلیغات هوشمند با تکیه بر قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز را یادآور شد و گفت: ۷۰ درصد ورودی کالا به کشور قانونی و از طریق گمرک با پرداخت حقوق دولتی انجام میشود اما ۳۰ درصد قاچاق کالا و ارز بزرگترین ضربه را به فعالان حوزه اقتصادی وارد میکند.
مجتهدینیا تولیدکنندگان، سرمایهگذاران و فعالان حوزه اقتصادی را پیشران مبارزه با قاچاق کالا و ارز معرفی کرد و افزود: بیش از ۹۰ سال است که مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور مورد توجه قرار گرفته اما در سال ۹۲ و ۱۴۰۱ شاهد اصلاح قانون و مشارکت ۳۶ دستگاه در عملیاتی شدن بند به بند قوانین در این حوزه بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز سامانه جامع تجارت و انبارها راهاندازی شده تا واردکنندگان و صادرکنندگان با ثبت اطلاعات در این سامانه اجازه دهند تا فضای سالم اقتصادی در جامعه حاکم شود.
مجتهدینیا اضافه کرد: در ماده ۱۸ این قانون جرمانگاری برای فضای مجازی و تبلیغات کالاهای قاچاق در نظر گرفته شده و در کنار آن ممنوعیت استفاده از گارانتی را نیز برای کالاهای قاچاق در نظر گرفتند.
وی بیان کرد: در سامانه تجارت دولت پنج قلم کالا را که از مبادی غیر گمرکی وارد کشور میشود، کالای قاچاق معرفی کرده که لوازم خانگی، لوازم یدکی خودرو، کالاهای سلامت محور، پوشاک و مواد دخانی از جمله این کالاها است.
مجتهدینیا در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در بحث لوازم خانگی خریداران برای اطمینان از اصالت کالا میتوانند از تأییدیه و شناسه مورد نظر استفاده کرده و به صورت دقیق در جریان اصالت کالا قرار گیرند.
وی تصریح کرد: ۵۵ قلم لوازم یدکی خودرو نیز مورد رصد و پایش در این حوزه قرار میگیرد تا شرایط بهتری را در عرضه محصولات با کیفیت شاهد باشیم.
تمرکز ۸۰ درصدی در حوزه پیشگیری در مبارزه با قاچاق کالا و ارز
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل گفت: استان اردبیل، استان قاچاقخیز نیست بلکه یک استان با ویژگیهای ترانزیتی و بارانداز است و ما اشرافیت کامل اطلاعاتی از مبادی ورودی نیر و خلخال داریم تا اجازه ندهیم قاچاق کالایی به سمت استان و سایر استانها انجام شود.
مجتهدینیا افزود: ۸۰ درصد اقدامات ما با همکاری پلیس امنیت اقتصادی و سایر نیروها بر اقدامات پیشگیرانه متمرکز شده و تنها ۲۰ درصد فعالیتها در حوزه قضائی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد پروندههای تشکیل شده به تعزیرات حکومتی و ۱۰ درصد به مراجع قضائی ارجاع میشود که عمدتاً پرونده کالاهای ممنوع به دستگاه قضا و کالاهای مجاز و مجاز مشروط به تعزیرات حکومتی ارجاع میشود.
مجتهدینیا کود شیمیایی، الوار جنگلی، آرد، گندم، دام و طیور و دارو را از کالاهای با آمار قاچاق بالا در استان اردبیل معرفی کرد و ادامه داد: در برخی از این کالاها ما واردکننده و در برخی کالاها شاهد قاچاق آن به سایر مناطق هستیم که در مجموع در ۱۲ ماهه سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان پرونده کالاهای وارده بوده که ارزش ریالی واقعی آنها ۲۴۰ میلیارد تومان است.
وی وصولی درآمد را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به ازای یک میلیون دلار کالای قاچاق وارده به کشور فرصت ۱۰۰ هزار اشتغال از دست رفته و جوانان این مرز و بوم بیکار میشوند.
مجتهدینیا اضافه کرد: ضرورت دارد با در نظر گرفتن پیامدهای قاچاق با رویکرد درست و مبنای نظام اقتصادی اصلاح فرآیندها را انجام دهیم تا زمینه و بستر کاهش تبعات قاچاق را شاهد باشیم.
وی بیان کرد: در همایش علمی، پژوهشی اقتصاد پنهان و کارگروه فرهنگی، تبلیغاتی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، استان اردبیل جز استانهای شاخص و برتر کشور معرفی شد.
مجتهدینیا در ادامه اظهار کرد: قاچاق ابر چالش در مسیر تولید و رونق اقتصادی است و تبعات منفی آن در کاهش انگیزه سرمایهگذاری، تضعیف نظام تولید داخل و ایجاد شکاف طبقاتی بسیار ملموس و روشن است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل تصریح کرد: در سال مزین به «مهار تورم و رشد تولید» هموطنان با نخریدن کالاهای قاچاق میتوانند به تقویت جبهه تولید و حمایت از سرمایهگذاری کمک کنند.