به گزارش پایگاه خبری یازاکو، جشنواره تئاتر استانی به عنوان با سابقهترین و مهمترین رویداد تئاتری استانها، جایگاهی مهم برای رشد و توسعه تئاتر بوده و برگزاری این جشنواره بر تداوم و تثبیت این جایگاه، ارتقای تولیدات سالانه هنرمندان تئاتر استان و همگرایی بیش از پیش ایشان تاکید دارد.
این جشنواره در دو بخش صحنهای و خیابانی برگزار میشود و دبیرخانه به جهت حمایت از آثار ایرانی به ویژه نویسندگان بومی استان صرفا متون ایرانی را پذیرفته و متون اقتباسی نیز باید با ذکر مشخصات صاحب اصلی اثر و ارائه مجوز از نویسنده یا ناشر مترجم ارائه شوند.
انتخاب موضوع و مضامین آزاد بوده ، ولی آثار با موضوعات؛ امید اجتماعی، ارتقا ء نهاد خانواده، همگرایی و هویت ملی، جوانی جمعیت و فرزندآوری، استکبار ستیزی، فرهنگ شهروندی شامل (آپارتمان نشینی، رانندگی و ترافیک، فضای سبز، زباله و…)، آسیب های اجتماعی شامل (طلاق، نزاع های اجتماعی، خودکشی و …) توجه به شعار سال ( جهش تولید با مشارکت مردم ) بهره گیری از بسترهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، تاریخی، ادبی، سیاسی و آداب و رسوم و سنتها جهت رشد توسعه جامعه، نگاهی به تاریخ پر افتخار آذربایجان شرقی و معرفی مفاخر فرهنگی، هنری علمی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از محورهای مورد تاکید جشنواره میباشد.
جشنواره تئاتر استانی جهت ارتقای سطح کیفی تئاتر استانها برگزار میشود و برگزیده آنها از طریق جشنواره مناطق به جشنواره بین المللی فجر معرفی خواهد شد.
اولویت پذیرش آثار توسط هیات انتخاب جشنواره با نمایشهایی است که با توجه به موضوعات و مسائل منطقه و استان با چشم انداز جهانی و بهره گیری از شیوهها، رویکردها و جریانات روز تئاتر جهان و همچنین موضوعات اشاره شده پرداخته و تولید شده باشد.
حضور گونههای مختلف نمایشی از جمله فیزیکال، آیینی سنتی، محیطی، هنرهای اجرایی بینا رشتهای خارج از صحنه، شورایی، میدانی و فضای باز و…. بلامانع است.
طرح و ایده و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایده پرداز، مترجم یا ناشر به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود خواهد بود و هنرمندان میتوانند با رعایت این مهم در جشنواره حضور داشته باشند و در غیر اینصورت دبیرخانه میتواند در هر مرحله اثر درخواستی مربوطه را حذف کند.
ارائه مجوز کتبی نویسنده، ایده پرداز، مترجم یا ناشر برای شرکت در جشنواره از طرف گروه متقاضی به دبیرخانه الزامی است و حفظ حقوق معنوی نویسنده یا ایده پرداز در اقلام تبلیغاتی نمایشها لازم و ضروری است.
آثار متقاضی شرکت در جشنواره میبایست اجرای عمومی را در فاصله زمانی بعد از اتمام جشنواره استانی سال قبل (۱۴۰۲ ) تا دو هفته قبل از شروع جشنواره استانی ۱۴۰۳ به اتمام رسانده باشند. اجرای عمومی متقاضیان در بخش تئاتر صحنهای حداقل ۵ نوبت در شهرستانهای تابعه و ۱۰ نوبت در تبریز و در بخش تئاتر خیابانی حداقل ۶ نوبت در شهرستانهای استان و ۱۲ نوبت در تبریز خواهد بود.