به گزارش پایگاه خبری یازاکو، یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار ارز/
فهرست
افزایش ۵ هزار تومانی قیمت دلار در طول هفته
قیمت دلار در هفته منتهی به سوم آبان، روزهای پرفرازی را طی کرد و پنج هزار تومان گران شد. اسکناس دلار قله قبلی قیمت را شکست و یک کانال بالاتر نشست. اخبار مربوط به احتمال درگیری میان ایران و اسرائیل همچنان در صدر توجه معاملهگران است و همین مساله احتمال ماندگاری قیمت دلار را در ابتدای هفته اول آبان بالا میبرد.
یک کارشناس حوزه پولی با بیان اینکه در سال جاری حداقل ۶ نقطه بحرانی در کشور وجود داشت که میتوانست به جهشهای قیمتی دامن بزند، تغییر نرخ ارز ترجیحی در بودجه پیشنهادی دولت را عامل رسیدن دلار به کانال ۶۷ هزار تومانی دانست.
چهارشنبه هفته گذشته در حالی بازار خود را آماده تعطیلات آخر هفته میکرد که پس از چند روز از رکوردشکنیهای نرخ سکه و طلا در بازار، این بار نرخ دلار به بالاترین ارقامی که به خود دیده رسید. در روز چهارشنبه هر دلار آمریکا برای لحظاتی به قیمت بیش از ۶۸ هزار تومان در بازار عرضه شد.
قیمت دلار در بیشتر روزهای هفته اخیر روند افزایشی داشت و پنج هزار تومان گران شد؛ این بیشترین مقدار رشد اسکناس دلار در هفت ماه سپری شده از سال ۱۴۰۳ است. روند صعودی قیمت این اسکناس متاثر از سیگنالهای نامساعدی که روانه بازارها میشد رخ داد و انتظارات تورمی و تقاضا را افزایشی کرد. برخی معاملهگران معتقدند سیاستگذار با بالا بردن قیمت دلار در حال نوسانگیری از بازار است تا کسری بودجه را جبران کند و سپس دلار را به کانالهای ابتدایی کریدور ششم برگرداند. همین مساله بسیاری از معاملهگران را برای هر گونه مبادلهای محتاط کرده است. کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورتی که در روزهای ابتدایی هفته پیشرو، قیمت دلار در محدودههای فعلی نوسان داشته باشد، دلار به راحتی کریدور هفتم را فتح خواهد کرد.
بازار سکه و طلا/
ثبت رکوردهای جدید سکه و طلا
افزایش قیمتها در بازار طلا و ارز و ثبت رکوردهای جدید و البته نجومی در این بازارها بهخصوص برای انواع قطعات سکه و طلا موجب شده است فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی بر پرریسک بودن معاملات در این شرایط تأکید کنند.
پنجشنبه قیمت سکه امامی به ۵۵,۴۰۰,۰۰۰ (پنجاه و پنج میلیون و چهارصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۵۴ درصدی داشته است. قیمت طلا و دلار هم بالا رفت. بازار در دومین روز از آبان ۱۴۰۳، شاهد افزایش قیمت سکه نسبت به روز گذشته بود. همچنین طبق گزارشها، قیمت طلا نیز روندی صعودی داشته است. قیمت طلای ۱۸ عیار امروز از ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان عبور کرد.
قیمت طلای ۲۴ عیار در پایان معاملات امروز ۶ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان اعلام شد. همچنین طلای ۱۸ عیار ۴ میلیون و ۵۸۱ هزار تومان ارزشگذاری شد. قیمت جهانی هر اونس طلا در ادامه رکوردشکنی ماههای گذشتهاش باز هم با عبور از قیمت تاریخیاش امروز به ۲۷۲۷ دلار رسید.
طبق آخرین به روز رسانی، سکه طرح جدید با قیمتی معادل ۵۵ میلیون تومان تومان معامله شد. معاملهکنندگان برای خرید هر سکه طرح قدیم لازم است مبلغی معادل ۴۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان پرداخت کردند.
همچنین قیمت نیمسکه، ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است. ربع سکه نیز هم اکنون در بازار ارزشی معادل ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دارد. هر سکه گرمی نیز هماکنون با مبلغی معادل ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.
بازار سهام/
کاهش هفتگی بازار بورس
شاخص کل بورس تهران در آخرین روز کاری هفته گذشته در محدود ۲ میلیون و ۶۵ هزار واحدی بود؛ اما با یک نزول نسبتا قابل توجه وارد تراز یک میلیون و ۸۷۰ هزار واحدی شد و در مجموع حدود ۴.۵ درصد کاهش را در کارنامه خود ثبت کرد. همچنین شاخص کل هم وزن نیز همسو با شاخص کل حرکت کرد و چهارشنبه هفته گذشته یعنی ۲۵ مهر ماه از عدد ۶۸۰ هزار و ۹۶۳ واحدی در این هفته به تراز ۶۵۵ هزار و ۶۳۷ واحدی رسید و به صورت میانگین افت ۳.۷ درصدی را در کارنامه خود ثبت نمود.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص شرایط بورس به رسانههای بورسی گفت: « درحال حاضر بازار از مشکل کمبود نقدینگی رنج میبرد.» وی ادامه داد: «بررسی گزارشهای شش ماهه منتشر شده نشان میدهد که اغلب صنایع و شرکتها نسبت به شش ماهه مشابه سال گذشته سودآوری قابل خوبی داشتند،
در نتیجه از نظر بنیادی بازار سرمایه شرایط قابل قبولی دارد.» این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «باتوجه به شرایط منطقه همچنان ریسکهای سیستماتیک روزی بازار سرمایه وجود دارد و از سوی دیگر انتخابات آمریکا نیز نزدیک است و پیروز شدن ترامپ یا هریس میتواند اثرات متفاوتی داشته باشد.» اشتیاقی تاکید کرد: «بازار سرمایه به علت کمبود نقدینگی روند منفی به خود گرفته، با وجود چنین ریسکهایی دولت وظیفه دارد به بورس کمک کند که این کمک میتواند در قالب تزریق نقدینگی باشد.» وی گفت: «تزریق پول پرقدرت در چنین شرایطی میتواند مسیر بورس را تغییر دهد و بازار سهام را صعودی سازد و در مقابل اگر پولی به بازار نرسد، شرایط معاملات این چنین باقی خواهد ماند.»
