به گزارش پایگاه خبری یازاکو، رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، حضور یافت تا به ارائه گزارشی درباره آخرین وضعیت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری بپردازد. نصرالله پژمانفر رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در تشریح جزئیات جلسه این کمیسیون با فرزین به اقتصادآنلاین گفت: ما چند دستور جلسه مختلف با آقای فرزین داشتیم. با توجه به اهمیتی که موضوع تسهیلات ازدواج و تسهیلات فرزندآوری و شکایات مردم در این خصوص وجود داشت و مکرر مردم از کل کشور این موضوع را مطرح میکردند، از آقای فرزین خواستیم تا سامانه ثبت نام وام باز شود و مردم بتوانند درخواست تسهیلات خود را ثبت کنند.
وی افزود: اولین موضوعی که در این جلسه مطرح شد اینکه بانک مرکزی در زمان تصویب این قانون اعلام کرده بود که ما آمادگی پرداخت این تسهیلات را نداریم. در جلسهای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی این قانون تسهیلات برگزار شد، بانک مرکزی آنجا مسائل خودش را مطرح کرد و پیشبینی شد که در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بابت این تسهیلات اختصاص بدهد البته این معنایش این نیست که تا ۲۰۰ هزار میلیارد تسهیلات بدهند بلکه مجاز بودند فقط تا آن عدد جوابگوی مطالبات عموم باشند. ما با توجه به جمعیتی که پیشبینی کردیم این بود که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت واجدین شرایط دریافت تسهیلات ازدواج هستند، یعنی ۶۵۰ هزار نفر خانم و ۶۵۰ هزار نفر آقا. قرار هم شد ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون برای وام ازدواج و ۱۰۰ میلیون برای فرزندآوری تخصیص یابد. البته با این عدد هم باز حجم قابل توجهی از واجدین شرایط از اخذ این تسهیلات محروم میشدند. برنامهریزیای که بانک مرکزی انجام داد شامل این بود که سامانه را برای هر ماه باز میکردند و یک تعدادی از افرادی که توانسته بودند در این سامانه ثبت نام کنند در چرخه تسهیلات قرار میگرفتند. با این شرایط برخی از افراد پشت سامانه میماندند که نگرانیهایی را بین مردم ایجاد کرده بود و انتظار داشتند حداقل سامانه برایشان باز باشد.
پژمانفر بیان کرد: با گفتوگوهای صورت گرفته به چند جمع بندی رسیدیم. یک اینکه سامانه نهایتاً یک هفته باز شود و همه افرادی که واجد شرایط هستند امکان ثبت نام داشته باشند و طبیعتاً بر اساس تسهیلاتی که پیشبینی میشود انشالله به نوبت از این تسهیلات استفاده کنند. نکته دوم که این اطمینان به مردم و واجدین شرایط داده شود که همه آنان امسال از این تسهیلات میتوانند استفاده کنند. بابت این موضوع هم یک کارگروهی تشکیل شد که با بررسی موارد، مصادیقی که میتوانند از ظرفیت قرض الحسنه بانکها و ظرفیت حسابهای جاری بانکها استفاده کنند، این ظرفیت تسهیلات را برای همه واجدین شرایط استفاده کنند. ما در جلسه تاکید کردیم که امسال هیچ کسی نباید محروم از اخذ تسهیلات باشد. مساله سوم هم این شد که بانکهایی که حسابهای مردم در آنها به صورت حسابهای قرض الحسنه و جاری وجود دارد سهم هر کدام از بانکها در دادن تسهیلات و مقدار آنها مشخص شود. در واقع بانک مرکزی باید گزارش کاملی از منابع و مصارف قرض الحسنه بانکها ارائه دهد. چرا که الان سهم بانکها مشخص و دقیق نیست. جلسه بسیار خوب و در واقع امید بخشی بود و انشالله کسانی که واجد شرایط هستند بتوانند از تسهیلاتشان استفاده کنند.
رییس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: در مورد تسهیلات بانکها هم ممکن است بانکهایی باشند که در واقع کارمندانشان از تسهیلات استفاده کرده باشند. این موضوع را اشاره کنم که به هر حال یک سری از تسهیلات قانونی وجود دارد که به کارمندهای بانک داده شده و این تسهیلات بر اساس مجوزهایی است که به اینها دادهاند. اما اگر جایی اینها از تسهیلات بدون مجوز استفاده کرده باشند لازم است بررسی و برخورد کنند. در صورتی که تخلفی صورت گرفته باشد موضوع را پیگیری خواهیم کرد. راجع به این موضوع بررسی لازم انجام خواهد شد.