• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
2

نشست محیط زیستی با محوریت قنوات تبریز و تهدیدهای پروژه‌های عمرانی

  • کد خبر : 144480
  • 10 خرداد 1403 - 14:00
نشست محیط زیستی با محوریت قنوات تبریز و تهدیدهای پروژه‌های عمرانی
یازاکو - سلسله نشست‌های گفتگوی محیط زیستی با محوریت "قنات‌های تبریز و تهدیدهای پروژه‌های عمرانی بر آنها" به همت خانه فعالین محیط زیست استان و با حضور جمعی از فعالین محیط زیست در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، مجید رحمانی؛ عضو هیئت مدیره خانه فعالان محیطزیست در ابتدا با بیان اینکه با پیگیری مسئله اراضی خلعت پوشان دانشگاه تبریز به موضوع جدیدی به نام “قنات‌های تبریز” برخورد کرده‌اند، تشریح کرد: با وجود اطلاع خانه فعالین محیط زیست از تعداد قنوات تبریز در سالیان گذشته، متوجه ریسک نابودی آنها شده‌ایم.

لزوم وجود دفتر قنوات

عبدالله فتحی، عضو اسبق انجمن شهر تبریز و محقق تاریخ و فرهنگ تبریز، در این نشست با تشریح تاریخچه قنات، به خصوص قنات تبریز گفت: تا سال ۱۳۲۷ در تبریز آب لوله‌کشی وجود نداشت و مردم از قنات‌های محله خود استفاده می‌کردند. وی افزود: در گذشته قنات‌های شهر تبریز در دست افراد بزرگی همچون صدقیانی بود. به گفته وی، تا سال ۱۳۴۰ قنات‌ها در این شهر مانند گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دادند و ظاهراً دفتر قنوات تبریز در شهرداری موجود بود که از بین رفت، و باید دفاتر قنوات تبریز مجدداً نگاشته شود.

قنوات، مهم‌ترین منابع آبی ایران

نورالدین آیرم‌لو، کارشناس آب و مجری پروژه نقشه قنات‌های تبریز با اشاره به تاریخ قنات تبریز و منابع آبی موجود اظهار داشت: قنوات قدیمی‌ترین منابع آبی ایران به شمار می‌روند. وی افزود: افتخار ساخت این سازه‌های شگفت‌انگیز به ایرانیان رسیده که از جانب سازمان ملل به عنوان مرکز قنوات جهان اعلام و شناخته شده‌اند. وی با بیان اینکه قنات آذربایجان هم از لحاظ عمر و طول بسیار متفاوت است، به اهمیت و ارزش این سازه‌های تاریخی تأکید ورزید.

آیرم‌لو در تشریح ساختار قنات‌ها گفت: قنات‌ها همگی دارای مادر چاه، که عمیق‌ترین چاه است، و همچنین دارای مظهر هستند. این کارشناس حوزه قنات خاطرنشان کرد: اولین قانون آب ایران روی قنوات شکل گرفته و به همین دلیل دارای اهمیت بسیاری است.

در این نشست همچنین اسامی قنوات مهم تبریز نام برده شد و فعالان محیط زیست، نسبت به وضعیت قنوات اظهار نگرانی کردند.

 

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=144480

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});