بازار مسکن/
کابوس اجارهنشینها در بازار مسکن
بررسیها نشان میدهد سامانه خودنویس در شفافسازی در بازار مسکن تاثیر بسزایی داشته است، اما این سامانه به تنهایی دوای درد مشکلات حقوقی در بازار مسکن نیست. بازار مسکن از اسفندماه سال گذشته با افزایش قیمت روبهرو شده است و رشد مجدد قیمت مسکن در ابتدای امسال همراه با نزدیک شدن به فصل جابهجایی موجب تشدید کابوس کرایهنشینها شد. تداوم این روند تا به امروز موجب دلسرد شدن بسیاری از مستأجران شده چرا که با تداوم افزایش قیمت مسکن نرخهای پیشنهادی اجاره بها با میزان قدرت پرداختی مردم، فاصله محسوسی گرفته است. نکته قابل تأمل آنکه با کاهش قدرت خرید مصرف کننده نهایی و افزایش قیمت مسکن، انتظار خروج از رکود در کوتاه مدت و خرید خانه برای قشر مستأجر جامعه تبدیل به رؤیا خواهد شد و از سوی دیگر در آینده نزدیک شاهد رونق معاملات تهاتری رهن و اجاره خواهیم بود. لازم به یادآوری است که دولت سیزدهم وعده ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال را داده بود که با اتمام عمر دولت سیزدهم، این وعده بر زمین ماند و رؤیای عده زیادی از مستأجران با ناکامی مواجه شد و در نهایت این مسئولیت بر دوش دولت چهاردهم افتاد. با این حساب دولت چهاردهم علاوه بر اینکه نسبت به تکمیل واحدهای در حال ساخت نهضت ملی مسکن متعهد است، باید برخی از موارد دیگر را در حوزههای مسکنی از جمله سامانه خودنویس نیز به اتمام برساند.
بازار طلای جهانی/
افزایش قیمت هفتگی طلای جهانی
قیمت طلا دیروز جمعه کاهش یافت، اما در مسیر افزایش هفتگی قرار داشت، زیرا سرمایهگذاران به دنبال فلز امن در میان تنشهای ژئوپلیتیکی فزاینده بودند، در حالی که پالادیوم برای قویترین هفته خود در بیش از یک ماه گذشته آماده بود. طلا به دنبال افزایش هفتگی است زیرا عدم اطمینان ژئوپلیتیک جذابیت را افزایش میدهد.
هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۷۳۰ دلار و ۹ سنت رسید. قیمتها در روز چهارشنبه به رکورد ۲۷۵۸ دلار و ۳۷ سنت رسید و تا کنون در هفته ۰.۴ درصد افزایش یافته است. قیمت طلای آمریکا با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۷۴۲ دلار و ۸۰ سنت رسید.
در سه ماه آینده، طلا ممکن است به ۲۸۰۰ دلار آمریکا برسد و میتواند از سد مهم روانی ۳۰۰۰ دلار آمریکا عبور کند.
بلومبرگ نیوز گزارش داد که ایالاتمتحده از متحدان گروه هفت خواسته است تا تحریمهایی را علیه پالادیوم و تیتانیوم روسیه در نظر بگیرند. نورنیکل روسیه بزرگترین تولیدکننده پالادیوم در جهان است.
طبق گزارش رویترز، قیمت نقره با ۰.۳ درصد کاهش به ۳۳.۶۲ دلار آمریکا رسید. پلاتین ۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۱۰۱۹ دلار و ۴۵ سنت رسید. پالادیوم ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۱۵۲ دلار و ۵۰ سنت رسید اما در هفته ۷ درصد افزایش یافت.
بازار نفت/
ترس نفت از تنشهای خاورمیانه
قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت و تحت تاثیر نگرانی سرمایهگذاران نسبت به تنشهای منطقهای در خاورمیانه، رشد هفتگی به ثبت رساند.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲.۲ درصد افزایش یافت و به ۷۱ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت با ۲.۱ درصد افزایش، به ۷۵ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص در هفته گذشته، بیش از ۲ درصد افزایش یافتند و بخشی از ضرر هفته قبل خود را جبران کردند.
آمار رشد بیشتر از حد انتظار ذخایر نفت آمریکا که وفور عرضه در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان را نشان داد، مانع رشد بیشتر قیمت نفت شد.
دلار قوی هم روی قیمت نفت تاثیر گذاشت زیرا تداوم نگرانیها نسبت به روند کندتر کاهش نرخهای بهره توسط فدرال رزرو آمریکا، معاملهگران را به این ارز متمایل نگه داشته است.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز در روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا در هفته گذشته، ۲ حلقه کاهش یافت و به ۴۸۰ حلقه رسید.