• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4

قورولتای: مجلس مشورتی ترکان باستان و میانه

  • کد خبر : 154655
  • 20 شهریور 1403 - 9:45
قورولتای: مجلس مشورتی ترکان باستان و میانه
یازاکو - توحید ملک زاده نوشت: سیستم دموکراسی مبتنی بر خردجمعی و وفاق مردمی ترکان از هزاره های قبل از میلاد به نحو زیبایی در تشکیلات اداری- بروکراسی آنان در قالب مجلس نخبگان و طبقه ائلیت ترکان به نام قورولتای متجلی گردیده است. اگر اولین ردپای قورولتای در میان سومریان که خودشان را کنگر/قانقا ار می نامیدند دیده شده قورولتای انتخاب نادر به عنوان شاه در دشت مغان هم شاید جزو آخرین قورولتای های باشکوه سیستم مدیریتی ترکی قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، توحید ملک زاده نوشت: سیستم دموکراسی مبتنی بر خردجمعی و وفاق مردمی ترکان از هزاره های قبل از میلاد به نحو زیبایی در تشکیلات اداری- بروکراسی آنان در قالب مجلس نخبگان و طبقه ائلیت ترکان به نام قورولتای متجلی گردیده است. اگر اولین ردپای قورولتای در میان سومریان که خودشان را کنگر/قانقا ار می نامیدند دیده شده قورولتای انتخاب نادر به عنوان شاه در دشت مغان هم شاید جزو آخرین قورولتای های باشکوه سیستم مدیریتی ترکی قرار گیرد.

در این اجتماع صدهزار نفری، بزرگان طوایف، اعیان و اشراف، نمایندگان صنوف، روحانیون مسلمان و مسیحی و حتی سفرای دول خارجی از جمله عثمانی هم شرکت داشتند. اجتماع این افراد با دعوت سرتاسری نادر از کل مملکت از اواخر دی شروع و تا اواسط اسفند ادامه یافت. در این قورولتای شیعه به نام مذهب جعفری شناخته شد، صفویه خلع و آخرین شاه کودک آن تبعید شد. سب و توهین به سه خلیفه اول راشدین که از زمان شاه اسماعیل رسمی شده بود برچیده شد و کلاه ۱۲ ترک قیزیلباشی به ۴ ترک ( به مفهوم ۴ خلیفه راشدین) باب شد. نادرشاه طی نامه ای به سلطان عثمانی با توجه له همتبار بودنشان و داشتن اصالت ترکی، خواستار تایید رفورمهایش شد.

دولت عثمانی نیز تعدادی از این خواسته ها از جمله رسمیت نادرشاه را قبول نمود.

مطالعه خواستگاه فرهنگی رفتارهای سیاسی رجال تاریخ ساز مانند این نمونه از رفتارسیاسی نادر در استفاده از سنت هزار ساله هم اندیشی ترکان می تواند ما را به تاریخ نگاری واقعی مردمان کنونی ایران سوق دهد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=154655

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});