به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از آذرانجمن، تبریز از ابتدا قطب تجارت بوده و قرار گرفتن در مسیر جاده تاریخی ابریشم، تاسیس اولین اتاق بازرگانی در تبریز و حضور تجار و تولیدکنندگان بزرگ در منطقه مهر تاییدی بر این مسئله است تا تبریز را به عنوان قطب صنعت و اقتصاد آذربایجان و کشور قلمداد کنیم.
ما صاحب صنعت خودساختهای هستیم که بر بخش خصوصی و کارآفرینان پرتلاش آذربایجان متکی است و قطعا کسب جایگاه سیاست گذاری و مدیریت بخش صنعت کشور توسط مردان صنعت آذربایجان برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور چیزی جز موفقیت و توسعه در پی نخواهد داشت.
روز گذشته اتاق بازرگانی ایران انتخاب حساس ریاست آن را پیش روی داشت و فعالین اقتصادی فعال در این نهاد قدرتمند غیر دولتی به انتخاب فردی شایسته و کاردان بر ریاست آن امیدوار شدند و صمد حسن زاده را با رای قاطع در صدر اتاق نشاندند تا باز دیگر جایگاه محکم و غیرقابل انکار تبریز و آذربایجان به عنوان قطب صنعت و تجارت ایران یادآوری شود.
اما اهمیت و ویژگی خاص این دوره انتخابات اتاق بازرگانی ایران را باید در اتحاد اعضای اتاقهای بازرگانی تبریز و اردبیل، ارومیه و زنجان ببینیم که کاندیدای آنها به نفع صمد حسن زاده کنار رفتند تا در سایه وحدتِ بخش خصوصی منطقه آذربایجان شاهد کسب ریاست اتاق ایران باشیم.
اما انتخابات اتاق ایران حاشیههایی نیز داشت که اشاره به آنها خاصی از لطف نیست، با عنایت به حمایت بخش عمده ای از فعالان اقتصادی و صاحبان رأی در اتاق بازرگانی ایران از صمد حسن زاده، آقای احد عظیم زاده دیگر فعال اقتصادی تبریز نیز در انتخابات ریاست اتاق ایران شرکت کردند که صرفاً با کسب ۱۸ رای در مقابل ۲۰۸ رای صمد حسنزاده و فرجالله معماری با ۱۸۱ رأی شکست سنگینی را متحمل شدند.
این اقدام آقای عظیم زاده مورد انتقاد اهالی صنعت و همچنین مردم قرار گرفت. چرا که همیشه ما اگر شاهد پسرفتی نیز در حوزههای اقتصادی و سیاسی منطقه آذربایجان بودهایم، قطعا به دلیل تکروی ها و فعالیتهای جزیرهای بوده است. فعالیتهای اقتصادی و جایگاه آقای عظیمزاده در صنعت کشور قابل چشمپوشی نیست اما «وحدتشکنی» ایشان نیز قطعا فراموش نخواهد شد و الزامی است تا این موضوع به طور آشکار برای عموم اعلان شود تا از تکرار این موارد جلوگیری شود.
وحدتی که در انتخابات اتاق ایران توسط صنعتگران آذربایجان رقم خورد قطعا الگویی برای رجل سیاسی آذربایجان نیز باید باشد تا در سپهر سیاسی کشور شاهد موفقیتهای سیاسی و اقتصادی متداوم برای خطه آذربایجان باشیم تا به پشتوانه اعتماد نخبگان و نیروی انسانی متخصص خطه آذربایجان و البته کشورمان شاهد بازگشت روزهای پرفروغ در اقتصاد کشور باشیم، چرا که احیای جایگاه تاریخی تبریز به مثابه لوکوموتیو توسعه ایران، قطعا موجبات رشد و توسعه همه کشور خواهد بود.