به گزارش پایگاه خبری یازاکو، نعمت هدایت، دبیر علمی کنگره احیاء بومشناختی بر پایه طبیعت و رئیس هیئت مدیره انجمن علمی صیانت از شتر دوکوهانه اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال نام شترسانان از سوی سازمان ملل نامگذاری شده، تلاش خود را برای صیانت از شتر دوکوهانه در ایران و استان اردبیل تاکید کردیم.
وی افزود: محورهای مختلفی از تنوع زیستی تا تغییرات اکوسیستم، حفظ دامها و گیاهان بومی، اکوسیستمهای آب، رودخانهها در نظر گرفته شده و در تمامی این محورها، مقالات متعددی دریافت شده است.
هدایت در خصوص هدف اصلی کنگره گفت: فرهنگسازی و پایداری اکوسیستم، حفظ زمین و منابع طبیعی و کشاورزی برای آیندگان در حالی که استفاده پایدار و منسجم از آن داریم؛ و همچنین گونه منحصربه فرد شتر دوکوهانه که ۲۵۶ نفر از آن در کشور وجود دارد که زادگاه اصلی آن اردبیل است و در تلاش هستیم با ارائه راهکارها، و مشارکت مردمی این گونه را برای آیندگان حفظ کنیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی صیانت از شتر دوکوهانه تصریح کرد: دستاوردهای خوبی پس از انجام کنگره مدنظر هست که بخشی از آنها قبل از انجام این همایش عملی شده است؛ آگاهی امور توسط مسئولین و سیاستگذاران از خطر انقراض شتر دو کوهانه و همچنین آگاهسازی عموم مردم درباره تغییر اقلیم و چارهاندیشی برای این کار و بومگردی و گردشگری بر پایه طبیعت با استفاده از عشایر بر پایه شتر دوکوهانه از مواردی است که در این همایش بر آن تاکید شد.
وی عنوان کرد: حدود ۲ سال است که از طریق سازمان فائو با مشارکت جهاد کشاورزی و دانشگاه محقق اردبیلی، تحقیقاتی در مورد شتر دوکوهانه انجام یافته است که امیدواریم پس از این همایش نیز، اعتبارات و اقدامات لازم برای حفاظت از این گونه ارزشمند تخصیص یابد.
ارسال ۳۲۰ مقاله پژوهشی در راستای شرکت در کنگره احیاء بومشناختی
دبیر علمی کنگره احیاء بومشناختی، از مشارکت بیش از ۱۰ کشور خارجی از طریق ویدئو کنفرانس در این کنگره خبر داد و گفت: ۳۲۰ مقاله به زبان فارسی و انگلیسی از پژوهشگران داخلی و خارجی به دست ما رسیده که از این تعداد ۳۰۰ مورد پذیرفته شد و این مقالهها در سایت کنگره انتشار یافته و در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار داده خواهد شد.