• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
1

نگاهی بر ۵ محور تحول حوزه انرژی از منظر آژانس بین‌المللی انرژی

  • کد خبر : 163382
  • 10 آذر 1403 - 14:05
نگاهی بر ۵ محور تحول حوزه انرژی از منظر آژانس بین‌المللی انرژی
چشم‌انداز انرژی جهانی آژانس بین‌المللی انرژی از لحاظ تنش‌های ژئوپلیتیکی و تجارت انرژی‌های تمام‌شدنی به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه تغییرات در کاربرد انرژی می‌تواند جهان را در مسیر کربن‌زدایی تا سال ۲۰۳۰ قرار دهد.

آذر کریم‌زاده: از این‌رو، در راستای اهداف توافقنامه پاریس، این آژانس ۵ اصل را برای دستیابی به این امر پیشنهاد می‌کند. پس از سال‌ها آزمون و خطا، به نظر می‌رسد که تحولات زیست‌محیطی در مسیر درستی باشد و تغییرات عمده‌ای که امروزه در جریان است، آماده است که تا پایان این دهه به یک سیستم انرژی جهانی متفاوت منجر شود.  

در هر صورت، این همان چیزی است که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بر اساس آن چشم‌انداز انرژی جهانی ۲۰۲۳ را پیش‌بینی می‌کند. بر اساس این گزارش، رشد خارق‌العاده فناوری‌هایی مانند خورشیدی، بادی، خودروهای برقی و پمپ‌های حرارتی در حال بازتعریف شیوه عملکرد جوامع ما هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۳۰، نزدیک به ۱۰ برابر بیشتر خودروهای برقی در جاده‌ها در سراسر جهان وجود خواهند داشت. پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک بیشتر از کل سیستم برق ایالات متحده در حال حاضر برق تولید خواهند کرد. سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب برق جهانی نزدیک به ۵۰ درصد خواهد بود در حالی که امروز حدود ۳۰ درصد است. و اینکه پمپ‌های حرارتی و سایر سیستم‌های گرمایش الکتریکی از دیگ‌های بخار با سوخت فسیلی در سطح جهان پیشی خواهند گرفت. در میان سایر پیش‌بینی‌ها، این گزارش تخمین می‌زند که سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید توربین‌های بادی فراساحلی نسبت به نیروگاه‌های زغال سنگ و گاز جدید نیز سه برابر بیشتر خواهد بود.

برای انجام این پیش‌بینی‌ها، آژانس بین‌المللی انرژی بیشتر بر سیاست‌های جاری دولت‌ها در سراسر جهان تکیه می‌کند. بنابراین، اگر کشورهای سراسر جهان به موقع تعهدات ملی خود در زمینه انرژی و آب و هوا را رعایت کنند، پیشرفت به سمت کربن‌زدایی جوامع ما تا پایان دهه قابل مشاهده خواهد بود، حتی اگر اقدامات سخت تری جهت حفظ هدف محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتیگراد ضروری باشد.

دولت‌ها، کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران باید از تحول انرژی پاک به جای ممانعت از آن حمایت کنند. فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، بیان می‌کند : “در کل مزایای بسیار زیادی از جمله فرصت‌های جدید صنعتی و شغلی وجود دارد و افزود که ادعاها مبنی بر اینکه نفت و گاز گزینه‌های امنی برای آینده انرژی و آب و هوای جهان هستند، متزلزل‌تر از همیشه به نظر می‌رسند”.

تقاضا برای سوخت‌های فسیلی همچنان بالاست

با این حال، انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی هنوز در مسیر درستی قرار ندارد. آخرین گزارش شورای عالی اقلیم اینگونه تخمین می‌زند که سیاست‌های عمومی فعلی در همه کشورهای جهان منجر به گرمایش جهانی حدود ۳.۲ درجه سانتی گراد تا سال ۲۱۰۰ خواهد شد.

از دیدگاه آژانس بین‌المللی انرژی، مسبب این امر آشکار است. طبق شرایطی که در حال حاضر وجود دارد، تقاضا برای سوخت‌های فسیلی بیش از آن است که بتوان به اهداف توافقنامه پاریس دسترسی داشت. بدین ترتیب، این خطر نه تنها باعث بدتر شدن اثرات آب‌وهوایی پس از یک سال گرمای بی سابقه می‌شود، بلکه امنیت سیستم انرژی جهانی را نیز به خطر می‌اندازد، سیستمی که برای جهانی خنک تر با رویدادهای اقلیمی شدیدتر طراحی شده است.

در مواجهه با این چالش بزرگ، چشم‌انداز انرژی جهانی ۲۰۲۳  یک استراتژی با هدف قرار دادن جهان در مسیر درست تا سال ۲۰۳۰ پیشنهاد می‌کند که شامل پنج اصل کلیدی است :

– سه‌برابر کردن ظرفیت جهانی انرژیهای تجدیدپذیر

– دوبرابر کردن نرخ بهبود در بهره‌وری انرژی

– کاهش انتشار گاز متان از عملیات سوخت فسیلی تا ۷۵ درصد

– برقراری مکانیسم‌های تامین مالی جهت سه برابر کردن سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک در کشورهای در حال توسعه

– انجام اقداماتی جهت تضمین کاهش منظم در استفاده از سوخت‌های فسیلی

بنابراین، می‌توان چنین برداشت کرد که سرعت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا حدود زیادی به توانایی ما در تأمین مالی راهکارهای پایدار برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده انرژی در اقتصادهایی با رشد سریع جهانی بستگی دارد و همه اینها اهمیت حیاتی تقویت همکاری و تعامل، به جای کناره‌گیری از آن را برجسته می‌کند.

منبع:

https://leshorizons.net/les-۵-piliers-de-laie-pour-reussir-la-transition-energetique/

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=163382

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});