شاید شما هم مانند بسیاری از افراد، علاقهمند به انجام چالش ترک قند باشید؛ از همین رو بهتر است از عوارض جانبی احتمالی و مزایایی که با حذف قند از رژیم غذایی حاصل میگردد، مطلع شوید.
قند به خودی خود میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد؛ چرا که منبع اصلی سوخت مغز ما گلوکز (قند) است. اما زیادهروی در مصرف قند مشکلات سلامتی بسیاری را در بر دارد. حذف کلی قند از رژیم غذایی بسیار سخت است، زیرا تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات درنهایت توسط بدن به قند تجزیه میشوند تا به عنوان انرژی از آن استفاده شود؛ از همین رو تمرکز بر کاهش مصرف قندهای مصنوعی اقدامی هوشمندانهتر است. قندهای اضافهشده یا مصنوعی، آنهایی هستند که به طور طبیعی در مواد غذایی کامل مانند میوهها و سبزیجات یافت نمیشوند.
برخی از علائم اولیه ترک مصرف قند عبارتند از:
سردرد، هوسهای وقت و بیوقت، نوسانات خلقی، خستگی، سرگیجه، اختلال در تمرکز. به طور مثال، هنگامی که برای اولین بار قند و شیرینی را حذف میکنید، احساس خستگی یا بیحالی دارید، اما به تدریج و با تنظیم پایدار قند خون در محدوده سالم، بدن افت قند را کمتر تجربه میکند و انرژی ثابتتری در طول روز دارد. به گفته کارشناسان، یک رژیم غذایی متعادل (با پروتئین کافی، چربیهای سالم و فیبر) و همچنین نوشیدن آب کافی در طول روز و ورزش منظم میتواند به تثبیت سطح قند خون و کاهش علائم ترک قند کمک کند.
حذف قند در مراحل اولیه ممکن است برای افراد سخت باشد، اما زمانی که بدن بتواند این چالش را بپذیرد و بر عوارض آن غلبه کند، مزایای ارزشمندی را کسب خواهد کرد که در راستای ارتقای سلامت کلی مفید است.