به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است که علاقه به انرژی هستهای از زمان بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ بیشتر است و بیش از ۴۰ کشور به دنبال توسعه انرژی هستهای هستند.
افزایش تقاضا برای برق از بخشهای همانند صنعت و حوزههای جدید مانند خودروهای الکتریکی، مراکز داده و هوش مصنوعی قدرت ناشی میشود.
طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی، تولید برق از ناوگان جهانی تقریباً ۴۲۰ راکتور در سال جاری به اوج جدیدی خواهد رسید.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: «روشن است که نقش آفرینی قدرتمند انرژی هستهای که آژانس بینالمللی انرژی چندین سال پیش پیشبینی کرده بود، به خوبی در حال انجام است، و قرار است در سال ۲۰۲۵ سطح انرژی هستهای رکورد تولید را داشته باشد.»
علاوه بر این، بیش از ۷۰ گیگاوات ظرفیت هسته ای جدید در سطح جهان در دست ساخت است که یکی از بالاترین سطوح در ۳۰ سال گذشته است و بیش از ۴۰ کشور در سراسر جهان برنامه هایی برای گسترش نقش هسته ای در انرژی خود دارند.
انرژی هستهای تقریباً ۱۰ درصد از تولید برق جهانی را تشکیل میدهد و پس از برق آبی دومین منبع بزرگ برق کم انتشار است.
حتی با وجود اینکه برخی کشورها انرژی هسته ای را به تدریج کنار می گذارند یا نیروگاه های خود را از رده خارج می کنند، تولید برق جهانی از نیروگاه های هسته ای در حال افزایش است.
ژاپن در حال از سرگیری تولید است، فرانسه کار تعمیر و نگهداری نیروگاه های هسته ای خود را تکمیل کرده است و راکتورهای جدید در کشورهایی از جمله چین، هند، کره جنوبی و اروپا بروز رسانی می شوند.
این آژانس هشدار داد که گسترش انرژی هستهای به شدت به فناوری و منابع چین و روسیه مانند اورانیوم متکی است که خطر وابستگیهای آینده را به همراه دارد.
چین در حال به دست آوردن دستاوردهای قابل توجهی است، در حالی که کشورهای همانند ایالات متحده و فرانسه با تاخیر و افزایش هزینه ها در نوسازی نیروگاه های هسته ای خود دست و پنجه نرم می کنند.
این آژانس پیش بینی می کند که در یک “سناریوی رشد سریع” برای این بخش، میزان سرمایه گذاری سالانه باید تا سال ۲۰۳۰ دو برابر شود و به ۱۲۰ میلیارد دلار برسد.