به گزارش پایگاه خبری یازاکو، بهرام سرمست در دیدار با رؤسای دانشگاههای استان در استانداری اظهار داشت: امروزه علم و فناوری از ارکان و مؤلفههای اساسی فعالیت بشری محسوب میشوند و توسعه هنگامی ممکن است که توأم با پیشرفت مداوم علمی و تکنولوژیکی باشد و به وسیله آنها تقویت شود.
وی افزود: امروز، دانشگاهها و صنایع بهعنوان دو رکن اساسی توسعه پایدار و نوآوری شناخته میشوند با اینحال شکاف عمیقی میان این دو نهاد وجود دارد و در این راستا باید دانشگاهها و مراکز صنعتی به یکدیگر جهت تولید و توسعه بیشتر استان کمک کنند.
سرمست یادآور شد: امروزه توسعه دنیا بر محور دانایی است و علمی که منفعت نداشته و کاربردی نباشد، ارزشمند نیست. دانشگاهها سرشاخههای کانونهای فکری هستند و خروجی فکرها باید به هم متصل و دارای نتیجه و برونداد هدفمند باشد.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: همچنین شکاف بین مراکز علمی و دستگاههای اجرایی وجود دارد که تصمیم داریم جهت کاهش این شکاف در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی، نشستهای دورهای با نهادهای مرتبط در استانداری برگزار کنیم.
وی ادامه داد: با این نگاه هر دانشگاه باید بهطور مشخص یکی از مسائل و مشکلات مبتلابه شاخص استان را بررسی کند و برای آن راهکار ارائه دهد.
سرمست همچنین بر لزوم اهتمام به ترویج مدیریت دانش در نهادها و سازمان تأکید و متذکر شد: متأسفانه تجارب ارزنده نیروی انسانی بهعنوان سرمایه اجتماعی در سازمانهای مختلف مستندسازی نمیشود و سالهای تجربه زیسته و تجربه مفید وی برای استفاده آیندگان در جایی ثبت و ضبط نمیشود.
وی بیان داشت: توسعه استان در تمام حوزهها در اولویت قرار دارد و مجمع مشورتی توسعه استان را با همکاری نخبگان و دانشگاهیان ایجاد خواهیم کرد.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه تصریح کرد: همافزایی میان دانشگاهها و دستگاههای اجرایی میتواند به حل مشکلات اساسی استان کمک شایانی کند و ما باید بهطور سیستماتیک از ظرفیتهای علمی و تخصصی دانشگاهها بهرهبرداری کنیم تا بتوانیم در راستای رفع چالشها و تحقق اهداف توسعهای گامهای مؤثری برداریم.
وی همچنین بر اهمیت ایجاد ارتباط مستمر و مؤثر میان نهادهای علمی و اجرایی اشاره کرد و اذعان داشت: برگزاری نشستهای دورهای و کارگروههای مشترک میتواند نقش بسزایی در تسهیل فرآیند همکاریها و شفافسازی مسائل مختلف داشته باشد. باید بهطور مداوم از نظرات و تجربیات دانشگاهیان در برنامهریزیهای اجرایی استفاده کنیم.
سرمست همچنین اذعان داشت: دولت و دانشگاهها باید برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد که بتواند در رفع معضلات استان و کشور نقشآفرینی کند برنامهریزی و هماهنگی داشته باشند. یکی از مهمترین اهداف ما این است که دانش و تحقیقاتی که در دانشگاهها صورت میگیرد، بهطور مستقیم در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان تأثیرگذار باشد.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت مستندسازی تجارب ارزنده نیروی انسانی و ایجاد بانک اطلاعاتی برای استفاده از این منابع انسانی در پروژههای مختلف خاطرنشان کرد: اگر از تجارب موجود به درستی استفاده کنیم، میتوانیم با سرعت بیشتری به اهداف توسعهای دست یابیم. این مهم نیازمند برنامهریزی دقیق و همافزایی بین تمام نهادهای مرتبط است.