به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، در حالی که حوضه دریاچه اورمیه، ۳ درصد از مساحت کل کشور را در بر میگیرد، ۱۵ درصد سدهای کشور در این حوضه ساخته شده! در همین حوضه، ۵۲ سد تکمیل شده، ۱۰ سد در حال ساخت و ۴۰ سد در دست مطالعه قرار دارد، یعنی به جز چند رود کوچک همه رودها سد دارند.سدهایی که عملا حقابه دریاچه را میبلعند!
علاوه بر سدها، دهها هزار چاه مجاز و غیرمجاز (بالغ بر ۶۰ هزارحلقه چاه) برای تأمین اب کشاورزی ناکارآمد و افسارگسیخته نیز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارند که همچون آبکش ذخایر آب زیرزمینی این حوضه آبریز را تخلیه کرده و آبی برای ورود به دریاچه باقی نمیگذارند!
وقتی علی سلاجقه برای کاهش ۲۴سانتیمتری تراز #دریاچه_ارومیه بین ۱۰خرداد تا ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ دنبال بهانهای مثل “گرمای بسیار شدید” و “تبخیر بسیار زیاد” است، کاش نگاهی به این نمودار بیندازد تا یادش بیاید که گندکاری ج ا مربوط به فقط این بازه زمانی نیست و سابقه سیاه این حکومت هیچ جوره لاپوشانی نمیشود:
کاهش تراز سال ۱۴۰۱: ۳۱ سانتیمتر
کاهش تراز سال ۱۴۰۰: ۴۴ سانتیمتر
کاهش تراز سال ۱۳۹۹: ۴۵ سانتیمتر
کاهش تراز سال ۱۳۹۸: ۴۱ سانتیمتر
کاهش تراز سال ۱۳۹۷: ۳۷ سانتیمتر
انچه دریاچه ارومیه را به کام مرگ کشانده، ورشکستگی آبی است. عدم باور حاکم ورشکسته به لزوم خرج به اندازه موجودی است و البته حاکم نادان با انکار دلیل وضعیت خود، نه تنها نمیتواند سقوط را به تاخیر اندازد بلکه مرگی به مراتب دردناکتر را رقم خواهد زد.
آنکس که نداند و نخواهد که بداند…