• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
0

گزارشی از آخرین وضعیت نیروگاه تبریز در آستانه پیک مصرف تابستان

  • کد خبر : 177756
  • 04 اردیبهشت 1404 - 17:15
گزارشی از آخرین وضعیت نیروگاه تبریز در آستانه پیک مصرف تابستان
در حالی که تبریز خود را برای گرمای تابستان و افزایش مصرف برق آماده می‌کند، نیروگاه تبریز نیز با اتمام تعمیرات دوره‌ای، در تلاش است تا ظرفیت تولید خود را به حداکثر برساند. این نیروگاه که نقش مهمی در تامین برق شهر دارد، با تکیه بر توان متخصصان داخلی و قطعات ساخت ایران، برای روزهای اوج مصرف تابستان آماده می‌شود.

به گزارش یازاکو، نیروگاه تبریز، این روزها به خاطر در پیش رو بودن فصل گرما و احتمال قطعی برق با افزایش مصرف برق خانوارها، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و در این راستا گاه مردم، انگشت اتهام را در قطعی برق خانه خود و یا آلودگی هوای تبریز به سمت این نیروگاه نشانه می‌گیرند.

 به نیروگاه تبریز رفتیم تا از نزدیک جویای نحوه فعالیت این مجموعه شویم، مجموعه‌ای که کار کردن در آن، نه فقط برای کارگران بلکه برای مهندسان نیز خطرات به خصوصی دارد.

درباره اینکه تعمیرات دوره‌ای نیروگاه حرارتی تبریز تا چه زمانی ادامه دارد، می‌توان گفت که این روزها در مراحل پایانی خود قرار داشته و مهندسان، تکنسین‌ها و متخصصان به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند تا بتوانند با فرا رسیدن فصل گرما، ظرفیت تولید برق نیروگاه را به ظرفیت اسمی خود بازگردانند. 

در این‌باره آرمان اکبری سرپرست شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تعمیرات دوره‌ای نیروگاه اظهار کرد: واحد شماره یک نیروگاه حرارتی تبریز پس از پایان تعمیرات دوره‌ای که ۱۷ روز طول کشید، در ۲۲ فروردین وارد مدار تولید برق شده است.

وی با اشاره به اینکه از ۲ واحد تولید برق نیروگاه تبریز یک واحد در دست تعمیر بوده که اوایل اردیبهشت وارد چرخه تولید شد، ادامه داد: واحد گازی این نیروگاه از اول فروردین تا ۳۰ فروردین با تولید ۱۹ مگاواتی برق تولید کرده است.

اکبری با اشاره به اینکه تعمیرات دوره‌ای واحد یک با هدف ارتقای عملکرد و آمادگی نیروگاه برای تأمین برق در ایام پیک بار تابستان، طبق برنامه‌ریزی در زمان مقرر به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: در تبریز مصرف برق بیشتر از میزان تولید است به همین دلیل در بیشتر مواقع از استان‌های همجوار برق گرفته می‌شود.

وی افزود: برای ایام پیک مصرف تابستان، ۲۵ هزار مگاوات ناترازی برق در شبکه کشوری پیش بینی شده است.

سرپرست شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در خصوص آلودگی هوا همواره انگشت اتهام به سمت نیروگاه است، اضافه کرد: در حالیکه از سال ۱۳۶۲ تا سال ۱۳۸۳ سوخت مصرفی نیروگاه مازوت بوده و نزدیک ۲۱ سال در نیروگاه تبریز مازوت سوزانده شده و هیچ گونه آلایندگی برای هوای استان نداشته است، نیروگاه در ایجاد آلودگی هوا تاثیرگذار است اما تنها عامل نیست.

وی عنوان کرد: نقش تاثیرگذار نیروگاه حرارتی تبریز به عنوان عامل اصلی آلودگی هوای این شهر اصلا صحیح و کارشناسی نیست و تصورات در این خصوص اشتباه است، برای ما نیز جای سوال است که چرا چنین نظراتی مطرح می‌شود.

حامد مژده وری، مدیر آزمایشگاه شیمی نیروگاه تبریز نیز در خصوص نحوه فعالیت این آزمایشگاه به ایسنا، می‌گوید: این آزمایشگاه، کنترل شیمیایی مواد لازم در جریان تولید برق را بر حسب استانداردهای تعیین شده انجام می‌دهد. 

وی ادامه داد: در این آزمایشگاه روزانه آزمایشات مختلفی انجام گرفته و به عنوان مهندسان شیمی در بحث محیط زیست و کاهش مخاطرات زیست محیطی فعالیت نیروگاه نیز وارد می‌شویم و بر اساس استانداردهای سازمان محیط زیست فعالیت می‌کنیم.

مدیر آزمایشگاه شیمی نیروگاه تبریز تاکید کرد: فعالیت نیروگاه از جنبه‌ محیط زیست بیشتر مربوط به مازوت سوزی است، متاسفانه کسانی که از جاده کناری نیروگاه عبور می‌کنند، با دیدن حجم بالای بخار آب خارج شده از برج‌های خنک کننده نیروگاه، فکر می‌کنند که این حجم بالا مربوط به مازوت سوزی است در حالی که مازوت و یا دود خروجی نیروگاه به رنگ سیاه بوده و بلندترین برج نیروگاه خارج می‌شود.

زین العابدین کارگرپور مدیر نیروگاه تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه هر ۶ ماه یکبار تعمیرات دوره‌ای نیروگاه تبریز انجام می‌گیرد، گفت: این تعمیرات در افزایش راندمان نیروگاه تاثیرات بسزایی داشته و از تلفات آبی جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تا ۱۵ سال پیش، تعمیرات اساسی نیروگاه تبریز ناظران اهل کشور ژاپن انجام می‌گرفت، ادامه داد: امکان انجام تعمیرات بدون حضور آن‌ها وجود نداشت، اما خوشبختانه امروز با همت و تلاش عوامل نیروگاه، تمامی تعمیرات دوره‌ای و اساسی نیروگاه توسط عوامل بومی انجام می‌شود.

مدیر نیروگاه تبریز با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد قطعات موردنیاز نیروگاه در داخل کشور تامین می‌شود، گفت: این خودکفایی در تامین قطعات، دستاورد بزرگی برای صنعت برق کشور محسوب می‌شود و نشان‌دهنده توانمندی متخصصان و شرکت‌های داخلی در تولید قطعات با کیفیت و استاندارد است. 

گفتنی است، در سفر اخیر وزیر کار و تعاون به استان عملیات اجرایی بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، با هدف ارتقاء پایداری تولید برق و افزایش بهره‌وری در این حوزه آغاز شده است.

این اقدام مهم، در راستای سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر توسعه زیرساخت‌های انرژی کشور و پاسخگویی به نیاز روزافزون مصرف برق در استان آذربایجان شرقی و مناطق همجوار صورت گرفته که بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، موجب کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی و بهبود راندمان کلی نیروگاه خواهد شد.

همچنین، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، نقش بسزایی در تأمین انرژی پایدار و مطمئن برای صنایع و خانوارها ایفا خواهد کرد و گامی مهم در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه خواهد بود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=177756

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});